A rengeteg panasz után kedvezőbb árazást jelentett be a Unity a játékfejlesztőknek

2023. szeptember 23.
11.1181
Botyi profilja, adatai
Botyi
A Unity nemrég hozta nyilvánosságra a díjpolitikájának közelgő változásait, amelyek értelmében a fejlesztők a játékaik telepítése után fizetnének, ez hatalmas ellenállást váltott ki, a vállalat pedig felülvizsgálta a tervezett változásokat.

A Unity a nyílt levélben azzal kezdi, hogy "sajnáljuk", elismerve, hogy "több visszajelzést kellett volna beépítenünk". Meghallgatva az aggályokat, a Unity Personal csomag továbbra is ingyenes marad és az erre épített játékok után nem kell majd fizetni, a felső határt 100 ezer dollárról 200 ezerre emelik és megszüntetik a "Made with Unity" screen használatának követelményét.

Azokra a játékokra, amelyeknek "12 hónapra visszamenőleg kevesebb mint egymillió dollár bevétele" van, nem vonatkozik majd a díj. A Unity Enterprise és a Unity Pro tekintetében a jelenleg szállított, vagy fejlesztés alatt álló játékokra nem vonatkozik a díj, kivéve, ha a fejlesztőjük úgy dönt, hogy a Unity új verziójával frissíti őket.

A díjfizetés alá eső játékok esetében a fejlesztők dönthetnek, "vagy 2,5 százalékos bevételrészesedést, vagy a játékkal havonta kapcsolatba lépő új emberek száma alapján kiszámított összeget" fizetnek be. A Unity azzal fejezi be közleményét, hogy "továbbra is a legjobb motort szeretné építeni az alkotók számára" - a bejelentés óta a játékfejlesztők első reakciói pozitívnak tűnnek.

4 hozzászólás

muki

2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Korrektnek tűnik a dolog. Főleg úgy hogy a fejlesztés tök ingyen mehet.

válasz erre

fighterlaci

2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nem is értettem a picsogást amúgy, hihetetlen hogy elvárják hogy ingyen kapjanak valamit, amivel milliókat keresnek. Be****ás.

válasz erre

VaPe

2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Azért ez így elég korrekt.

válasz erre

Patrik94

2 hónapja, 2 hete és 4 napja

Várható volt, hogy ez lesz a "megoldás".

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

iPet profiljaBotyi profilja