Need For Speed Underground előzetes

2003. szeptember 26.
95.5201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Tommy profilja, adatai
Tommy
Helló Emberkék! Ugye emlékeztek még a Need For Speed sorozatra? Hát persze... Ki is felejthetné el azokat a régi szép időket... Már az első részben felbontást is lehtett állítani, és soros kábelen keresztül akár egymás ellen is versenyezhettünk! De jó is volt. Csak egy baj volt ezzel a sok extrával: nekem nem volt hozzá megfelelő hardverem, úgyhogy maradnom kellett a 320x200-nál.

Azonban ez már nem mondható el a következő részről. Mármint az, hogy 320x200-ban kellene játszani, vagy hogy soros kábelen keresztül mérhetnénk össze erőnket barátainkkal.

Sőt, már nem is szokványos autóversenyről van szó!
A Need For Speed Underground az Electronic Arts legújabb autóversenye. Azonban immáron az EA szakít a hagyományokkal, és ezentúl illegális versenyeken vehetünk rész a szebbnél-szebb autóinkkal, amelyek nem csak optikai tunningon estek át, hanem természetesen az utcai versenyeknek megfelelően, motorjuk is átalakításra került. Nem jár messze az igazságtól az, akinek rögtön a Fast And Furious (Halálos Iramban) című film jut eszébe, hiszen kétségtelenül ez inspirálta a készítőket, illetve az EA-t, számítva arra, hogy a játéknak is legalább akkora sikere lesz mint a filmnek.


Need For Speed Underground előzetes - 2. kép

Azonban a versenyeknek most már sokkal komolyabb ára van, mint az előző részekben, ugyanis ezúttal komoly pénzösszegek, új autók azok, amik a pályára -jobban mondva az utcákra- csábítják a versenyzőket. Pénz... Ez talán a legfontosabb eleme a játéknak, hiszen ezért cserébe tunningolhatjuk járműveinket a végtelenségig, mind optikailag, mind motorikusan. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy a versenyek alatt mi is fejlődünk, és természetesen az első hely megszerzésével még tiszteletet is kiharcolhatunk magunknak.

A játékban mintegy húszféle licenszelt autó lesz majd megtalálható a Mitsubishi, Toyota, Subaru, stb. cégektől, csak hogy a legnagyobbakat említsem. A játékbeli effektekről egy olyan specialista gondoskodott a fejlesztés során, akit már Oszkár-díjra is jelöltek. Ez azért meg is látszott rajta. Vessetek csak pár pillantást a képekre.


Need For Speed Underground előzetes - 3. kép

Ahhoz, hogy legjobbak lehessünk a versenyeken, elengedhetetlen a jó gyári autó mellett, a jó minőségű tuning alkatrész is, amelyekből szintén nem kevés, hiszen több száz fog rendelkezésre állni. De ha még ez sem lenne elég, csicsásíthatjuk is a kocsit különböző matricákkal, szoknyákat, spoilereket tehetünk a szekerekre, lökhárítókat, dísztárcsákat, és kidörrentőket cserélhetünk rajtuk. Választhatunk hagyományos és carbon-szálas tetők között, lecserélhetjük a neoncsöveket az autó alatt, hogy ha esetleg nem tetszik a jelenlegi színe. Ha pedig már az alkatrészeket is megvásároltuk, akkor már csak tényleg a tuning van hátra. Írány a műhely. Mehet a nitro beszerelése, gumicsere, fékállítás, és az egyéb motor buherálás.

Háromféle játékmód áll majd rendelkezésünkre az új részben: Drag Race, Circuit Race, Career. A gyorsulási versenyben eszméletlen sebességeknél kell verdáinkat az úton tartani, megfelelően közeledni egy-egy ugratóhoz, és megfelelő időben használni a rendelkezésre álló nitrot.


Need For Speed Underground előzetes - 4. kép

A legmeggyőzőbb dolog egyértelműen a játék grafikája. Nem csoda, hiszen, mint már azt említettem, a fejlesztő csapat egy specialistát kért fel, hogy felügyelőként vegyen részt a fejlesztés egésze alatt. A felügyelő, már sok film speciális effektjeiért is felelős volt, többek közt a Star Wars – Episode I –beli pod - versenyben feltűnő vizuális hatásokért. A legmeggyőzőbb ilyen effekt, a vizes járda tükröződése volt, amely már nagyon közel állt a valósághoz, és segítségével sok esetben már egyfajta Full-Motion videó érzetét keltette az egész képi világ. Törni is fognak természetesen az autók, méghozzá két szinten. Az első szint csak a karcolásokat jeleníti majd meg, míg a második már a horpadásokért lesz felelős.
Azonban sajnos még jócskán van mit alakítani a programon, ugyanis elég gyakran akadtak frame-rate problémák a teszt játék alatt.


Need For Speed Underground előzetes - 5. kép

Összegezve tehát, amiben biztosan profi lesz a játék, az a sebességérzet valósághű visszaadása. Amikor is a Black Box elkezdte feljleszteni a játékot, már akkor tisztában voltak vele, hogy ez a legfontosabb dolog, amit véghez kell vinniük a kvitelezés során.
Nem bízták a véletlenre a dolgot, hisz a már fent említett úriembert hívták segítségül. Nem hiába. Amit a játék produkál sebességérzet és élethűség szempontjából, az valami eszméletlen. Ha belső, jobban mondva bumper nézetre váltunk, és úgy irányítjuk az autót, akkor bizony tényleg kapaszkodni fogunk mind a 101 v. 102 billentyűbe, hisz annyira valóságos lett minden.
Természetesen ez mind a gyönyörűen kidolgozott textúráknak, autóknak, és az extra-speciális effekteknek köszönhető. Ja, nem beszélve arról az érzésről, amit a Nitro adagolása után kapunk.


Need For Speed Underground előzetes - 6. kép

Egyszóval szemetgyönyörködtető az egész játék. Ennyire jó autó modellek, valóságos fények, tükröződések, nagyon ritkák. Ritkák? Nem is találkoztam még ilyennel. Tükröződések az aszfalton, autón, mindenhol! Cool!!! Gyorsításkor a háttér elmosódik, a lámpák fénye elhomályosul, és egyetlen feladatunk az útra koncentrálni.
Végezetül: Nagyon nagy lesz... Szerintem ezt a játékot már nem lehet elrontani, tuti siker! Csak egy baj van. Még kicsit messze vagyunk a megjelenéstől! De sebaj, kitartás, bár én már nem nagyon bírom...

121 hozzászólás

Milu86

10 éve, 9 hónapja és 13 napja

Korszakalkotó volt a maga idejében! Imádtam, a második részt is. mosolygó smiley

válasz erre

kokasbalazs

11 éve, 4 hónapja és 13 napja

király volt !

válasz erre

tommygarros

11 éve, 4 hónapja és 13 napja

Ez volt a legjobb meg a második része (Y)

válasz erre

Smith

11 éve, 6 hónapja és 2 napja

Huhúúú, egyik kedvenc NFS-em a mai napig. A gyorsulásokat éjjel-nappal toltam. röhögő smiley

válasz erre

Yene

11 éve, 8 hónapja és 3 napja

Hát jobb is volt mint a shift töl felele bármelyik röhögő smiley

válasz erre

sasikaa

11 éve, 8 hónapja és 3 napja

Nem semmi kis gamma volt régen! Mennyit toltuk te jó isten!

válasz erre

marco

13 éve, 4 hónapja és 14 napja

Vendég írta:
Sziasztok nem tudja valaki a Need For Speed The Run regisztrációs kódját??
Szia. Dehogynem.

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 14 napja

Sziasztok nem tudja valaki a Need For Speed The Run regisztrációs kódját??

válasz erre

BDSAeron

13 éve, 5 hónapja és 4 napja

Mekkora jó, erről még sose olvastam tesztet. NAgyon jó. Akár a game

válasz erre

Vendég

14 éve, 1 hónapja és 9 napja

sziasztok kellene NFS undercover regisztrációs kódja kérlek titeket sürgöse küldjétek el a regi kódót mert nagyo kellne vagy egy linket ahol megtalálom előre is kösz ja itt az msn cimem: anci95@hotmail.hu' target='_blank' rel='nofollow'>sanci95@hotmail.humeglepett smiley köszi erlőre is !!!!!!!

válasz erre

Vendég

14 éve, 1 hónapja és 10 napja

kéne a NFS Undercover regisztrácios kódja sürgüsbe légyszíves erre az e-mail cimre küldjétek : ricsikeh1995@hotmail.com köszi elöre is mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 10 hónapja és 15 napja

baromvagykacsintó smiley

válasz erre
123456a(z) 11 -ből
Need For Speed Underground
nincs ár
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja