Square Enix E3 2018 összefoglaló

2018. június 11.
70.2331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Bár nem az első eset, hogy a Square Enix konferenciát tart az E3 alkalmából, összességében mégsem tudtuk előzetesen, hogy mit is várhatunk tőlük az idén. Nyilván a japán videojátékok ott voltak a levesben, de azért reménykedtünk abban, hogy pár nyugatiasabb címet is elhoznak közénk - például Shadow of the Tomb Raider -, méghozzá meglepetések társaságában. Hogy mi lett mindebből? Nos, lássuk!


Ahogyan az várható volt, a csapat rögtön Lara Croft új kalandjával nyitotta a sort, hiszen a Bosszúállók-játék mellett talán ezt várták a legtöbben. Kaptunk is róla kapásból egy hihetetlenül látványos bemutatót, melyen Larának garantáltan kijött az aranyere a sok erőlködéstől, miközben csodával határos módon túlél egy repülőszerencsétlenséget.

A rövidke kezdés után az egyik fejlesztő is bejelentkezett, majd felvezette a játék első gameplay felvételeit. Ámultunk és bámultunk a dzsungelnyuszin, amint elképesztő érzékkel lopakodik és egyesével szedegeti le áldozatait. A csinos prezentáció után aztán egy újabb trailer-töredék érkezett, majd elégedetten lapoztunk tovább.Ahogy várható volt, rögtön a Final Fantasy-ra terelődött a sor, méghozzá a Final Fantasy XIV MMO aktuális kiegészítőjére, mely Stormblood címmel újfent megpróbál visszaédesgetni minket ehhez a virtuális droghoz, számtalan új kalanddal, helyszínnel és egyebekkel a főszerepben, de beharangozták az Under the Moonlight javítást is. A csini bemutató után a Monster Hunter World került terítékre, legalábbis azt hittük, lévén nem pont erről volt szó, hanem egy új crossover eventről, ami még ezen a nyáron kapcsolódik a kérdéses MMO-hoz.

Aztán ismét megszakadt a szívünk, a Captain Spirit került a középpontba, mely a Life is Strange alkotóinak legújabb alkotása ebben az univerzumban. Az alkotás ingyen érkezik még június 26-án, egy rendkívül megható történettel egy élénk fantáziájú kisfiúról, aki édesanyja halála után saját képzeletébe menekül.Újabb japán cím felvezetése következett - már a kedvcsináló első másodpercéből kiderült -, mint ahogyan az is, hogy ez a Dragon Quest XI lesz. Elképesztően csinos és alapos képsorokat láthattunk a játék varázslatos világából, amit egyszerűen nem lehet nem szeretni. Szeptember 4-én érkezik nyugatra, ráadásul csinos gyűjtői kiadásban is, sőt lesz crossover event az egyik Final Fantasy mobiljátékkal.Újabb fantasy dologgal folytattuk tovább - a Bosszúállóknak nyoma sem volt -, és hiába nem láttunk szinte semmit sem, az elragadó látványvilág és a szuper zene miatt tapadtunk a képernyőre. Majd megjelent a Babylon's Fall logója, mely a Platinum Games új alkotása lesz PC-re és PS4-re, valamikor jövőre. Hogy mi lesz ez? Nem tudjuk, de valami kardozós kis cucc egy sötét fantáziavilágban. Imádtuk látatlanban is!Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment a Babylon's Fall, és máris a NieR: Automata kedvcsinálója pörgött, amiről ismét nyomatékosították, hogy június 26-án érkezik Xbox One-ra. Lapozzunk.

Megint fantasy, és megint japán, amikor pedig bekattant a Nintendo Switch logója, már tudtuk, hogy egy az Octopath Traveler lesz, amiről kaptunk egy szuper átfogó kedvcsinálót. Megjelenés július 13-án, a klasszikus JRPG-k kedvelőinek dedikálva. Hol van már az Avangers?Sehol, előbb még egy Just Cause 4 bemutató érkezett, amiről ugyanazt tudjuk elmondani, mint eddig: brutálisan intenzív akciók, minden robban, pattog, ugrál és száguld, a főszerepben megint Rico Rodriguez, egy minden eddiginél nagyobb és változatosabb világgal a középpontban, a robbanás- és a fizika szintjének legmagasabb szintjével, amit jól prezentáltak is nekünk - többek között egy tornádóval. Kaptunk egy halom ígéretet, minden szebb, jobb és nagyobb lesz, főleg a harcok, de új lehetőségekkel gyarapodik majd hősünk csáklyája is. Csinos lesz ez, decemberben pedig már tolhatjuk is.Na, jöhet az Avengers - gondoltuk magunkban, azonban valami mást kaptunk. Egy igencsak sötét, modern világban játszódó akciójátékot, mely The Quiet Man név alatt érkezik, de egyelőre semmit sem tudtunk meg róla azon túl, hogy a főhős siket lesz, és jól bunyózik. Augusztusra ígértek róla bővebb tájékoztatást. Ja, és amúgy ezt is a Platinum Games fejleszti!Egy éles váltással Kingdom Hearts 3 bemutató következett, a friss trailer pedig a Jégvarázsra koncentrált, benne az animációs film jól ismert szereplőivel és helyszíneivel. Kaptunk gameplay felvételeket is, az állunk pedig leesett, még ha ismertük is a videó egy jelentős részét. Érkezik jövő januárban!Ezzel pedig akár tetszik, akár nem, véget ért a Square Enix "konferenciája", mely inkább volt egy szuper kis trailer bemutató, és bár volt azért meglepetés, de hogy a Bosszúállók projektről miért nem hallottunk vagy kaptunk legalább egy nyamvadt teasert, az egyenesen érthetetlen és egyben sajnálatos is.
7 hozzászólás

totyak

6 éve, 7 hónapja és 12 napja

Tomb Raider király lesz, de ugyanaz, mint az előzőek, szerintem semmi komoly változás nem várható. Illetve ez a Captain Spirit című kis szösszenet még érdekesen hangzik számomra.

válasz erre

marco

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Vidoros írta:
Hát de az mi már? röhögő smiley Az se valami nagy eresztés.
Ingyen lesz, ez maga már fél siker. mosolygó smiley

válasz erre

rDAVE

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Vidoros írta:
Hát de az mi már? röhögő smiley Az se valami nagy eresztés.
Ingyen lesz és a Life is Strange része. Mégis mi vele a baj?

válasz erre

Vidoros

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

5t3v3nk3 írta:
Captain Spirit!
Hát de az mi már? röhögő smiley Az se valami nagy eresztés.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

[Tiltott felhasználó!]

Ronalddo

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Hát ez nagyjából egy rakás **** volt. röhögő smiley

válasz erre

bekecs

6 éve, 7 hónapja és 13 napja

Tomb Raider atom, ez nem is kétséges. Captain Spirit nagyon gáz.

Többi meg fanc se tudja. Úgyhogy TR és annyi. röhögő smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2018
legutóbbi hozzászólások