A Sony felvásárolt egy AAA címeket fejlesztő stúdiót

2023. április 21.
22.2971
Advertisement
Botyi profilja, adatai
Botyi
A Sony Interactive Entertainment (SIE) ma bejelentette, hogy megállapodást kötött a ProbablyMonstersel a Firewalk Studios megvásárlásáról, ami 2018-ban alakult, hogy eredeti AAA játékokra fókuszálon.

A csapatot igazi eteránok vezetik: Tony Hsu (stúdióvezető, korábban GM és a Destiny alelnöke az Activision-nél) és Ryan Ellis (játékigazgató, korábban a Bungie kreatív igazgatója). A ProbablyMonsters és a Firewalk még 2021 áprilisában jelentette be exkluzív kiadói együttműködését a Sony leányvállalatával és most a Firewalk lesz a 20. csapat, amely csatlakozik a PlayStation Studioshoz.

A közel 150 alkalmazott napi működését a megvásárlás után továbbra is a stúdió menedzsere irányítja a PlayStation Studios External Development csapat közreműködésével. Az üzlet részleteit, mint például az árat, nem hozták nyilvánosságra. Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója szerint a live service és technológiai szakértelmük nagyban hozzájárul majd a PlayStation növekedéséhez.

Tony Hsu, a Firewalk Studios vezetője így értékelt:

Csodálatos csapatot állítottunk össze a Firewalk Studiosnál, amit kifejezetten arra építettünk, hogy emlékezetes többjátékos élményt biztosítson a játékosoknak világszerte. A SIE a kezdetektől támogatta csapatunk vízióját a PlayStation Studio ökoszisztéma hihetetlen kreatív erejével. Ez az izgalmas következő lépés segíteni fog nekünk abban, hogy ezt az elképzelést megvalósítsuk.
6 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 5 napja

Sosem hallottam róluk. meglepett smiley

válasz erre

muki

1 éve, 5 napja

Elég keményen nekiálltak a bevásárlásnak ők is.

válasz erre

VaPe

1 éve, 6 napja

Patrik94 írta:
Istenbizony lövésem sincs, miket csináltak eddig. röhögő smiley
Részt vettek nagyobb projektek elindításában, azt tudom. Call of Duty, Destiny, Apex Legends, Halo meg még egy pár, de csak részben voltak benne.

válasz erre

Patrik94

1 éve, 6 napja

Istenbizony lövésem sincs, miket csináltak eddig. röhögő smiley

válasz erre

fighterlaci

1 éve, 6 napja

Keményen tolják MS és Sony is. meglepett smiley

válasz erre

Mordorer

1 éve, 6 napja

Nagyon megy a harc. mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaDav2377 profilja