Advertisement

Az E3 2016 legnagyobb csalódásai

2016. június 22.
71.5681
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Idén is véget ért egy E3 kiállítás, amiről nagyon sok jó, de sajnos pár kellemetlen emlékünk is akad. Így visszagondolva az elmúlt néhány napra, bizony fel tudunk idézni pár olyan csalódást, amelyek bár nem döntötték romokba a lelki szobánk eddigi kupleráját, de azért nagyobb lett volna az örömünk, ha nem kellett volna megtapasztalnunk őket. Hogy melyek voltak ezek a pillanatok, azt az alábbi cikkben gyűjtöttük össze számotokra!
AdvertisementAz E3 2016 legnagyobb csalódásai - 2. kép

1. Nem volt Rockstar bejelentés

Az előzetes Red Dead Redemption folytatásáról szóló szinte atombiztos pletykák, valamint a Take-Two CEO-jának korábbi felpaprikázása után mindenki mérget vett rá az expó előtt, hogy a Rockstar bejelent majd valamit az idei E3-on. Habár a GTA VI-ra nyilván nem sok reális esély mutatkozott, de az imént megnevezett vadnyugati akciójáték leleplezése mellett igazán árulkodó volt még az is, hogy a stúdió mögött álló kiadó éppen a Los Angeles-i expó előtt néhány nappal erősítette meg igényét az Agent névhasználatával kapcsolatban. Egy ilyen előzménytörténet után csalódás volt, hogy végül semmi sem történt!

Az E3 2016 legnagyobb csalódásai - 3. kép


2. Mit művelt a Nintendo?

Korábban beletörődtünk már abba, hogy a Nintendo távol maradt az E3-tól. Azt is el tudtuk fogadni, amikor csak egy Nintendo Direct eseményen keresztül értesülhettünk a legújabb játékok bejelentéseiről, illetve a legnagyobb címek aktuális mozgóképeiről. Az viszont egy óriási csalódás volt, hogy bár a japánok ott vannak az eseményen, be is harangoznak egy konferenciát, de napokkal az expó előtt derül csak ki, hogy az nem is igazi konferencia lesz, inkább több előadás, amely közül egyedül az új Zelda-játék bemutatója ért valamit.

A Pokémon Sun and Moon bemutatója azonban például kifejezetten unalmas volt - a többit pedig ezek után már inkább nem is követtük. Hol vannak már azok az idők, amikor Miyamoto érthetetlen nyelven, mindenkit kizárva maga körül, kvázi betépve játszott a színpadon elvileg a közönségnek, gyakorlatilag saját magának? Régi szép idők...

Az E3 2016 legnagyobb csalódásai - 4. kép


3. Hol voltak a Star Wars-játékok?

Az EA az év első felében bejelentette, hogy már lassan az EA Sports is Star Wars-játékot készít - ha ezt egy EA kreatív olvassa, nem, soha, nem láttál semmit, csak vicc volt, nem kell Star Wars foci -, így őszintén abban reménykedtünk, hogy ha másról nem is, legalább a Dead Space alkotóinak műhelyében készülődő alkotásról kapunk egy alapos bemutatót. Ehelyett mit dörgöltek az orrunk alá?

Megtudtuk, hogy jön a Battlefront folytatása - magunk között szólva, mi meglennénk nélküle -, de láthattunk egy halom bevágást és stúdiójelenetet innen-onnan, sőt talán két másodpercet a Visceral Star Wars-játékából, de ezen túl semmi mást. Még csak névleges bejelentést sem! Mindez persze nem meglepő, ha azt vesszük alapul, hogy az EA konferenciája kvázi egy nagy kalap lótúrót sem ért, de gyerekek, itt volt a lehetőség, óriási hype lehetett volna, mindenki erre várt, és végül mégsem játsszátok ki ezt az ütőkártyát? Szégyen!

Az E3 2016 legnagyobb csalódásai - 5. kép


4. Merre járt a PS4 Neo?

Oké-oké, a Sony korábban már jelezte, hogy a PS4 Neo nem lesz ott az E3-on, na de azért a kisördög végig ott volt bennünk, őszintén nem hittük el, hogy a japánok igazat mondanak, és amikor a Microsoft váratlanul lelőtte a Project Scorpio-t, akkor vált végérvényesen tisztává, hogy itt valaminek történnie kell.

Ha csak néhány szóban is, de a PS4 Neo-nak ott kell lennie a színpadon, legalább néhány dolgot meg kell tudnunk róla ahhoz, hogy a redmondi rivális ne érezze magát olyan jól a dicsfényben úszva. Azonban nem így történt, és bár cserébe kaptunk egy nagyon izgalmas és játékokkal, valamint igazi meglepetésekkel tarkított konferenciát - ami a show legjobbja volt -, de azért hiányzott az a Neo, na.

Az E3 2016 legnagyobb csalódásai - 6. kép


5. Hololens? Mi az?

Többek között az állunkat is elhagytuk a tavalyi E3-on, amikor a Microsoft a gyakorlatban is bemutatta a Hololens című készüléket működés közben, amely kvázi a szemünk előtt keltett életre virtuális világokat és kalandokat. Habár márciusban a fejlesztői változat odakerült pár csapathoz - állítólag nem nagyon tudnak mit kezdeni velük -, ezért reménykedtünk benne, hogy az E3-on kapunk egy olyan prezentációt, amivel a redmondi óriás egy legyintéssel lemossa a színről az egész VR headsetes bohóckodást.

Egy jó árral, egy közeli premierrel, egy elfogadható játékkínálattal és egy exkluzív élménnyel ez akár még sikerülhetett is volna. A Hololens-ről azonban olyan mélyen hallgatott a Microsoft, amilyen mélyen csak lehetett. Hogy miért? Ezt a fantáziátokra bíznánk.

Az E3 2016 legnagyobb csalódásai - 7. kép


6. Tudod mit, Gabe Newell?

Inkább ki sem mondjuk, hogy mit gondolunk már a Valve vezéréről, és bár őszintén azért nem volt csalódás, hogy nem volt ott a Half Life 3 az expón - hiszen kábé éppen erre számítottunk -, de azért hadd írjuk le minden évben, és hadd mondjuk ki újra és újra, hogy mennyire dühösek vagyunk Gabe-re és csapatára, amiért ennyire nem érdeklik őket a rajongóik, csak a Steam meg a könnyű profit.

Te mivel bővítenéd ki a listát, mi az ami a legnagyobb csalódást okozta számodra az idei E3-on?
Advertisement
11 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 4 napja

Yanez írta:
Élek és virulok! Gyakrabban is itt szoktam lenni.
Akkor hozd magaddal a blogjaid is. (:

válasz erre

Yanez

7 éve, 4 hónapja és 4 napja

rDAVE írta:
Te még élsz?! Sodorhatna gyakrabban ide az élet.
Élek és virulok! Gyakrabban is itt szoktam lenni.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 4 napja

Yanez írta:
Sok csalódás ugyan nem ért, mivel rengeteg szuper játékot jelentettek be, ergo kompenzálva éreztem magam, de ha egyet mindenképp megkéne említenem, hát legyen az, hogy nagyon vártam egy Naughty Dog bejelentést (pl The Last of Us 2), de hiába.
Te még élsz?! Sodorhatna gyakrabban ide az élet.

válasz erre

WarriorAutobot

7 éve, 4 hónapja és 4 napja

Nekem az volt a legnagyobb csalódás hogy tényleg előtte 1-2 nappal kitudódott minden és így már nem volt szinte semmi meglepetés...
Meg a Hololens-t vártam és nem volt.

válasz erre

Yanez

7 éve, 4 hónapja és 4 napja

Sok csalódás ugyan nem ért, mivel rengeteg szuper játékot jelentettek be, ergo kompenzálva éreztem magam, de ha egyet mindenképp megkéne említenem, hát legyen az, hogy nagyon vártam egy Naughty Dog bejelentést (pl The Last of Us 2), de hiába.

válasz erre

kpal

7 éve, 4 hónapja és 4 napja

PS4 NEO az lenne az az év legnagyobb biznisze .

válasz erre

Santonio

7 éve, 4 hónapja és 4 napja

De jó cikk! Jók a kiszólások benne!

Nekem nem volt hiányérzetem, mert nem vártam semmit az E3-tól, így csalódás sem ért...

válasz erre

Ronalddo

7 éve, 4 hónapja és 5 napja

Mindennel egyetértek. Nekem a Rockstar nagyon hiányzott. Több játékkal is.

Új GTA-ra nem számítottam de azért na. Valami lehetett volna.

válasz erre

muki

7 éve, 4 hónapja és 5 napja

Nekem a Hololens hiánya volt a legrosszabb. Arra nagyon vártam.

válasz erre

totyak

7 éve, 4 hónapja és 5 napja

Nekem a legnagyobb csalódás az volt, hogy minimum az expo 60%-a előre kitudódott, nem volt meglepi.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 5 napja

Hololens-től félek... Félek, hogy nem lesz elég fejlett, amikor kijön, így csak csalódást okoz. A következő verzió pedig hiába lesz már hibátlan, addigra alig lesz fejlesztő és vásárló, aki mellé áll.

válasz erre

 
Minden hír, videó és cikk
E3 2016
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt