Tony Hawk's Pro Skater 3

2003. augusztus 28.
91.3811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Zsé profilja, adatai
Zsé
Végre hozzánk is megérkezett, PC-sekhez, amit már a konzolosok rég ki is játszottak, és mi csak irigykedhettünk feléjük. Itt van, talán minden idők legjobb gördeszka szimulátora a Tony Hawk’s Pro Skater 3 . Az Activision jóvoltából és a Gearbox fejlesztő csapat alkotásába átíródott a számítógépes platformokra is. Grafikailag sajnos hátul marad a konzolos vetélytársánál szemben ( playstation 2 ) , a textúrák nem túl élesek, de a felbontás jobban sikerült. Mondhatnánk egy gördeszka szimulátorban a látvány világ másodlagos, de azért megközelíthette volna a PS 2-es változatott.
 Tony Hawk's Pro Skater 3 - 2. kép

Kezdjük onnan, hogy ki is Tony Hawk. ( Azok kedvéért, akik nem ismernék őt. ) 1968-ban született és tíz éves korától már gördeszkázott, tizenöt évesen már indult profi versenyen. Ezen még nem, de a következőn már nyert. Innentől kezdve vezette az NSA rang listáját, majdnem minden versenyt megnyert. Az NSA megszűnése után, ami 1995-ben volt, ő volt az egyetlen bajnok a szövetségben. Ezek után még minden nagyobb versenyen részt vett és általában első helyezéseket ért el. 1999-ben visszavonult a versenyzésektől, de ő volt az egyetlen, aki 900 fokos fordulatot tudott tenni, úgy hogy talpra esett. Azóta ez senkinek sem sikerült még.


Tony Hawk's Pro Skater 3 - 3. kép

Tekintsünk bele magába a játékba, mért is szeretik annyira a konzolosok. A Tony Hawk játékban mindenki talál magának kihívást, a pontszámgyűjtés, a különböző figurák miatt sose válik unalmassá. A játék bejelentkezése után a főmenüben találjuk magunkat, ahol az alábbi al-menükből választhatunk : -Career, -Single Session, -Free Skate, -Network Play, -Create-a-skater, -Tutorials, -Options. A mi esetünkben most nézzük a leglényegesebbet a „Single Session-t”. Itt a továbbiak során még választhatunk néhány beállítási formát: play level, change appearance, change board, és az edit tricks. Ha már kiválasztottuk a megfelelő gördeszkát és megtekintettük a különböző kombók kiosztását, akkor már is neki indulhatunk az első pályának. De ha nem lennénk biztosak abban, hogy minden kombót már simulékonyan tudunk, akkor még a „tutorials” menüpontban nyugodtan gyakorolhatunk egy kellemes tengerparti környezetben. Irány vissza az első kihívás, ez egy gyártelepen történik. Már itt észrevehető a nem minden napi gyönyörű grafika és a pörgős deszkás zene, azaz a rock, és ez adja meg a játék igazi feelingjét.


Tony Hawk's Pro Skater 3 - 4. kép

A játék további menetében két féle pályával találkozhatunk. Az egyikben meghatározott feladatokat kell végre hajtanunk. A másikban egy gördeszkás versenyen kell részt vennünk, ahol az érem megszerzése a cél. Az elsőhöz visszakanyarodva, itt hat pálya szakasz vár ránk mindegyikben kilenc feladat van. Három feladat abból áll, hogy egy meghatározott pontszámot elérjünk, majd utána a S-K-A-T-E betűket összeszedjük és az eldugott videokazettát. A hatodik egy meghatározott figura végrehajtása egy előre megadott helyen. A maradék három a pályáktól függ. Az egyik feladat a S-K-A-T-E szó összeszedése és bizonyos figurák végrehajtása. A betűk több féleképpen lehetnek szétszórva. Még itt kell megemlíteni a sajtó fotókat is, ezek attól függnek, hogy csúszkálni vagy ugrálni szeretünk inkább a deszkánkkal.


Tony Hawk's Pro Skater 3 - 5. kép

A program maga könnyen kezelhető. Trükkök, ez az alábbiakból áll : -grib ( deszka megfogása ), -grind ( végig csuszunk valamin ), -flip ( elrugaszkodás ), -lip ( megtámaszkodunk valahol valamin ) . A Tony Hawk-ban jelent meg először az, hogy a deszka első illetve hátsó kerekén tudunk gurulni. Ha ezeket kombináljuk az egyes trükkökkel, akkor elég jó pontszámokat tudunk elérni. A pontszámaink nem csak egyszerűen összeadódnak, hanem ha egymást követően hiba nélkül tudjuk őket végig vinni, akkor szorzót is kapunk. Ahány kombót csináltunk egymás után annyi szorzót kapunk. Néhány jó tanácsot azért adok még. –A játék során a pontozók különböző figurákat akarnak tőlünk látni, ezért ha csak ugyanazokat a formákat mutatjuk be, akkor a pontozók egyre kevesebb pontot adnak. De ha csinálunk egy újabb kombót és utána a bevált figuránkat, majd megint egy másikat és megint a kedvenc figuránkat és ezt így folytatjuk, akkor a pontozók elfelejtik az előbb látottakat és mindig a teljes pontszámokat adják. –A THPS3 újítása a revert-trick. Itt a különböző figurákat kombinálhatjuk anélkül, hogy meg kellene szakítani a kombót. –Figyeljünk a törhető dolgokra a pályán, ugyanis ha ezeket összetörjük, akkor mögöttük rejtett cuccokat lehet találni. –Ha nagyobb sebességre vágyunk, akkor nyomjuk le a halfpipe-ben ( félcső ) vagy a quarterpipe-ben ( negyedcső ) kiugráskor a felfelé nyilat és az „ollie” gombot egyszerre, így felgyorsulva akár 900 fokos ugrásra is képesek lehetünk. –A grind-ek egyszerűen és gyorsan szereznek nekünk pontot. Ezeknél a legfontosabb, hogy ne szakadjanak meg, hanem töltsük fel őket mutatványokkal.


Tony Hawk's Pro Skater 3 - 6. kép

Visszatérve a játékba azért a fejlesztők egy-két dologban elengedték magukat, ilyen amikor a videókat nézzük. Ha oda figyelünk a jelenetekre, észre vehetünk néhány mulatságos jeleneteket is. Ilyen, amikor Tony Hawk-nál berepül egy UFO vagy Rodney Mullen esetében a parkban egy UFO nauta kíváncsiskodik. A pályánként szolgáló nagy városok hatalmas mozgásteret biztosítanak a játékosok részére. Érdekességek azért akadnak a játékban és pont ezért nagy az életszerűsége. A városok ugyanis nem kihaltak, zajlik az élet. Los Angeles-ben rendőrautók kergetik az autótolvajokat, a repülőtéren ténferegnek az utasok. A pályákon átalakításokat is végezhetünk, ilyen az amikor L.A.-ben földrengést idézhetünk elő, ez elég látványos. Kanadában viszont új félcsövet tudunk előhozni. A deszkás társaink grafikai kivitelezése nagyon jól sikerült. Több mint száz trükköt tudunk bemutatni a játéksorán. Végül említsük meg a zenei anyagot, ez mennyire is lett deszkás. Ez elég dögösre sikeredett. Találkozhatunk a Ramones, a House of Pain, a Rollins Band és a Motörhead dalaival.


Tony Hawk's Pro Skater 3 - 7. kép

Sajnos mivel a THPS3 eredetileg egy konzolra írt játék. Így az irányítás nem túl könnyű, ha csak be nem szereztek egy kontrollert. Nagyon nehézkes billentyűzetről és egér segítségével irányítgatni a játékot. De mind ezeken túl, ha bele jövünk akkor igazi gördeszkás feelingben lehet részünk. Azért, ha a THPS3-ban már nagyon jók vagyunk, még ne pattanjunk fel a deszkánkra, mert nem biztos, hogy mi is, megtudjuk csinálni ezeket a nyaktörő figurákat az életben is. Inkább próbáljuk újra a gépünk előtt és várjuk meg még részünkre is kiadják a folytatást a Tony Hawk’s Pro Skater 4-et, amit a konzolosok már valószínűleg az idei nyáron élvezhetnek.
Vedd meg most és játssz vele már holnap!

Ez a játék egyelőre nem kapható a Play 24/7 kínálatában.Klikk ide több ezer másik játékért!

97 hozzászólás

Milu86

8 éve, 11 hónapja és 9 napja

A kultikus második részt nem tudta sajnos felülmúlni, és azóta sem. Kár ezért a franchise-ért

válasz erre

tommygarros

9 éve, 6 hónapja és 9 napja

Na ezzel ha nem játszottam el a fél gyerekkorom...

válasz erre

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 19 napja

Ki tud nekem egy oldalat mondani amirol lehuzhatom mer en egy csomonn probaltam es egyik se megy aki tud az irjon a Facebookon Ferenc Antalicz-nak

válasz erre

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 22 napja

Shade írta:
Divat játék....
ez mivolt a tony hawk pro skater 4 is nagyon jó játék probáld ki te ****

válasz erre

father44

11 éve, 7 hónapja és 15 napja

ez jó játék

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 13 napja

ja jol mondod

válasz erre

Vendég

11 éve, 11 hónapja és 17 napja

ez az játék kirejlenev ha le tudeám tölteni

válasz erre

Vendég

12 éve, 5 hónapja és 1 napja

ki tudja a gépigényt erre a játékre?

válasz erre

Aj Styles

12 éve, 7 hónapja

nyugi

válasz erre

Vendég

12 éve, 7 hónapja

hát kibaszom ezt a **** oldalat it nincs olyan h (letöltés ful verzio)?

válasz erre

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 25 napja

Vendég írta:
ez a játék nagyon jó
akinek nem tetszik az egy hüje
Szerintem is nagyon jó ez a játék sziasztok Gabi volta

válasz erre

Vendég

12 éve, 8 hónapja

ez a játék nagyon jó
akinek nem tetszik az egy hüje

válasz erre
123456a(z) 9 -ből
Tony Hawk's Pro Skater 3
nincs ár
kövesd a játékot!

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profilja