Nintendo E3 2017 összefoglaló

2017. június 13.
70.9261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Nintendo évek óta nem tart már hagyományos értelemben vett konferenciát az E3-on, ami nem jelenti azt, hogy ne lennének jelen valamilyen formában az expón. Bár a tavalyi E3-as szereplésük egyenlő volt a nullával, azonban idén valamivel többel készültek nekünk az előzetes hírek szerint, így nagyon vártuk a ma estét emiatt. Hogy érdemes volt-e várakozni, azt most rögtön kiderítjük!


Az eseményt pontban 18 órakor indították a japánok egy nagyszerű összefoglaló trailerrel, amelynek középpontjába a Nintendo Switch került, valamint olyan sikercímek, mint az Arms, a Splatoon 2, a FIFA 18 vagy a Pokkén Tournament DX.

A nagyszerű bevezetés után Reggie Fils-Aime jelent meg, aki röviden köszöntötte a nézőket, és felvezette az első nagy bejelentést, ami a Monolithsoft legújabb játéka lett. Anime-hatású grafika, kemény kardozások, csodálatos fantáziavilág, két szimpatikus hős, szerepjátékos elemek, ez bizony a Xenoblade Chronicles 2 lesz. Nintendo Switch-re, naná, de sajnos csak jövő év végén...



Alig eszméltünk fel a bemutatóból, máris robogtunk tovább, megjelent a képernyőn mindenki kedvenc rózsaszín gömböce, avagy Kirby, aki egy új platformert kap majd valamikor 2018-ban, szintén Nintendo Switch-re, a szokásos rajzfilmes grafikával és elragadó élményekkel a középpontban, különleges kooperatív móddal.



Ezután beköszönt a Nintendo-vezér, majd kaptunk egy üzenetet a The Pokémon Company-tól, természetesen a Pokkén Tournament DX-hez kapcsolódóan, de itt derült ki, hogy egy másik Pokémon-játék is készülődik, egy klasszikusabb RPG, amiről egy ideig még biztosan nem hallunk majd. Kár.



Újabb bejelentés érkezett a meglepő pillanatok után, először csak egy sejtelmes négyes számmal, majd elé került a Metroid Prime felirat, amitől nagy mosolyra húzódott a szánk még annak ellenére is, hogy a játék lohóján kívül semmit sem kaptunk róla. De lehet nyugtázni: jön a Metroid Prime 4, szintén Nintendo Switch-re.



A képernyőt aztán Yoshi, a kis dinó vette át, lévén a jól ismert karakter szintén kapni fog egy játékot a konzolra, de erről is szinte csak annyit tudtunk meg, hogy 2018-ban érkezik. Ja, és Mario is benne lesz!



Csodálatos dallamokkal és elképesztően látványos képsorokkal egy Koei Tecmo bejelentésre került sor! Kiderült, hogy a mobilokra is átköltöztetett Fire Emblem-sorozat Fire Emblem Warriors címmel egy Nintendo Switch-re érkező epizódot fog kapni a jövőben. Úristen, ezt már tényleg nem bírjuk, kell egy Switch!



Miután a Zelda a Nintendo Switch legsikeresebb játéka volt, vártuk hogy egy újabb DLC-t is bemutat róla a Nintendo, amiből rögtön kettő lett, a Master Trials június 3-ra esedékes megjelenéssel, és a Champions's Ballad még az év végén. Sőt, jönnek majd új Amiibo figurák is ehhez kapcsolódóan.



Bár a Ubisoft konferenciáján már bemutatkozott, de ismét szóba került a Mario + Rabbids: Kingdom Battle című őrület, ami a közeljövő egyik legígéretesebb Switch-exkluzívja lesz két őrült világ találkozásával, taktikus kalandokkal és szerepjátékos elemekkel. Megjelenés már idén augusztusban!

Aztán elérkezett az első komolyabb külsős bejelentés: jön Switch-re a Rocket League, méghozzá már idén év végén, exkluzív tartalmakkal, ámde változatlan élményekkel nyakon öntve.



Alig tértünk magunkhoz, máris egy hatalmas dinoszauruszt láthattunk a képernyőn, ami természetesen óriási átverés volt, hiszen ez bizony az új Super Mario Odyssey-játék aktuális kedvcsinálója lett, ami olyan elképesztő, humoros és sokszínű élményeket prezentált számunkra, hogy nem győztük kapkodni a fejünket. Kis túlzással csak halott ruszki katonák nem lehetünk majd Mario oldalán. 3D ide vagy oda, mi imádjuk! Ez is jön még idén októberben.



Aztán a Nintendo itt szépen meglepett minket, hiszen kvázi egy huszárvágással befejezte aktuális E3-as bemutatóját, és átkapcsolt a Treehouse-ba, ahonnan a kiemeltebb és a fontosabb címekről fognak beszélgetni órákon át a fejlesztőkkel. Bejelentés viszont itt már nem várható. Mindent összevetve azonban csak egyetlen dolog jutott eszünkbe a fentiek követésekor: ha még egyszer valaki azt mondja, hogy nincs, vagy nem lesz játék Switch-re, azt kiröhögjük...
6 hozzászólás

Patrik94

7 éve, 5 hónapja és 9 napja

Nem rossz felhozatal ez kéremészépen. A Switch láthatóan nagyon bejött a Nintendonak, és végre készülnek rá külsős játékok is rendesen, ami óriási öröm mert végre valódi verseny van a nagyokkal újra.

Az összes játék trailere bájos, nagyon tetszenek!

válasz erre

bagszi

7 éve, 5 hónapja és 10 napja

Kis korrekció: A Xenoblade Chronicles 2 még idén évvégén megjelenik
És a Treehouse alatt még érkeznek bejelentések. Többek közt már bejelentették:
Metroid: Samus Returns - 2D-s oldalnézetes Metroid II remake, limitált editionnel 3DS-re
2 új Metroid amiibo - Egy Samus a klasszikus Metroid II-s pózban és egy puha/nyomkodható metroid
5 új Mario amiibo - Goomba, Koopa Troopa, Esküvő Mario, Esküvő Princess Peach, Esküvő Bowser
2 új Fire emblem amiibo: Tiki és Chrom
Mario & Luigi Superstar saga DX + Bowser's Minions 3DS játék
Fate/EXTELLA: The Umbral Star Nintendo Switchre
Lego Worlds - Nintendo Switchre

válasz erre

nefaria

7 éve, 5 hónapja és 10 napja

Rengeteg pénzem fogja bánni mert meg akarom venni mindet! meglepett smiley röhögő smiley

válasz erre

muki

7 éve, 5 hónapja és 10 napja

Elég komoly a felhozatal! meglepett smiley

válasz erre

totyak

7 éve, 5 hónapja és 10 napja

A Mario játék tetszett, aranyos lett. A Yoshi, meg a Kirby detto, de azokat a karaktereket nem ismerem annyira. A többi nem nagyon érdekelne.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 10 napja

Xenoblade Chronicles 2 - Ismerjük már
Kirby - ez elvileg új, aranyos, de inkább kis játék...
Pokémon RPG - nem E3-ra való bejelentés, semmi kézzelfogható anyag
Metroid Prime 4 - ez se
Yoshi - ez is elvileg új, szintén aranyos, de inkább kis játék...
Fire Emblem Warriors - korábban ez is "nesze semmi fogd meg jól" bejelentés volt, most végre kicsit láthattuk
Zelda - DLC...
Rocket League - ha az operációs rendszereket is számolom, akkor hatodik platform, amire jön.
Super Mario Odyssey - ismerjük, habár szerintem az eddigi legjobb videója, az sapkás karakterlopás vicces

Nekem ez csalódás volt... Egy-két igazán nagy meglepetést hiányoltam. Amiből persze már tudnak mutatni valamit. Nem azt mondom, hogy nincs rá játék, de ez a videokonferencia nem volt jó.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2017
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja