Microsoft E3 2018 összefoglaló

2018. június 10.
70.6191
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Xbox One-tulajdonosok milliói meredtek kíváncsian a Microsoftra az idei E3 kapcsán, mely egyfajta utolsó lehetőségként szolgált abból a szempontból, hogy a redmondi óriás vajon tud-e megfelelő játékkínálatot hozni a konzolra vagy sem. Most ugyanis még a szakadék szélére meg lehetne menteni, ami menthető, éppen ezért igencsak nagy érdeklődéssel vártuk a csapat bemutatóját, de hogy mit sikerült végül összehozniuk, azt az alábbiakban foglaltuk össze számotokra.


A Microsoft nem aprózta el a kezdést, rögtön egy nagyágyú bejelentésével kezdtek, ezáltal bemutatkozott a Halo Infinity, melynek főhőse ismét Master Chief lesz, a külleméért pedig a Slipspace Engine felel majd, de hogy mikor jön, milyen lesz, azt egyelőre nem tudtuk meg, tehát igazi mézesmadzag volt.



Phil Spencer egyébiránt szokás szerint kitett magáért a hangzatos felvezetéssel, ezáltal elmondta, hogy körbejárták a világot Japántól Lengyelországig, hogy minden erőforrást megmozgassanak, így az Xbox One-felhasználók legnagyobb örömére a konferencia folyamán tényleg 15 világpremier és 50 játék kerül terítékre, melyek közül 18 exkluzív.

A szuper kis felvezetés után jött is egy laza kis kedvcsináló az új Ori-játékról, mely elképesztően csinosan festett a látnivaló alatt, de nagyjából erre is számítottunk a korábbi tapasztalatok után. Az új rész Ori and the Will of the Wisps címmel érkezik, de nem tudni még, hogy mikor.



Aztán éles váltás következett, a From Software és az Activision közös produkciójáról hullt le a lepel egy láthatóan japán és már az első pillanatoktól a Dark Souls-sorozatra hajazó alkotással a főszerepben. Lesznek itt szamurájok, brutális szörnyetegek, elképesztő csaták, nagy ugrabugra, vérfröcsögés, méghozzá csinos látványvilág társaságában. Tisztára olyan volt, mint egy szamurájos Dark Souls, noha a címe kicsit fifikásabb lesz, Sekiro: Shadows Die Twice név alatt várhatjuk majd a boltokba 2019-ben - minden bizonnyal nem csak Xbox One-ra.



Elképesztő tempóban robogott tovább a Microsoft konferenciája, és amikor felbukkant a Bethesdás Todd Howard , már tudtuk is, hogy az új Fallout-játékkal ismerkedhetünk meg hamarost. Igazunk is lett, Fallout 4 Xbox Game Pass-hoz való csatlakozása után csakhamar felvezette a korábban megismert Fallout 76-ot, mely valóban West Virginiába repít majd el minket, négyszer nagyobb lesz, mint a Fallout 4 és minderről egy normális kedvcsinálót is kaptunk a csapat részéről, méghozzá zseniális zenei kíséret társaságában. Kicsit meg is könnyeztük, persze egészen más miatt, a személyes emlékek mellett például a nagyszerű látványvilág láttán.



Még abba sem hagytuk a mosolygást, újabb világpremier lett beharangozva. Square Enix és Dontnod Entertainment logók? Hoppá! Új játék a Life is Strange univerzumban! Már ránézésre megvett minket az alkotás, a főszerepben egy problémásnak tűnő kölyökkel, aki igencsak élénk fantáziával rendelkezik, a humor mellett azonban rengeteg komoly dolgot felvet, többek között például az elveszett édesanya problémáját. A Captain Spirit címre keresztelt alkotás június 26-án érkezik, állítólag ingyen.



Már az első ordításnál tudtuk, hogy Crackdown 3 kedvcsináló érkezik. Bár még mindig nem értjük, miért erőlteti ezt a középszerű alkotást a Microsoft, de lelkük rajta, mi a bemutatott kedvcsináló alapján nem kedveltük meg jobban a végeredményt.



Egy rövid Nier: Automata Xbox One-os port beharangozása után az ukrán 4A Games zsenialitása, a Metro Exodus vert minket pofán egy újabb trailerrel, amitől a korábbiakhoz hasonlóan eldobtuk az agyunkat. Elképesztő képsorokat láttunk, kár hogy csak 2019-ben kaparinthatjuk meg, akkor is csak február 22-én.



A félelmetes tempót ismét Phil Spencer szakította meg, megjelenésével pedig várható volt, hogy ismét valami nagy dolog kerül bejelentésre. Előbb persze megdicsérte a Metro Exodus-t, majd valamiféle JRPG-t emlegetett, de mielőtt bárki valami új és exkluzív dologra gondolna, "csak" a Kingdom Hearts 3 köszönt be egy friss trailerrel.



Aztán újabb exkluzív került beharangozásra, de megint nem valami újdonság, a Sea of Thieves következett a sorban - vélhetően egy új kiegészítő beharangozásának érdekében. Jön is két extra bővítmény júliusban, egy pedig szeptemberben, tehát el leszünk látva.



Mikor a DICE logója megjelent a kivetítőn, azonnal tudtuk, hogy itt Battlefield V bemutató lesz, és nem is tévedtünk. Hihetetlen drámai indítás után - mintha a tegnapi kedvcsinálót folytatnák - kaptunk pár elképesztően látványos képsort a második világháborús lövöldéről, de csak nagyon röviden, már-már értelmetlenül.



Merthogy robogtunk tovább, méghozzá szó szerint, és amikor először felbőgött egy McLaren hangja, rögtön tudtuk, hogy ez bizony az új Forza Horizon lesz. Így is lett, de az agyunkat azért nem dobtuk el tőle. Persze a látvány csinos volt, az off-road részek határozottan előtérbe kerültek - láttunk sok havas, sáros és egyéb küzdelmet is -, sőt motorok és légpárnás hajó is megjelent egy-egy pillanatra. Ez lesz a Forza Horizon 4, mely egyenesen Angliába repít minket, ahol minden eddiginél nyitott világ és változó évszakok várnak ránk, melyek mindent megváltoztatnak. Csaptak is a készítők egy gyors bemutatót, amitől azért kicsit elakadt a szavunk néha, pláne a szuper megosztott világtól, ahol bárkivel összemérhetjük tudásunkat. A játék október 2-án érkezik PC-re és Xbox One-ra is, méghozzá Xbox Game Pass-támogatással!





Amint visszatért Phil Spencer, és nekilátott exkluzívokról, új világokról és új fejlesztőkről beszélni, felcsillant a szemünk, hogy talán most jöhet a nagy meglepetés. És jött is, lévén Spencer bejelentette, hogy az Undead Labs, a Playground Games és a Compulsion Games mellett mostantól a Ninja Theory csapata is a Microsoft Studios kötelékét erősíti, és a jövőben mindegyikük szuper újdonságokkal lepi majd meg az Xbox One-tulajdonosokat. Az öt új stúdióval tehát több exkluzív érkezhet majd. Hogy melyek lesznek ezek? Egyelőre nem tudjuk még pontosan, de egy friss We Happy Few trailer azért jött a Compulsion srácaitól, méghozzá a régóta várt megjelenési dátummal, mely augusztus 10-re esett.



Ahogyan várható volt, a PUBG sem marad távol a Microsoft konferenciájától, hiszen mégis az egyik legsikeresebb külsős cím Xbox One-on. Lényegében a közeljövő extra tartalmait vezette fel a bemutatott trailer, így hallottunk a War módról, a Sanhok pálya nyári érkezéséről és így tovább.



Újabb világpremier következett, és őszintén szólva egy csipetnyit azért meglepetés is volt, noha inkább csak megmosolyogtató, hiszen Tales of Vesperia: Definitive Edition-ről hullt le a lepel, mely a maga idején egy szuper kis JRPG volt, de jobban örültünk volna egy újabb Tales-játék érkezésének. Ha ez is tetszik, idén év végén számíthatunk rá.



A kedvcsináló után újabb világpremier jött, és amint bemondták, hogy Washington DC, már tudtuk, hogy ez a The Division 2 lesz. Amerika ismét bajban, újabb polgárháború a küszöbön, így kell egy divízió, akik majd rendet tesznek a városban. A trailer sajnos elég semmitmondó volt, de kaptunk már egy gameplay felvételt is, amitől viszont enyhén szólva is leesett az állunk, pláne a megtévesztő dzsungelgyanús kezdés után. Március 15-én már mi is tolhatjuk majd!





Érezhetően lelassult itt a Microsoft E3-as konferenciája, hiszen az Xbox Game Pass vezére állt színpadra - méghozzá nem véletlenül, hiszen a kérdéses szolgáltatást reklámozgatta egy kicsikét. Kaptunk pár szuper bejelentést, így jön a Halo kollekció, és egy halom belső fejlesztésű exkluzív cím, de olyan külsős nevek is, mint a Warhammer: Vermintide 2, a The Division, a The Elder Scrolls Online és a Fallout 4. Utóbbiak ráadásul már mától kapcsolódnak a bulihoz!



A várakozásoknak megfelelően nem maradt ki az indie részleg sem az előadásból, ezáltal egy rövidke kis videó részeként tonnányi független fejlesztésű alkotást láthattunk mozgásban pár pillanat erejéig. Meg sem próbáljuk felsorolni, olyan sok volt!



A Square Enix logó megpillantását követően már sejtettük, hogy itt bizony Shadow of the Tomb Raider trailer következik, és igazunk is lett, Lara Croft legújabb kalandjának röpke bemutatójára került sor. Bár a hősnő szinkronhangjával valahogy nem voltunk kibékülve, de a látottaktól eldobtuk az agyunkat - pont úgy, ahogyan azt vártuk, pláne a csipetnyi gameplay mozzanatoktól.



Újabb exkluzív beharangozására került sor, és amikor megjelentek a képernyőn a deszkások, máris összetettük a két kezünket, hogy ha a Skate-sorozat nem is támad fel, majd a Creature Studios megdob minket valami szuper kis deszkás címmel. Valóban így lesz, méghozzá Session cím alatt, mely első blikkre egy eléggé freestyle cuccnak tűnik, de legalább valami újdonság.



Ami azonban ezt követően jött, attól pár pillanatra letettük az állunkat, hiszen egy csodálatos fantáziavilágból tárultak elénk képsorok, de csakhamar besötétedett az ég, és kiderült, hogy ez csak egy Black Desert trailer lett. Persze azért örültünk neki, csak majdnem egy új Dragon Age-re számítottunk.



A Bioware azonban egyelőre távol maradt a Microsoft konferenciájától, azonban volt helyette Capcom, akik brutális vérfürdőt csaptak legújabb bejelentésükkel, mely a korábban pletykált új Devil May Cry volt. Bár nekünk az új főhös már megint nem szimpatikus, ellenben olyan elképesztően látványos szörnyvadászatot vehettünk szemügyre - volt gameplay is -, aminek láttán azért el tudjuk majd nézni neki ezt a Justin Bieber fejet. A játék amúg ysimán Devil May Cry 5 címmel érkezik jövő tavasszal, és rohadt vagány lesz, amit megerősített nekünk Hideaki Itsuno is, az alkotás egyik túlbuzgó japán alkotója, aki gyorsan átadta a szót társának, mert túl nehéznek találta az angolt.



Mindenre számítottunk ma este, csak a Cuphead-re nem, márpedig a zseniális platformer valamikor jövőre egy nagyobbacska kiegészítővel gyarapodik, mely új szigettel, hősökkel és kalandokkal kecsegtet majd nekünk.



Majdnem elolvadtunk a következő nagy bejelentéstől, a kardos kis róka kalandja ugyanis rögtön a legendás első Zelda-játékokat idézte fel előttünk mai köntösben és körítéssel. Ez lesz a Tunic, mely egy szuper kis aranyosság lesz, amit egyetlen fejlesztő készít a háttérben.



Ismét Phil Spencer állt színpadra, így vagy a konferencia vége, vagy valami újabb nagy bejelentés jött. Utóbbi következett, méghozzá egy soha nem látott vagy hallott bejelentéssel a főszerepben, mely egyenesen Japánból jött, a Bandai Namco csapatától. Hogy mi a fene lehet ez? Egy ideig még húzták az agyunkat, de csakhamar összeállt a kép, amikor megjelentek olyan sorozatok karakterei, mint a Dragon Ball, a One Piece vagy a Naruto. A Bandai Namco újdonsága egy ismert világokat elegyítő bunyós cím lesz Jump Force címmel, mely 2019-ben jelenhet meg világszerte.



Megint világpremier következett, és valamiféle poszt-apokaliptikus környezet körvonalazódott előttünk sötét környezettel, akasztott emberekkel. Először nem is gondoltuk volna, de csakhamar nyilvánvalóvá vált, hogy a Dying Light 2-t látjuk a képernyőn, majd be is robogott az egyik dizájner, hogy elmondja nekünk, miről is lesz szó. Láthattunk pár látványos pillanatot, hallhattunk a döntések fontosságáról, de összességében azért nem estünk tőle hanyat.





Bár azt hittük, hogy nincs már szufla a Microsoft konferenciájában, azonban rögtön kaptunk egy óriási bejelentést: Battletoads visszatérés várható, méghozzá valamikor 2019-ven, vagyis a redmondi óriás egy újabb legendás hoz majd vissza közénk, noha gőzünk sincs milyen formában.



Nem kellett, csak pár pillanatot néznünk a következő bejelentésből, hogy rögtön kiderüljön, a Just Cause 4 bemutatója következik, és nagyjából ezzel mindent el is mondtunk az Avalanche Studios újdonságáról. Minden repült, robbant, száguldott pontosan úgy, ahogyan azt megszoktuk. December 4-én ráadásul már jön!



Hangosan felordított a tömeg a konferencián, amikor megjelent a Gears of War logója a képernyőn, de mielőtt bárki megőrült volna, nem egy új rész bejelentésére került sor, csupán arra, hogy a népszerű sorozat is csatlakozik a mobilos közeghez, ezáltal érkezik a Gears Pop 2019-ben Androidra és iOS-re. Majd jött Rob Fergusson, és felvidított minket, először csak valamiféle Gears Tactics bejelentéssel, mely TBS élményt hoz PC-re, de csakhamar lerántotta a leplet a Gears 5-ről is, mely a legnagyobb és legszebb lesz, amit valaha láttunk a stúdiótól. Rögtön látnivalót is kaptunk, naná!





Ez pedig tökéletesen megkoronázta a Microsoft konferenciáját, amit Phil Spencer egy összefoglalóval erősített meg, és kiemelte, hogy a csapat elképesztően sok dologgal készül a jövőben, így hallottunk valamiféle mesterséges intelligenciáról és felhő alapú szolgáltatásról is, aminek jóvoltából konzolon, PC-n és mobilokon egyaránt játszhatunk majd bárhol, bármikor. Sőt mi több, a fejlesztők máris nekiláttak a következő Xbox konzol készítésének, majd mikor Spencer elköszönt, valami meglepetés történt, egy titkos end game dolog, egy utolsó nagy világpremier. Amikor megjelent a CD Projekt RED felirat, rögtön tudtuk, hogy ez bizony a Cyberpunk 2077 lesz, ami bár merőben más, mint a The Witcher-sorozat, ellenben a látottak alapján már most imádjuk.



Ezzel pedig le is zárult a Microsoft E3-as rendezvénye, mely egy hihetetlenül látványos és tartalmas show volt. Az egyetlen probléma, hogy az exkluzívok terén megint csak ígéretek jöttek, vagy a teljesen kiszámítható dolgok, így hiába örültünk az új Devil May Cry-nak vagy a Session-nek, ezek bizonyára más platformokon is élvezhetők lesznek. Persze ez egyáltalán nem baj!
11 hozzászólás

totyak

6 éve, 3 hónapja és 16 napja

Nem csalódtam, idén sem tudtak szinte semmi érdekeset mutatni. Cyberpunkot veszettül várom, meg még egy-két kisebb cím befigyelhet.

válasz erre

WarriorAutobot

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Hát ebből a listából csak Captain Spirit az ami tetszett és ennyi.

válasz erre

zender

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Hát oké, voltak jó játékok, oké volt ami itt ment premierben és oké, volt ami konzolexkluzív (100% hogy csak egy ideig). De hogy képtelenek saját maguk igazán játékot kiadni, úgy oldják meg hogy mindent felvásárolnak, na az rohadt tré.

Tipikus menekülés amit most (illetve a One megjelenése óta) csinálnak, nagyon elvesztették a fonalat.

válasz erre

Mordorer

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Semmijük nincs ami saját. meglepett smiley Ez nagyon gáz.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

rDAVE

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

fighterlaci írta:
Oké, bevallom megleptek. Jobb volt mint az EA.
Azért az más, azok csak saját címeket vittek. Az MS, mint konzolgyártó ment oda és van itt egy halom külsős cím. Az lenne a minimum, hogy az MS és Sony jobbat rakjon le, mint egy játékkiadó.

válasz erre

marco

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Oké, nyilvánosan kell elnézést kérnem. Volt köztük jó játék is. röhögő smiley

válasz erre

Gólem

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Nagyon kellemes pozitív csalódás.

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Fallout 76 király lesz! NEm számítottam rá. mosolygó smiley

válasz erre

fighterlaci

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Oké, bevallom megleptek. Jobb volt mint az EA.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
Minden hír, videó és cikk
E3 2018
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profiljaBotyi profilja