Bethesda E3 2017 összefoglaló

2017. június 12.
70.8331
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Magyar idő szerint meglepően szerencsés időpontban, reggel 6 órakor indította E3-as konferenciáját a Bethesda, akik meglepően jól próbálták őrizgetni titkaikat. Habár a The Evil Within 2 és egy új Wolfenstein azért idő előtt kiszivárgott, de a tavalyi évből fakadóan azért bőségesen vártunk meglepetéseket. Ezen a téren pedig egyáltalán nem is kellett csalódnunk a kiadóban! Összefoglalónkból kiderítheted, hogy miért:


A prezentációs a Bethesda egy kis évértékeléssel kezdte, ezáltal elmondták nekünk, hogy milyen sok és nagyszerű videojátékuk jelent meg mostanában - és tényleg -, aztán rögtön bele is csaptak a lecsóba, így miután bemutattak egy VR headsetet, már mindenki tudta, hogy a Fallout VR jön. De nem az jött, hanem - dobpergés -, a Doom virtuális valóságba átültetett változata, avagy a Doom VFR! Elképesztő bemutatót kaptunk, mert ha van játék, aminek jól áll ez a technológia, az bizony a Doom!



Persze azért a Fallout 4 VR változata sem maradt távol, méghozzá egy telitalálat muzsikával, amitől akarva és akaratlanul is jó kedvünk lett a rövidke prezentáció során. Bár a Bethesda nem bizonyította be egyértelműen, hogy miért is lesz olyan páratlanul jó nekünk a Fallout VR, de mivel az alapanyag kiváló, ezért minket már most meggyőztek.



Aztán jött egy pár pillanat erejéig a The Elder Scrolls Online, valamint a hozzá kapcsolódó új kiegészítő, a Morrowind. Kaptunk egy vér komoly bemutatót - legalábbis a Fallout VR után. Jó lesz ez, akárcsak a megvillantott későbbi tartalmak!



A Bethesda ezután egy Creation Club nevű dologról rántotta le a leplet. Ez valamiféle közösségépítő újdonság lesz, egyfajta hivatalos mod-szerkesztő a legtöbb videojátékuk számára. A program még nyáron megjelenik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is, a kiadó pedig támogatja majd vele a legtöbb videojátékot, ami a nevük alatt csak megjelent vagy megjelenik, de a Skyrim-ot és a Fallout 4-et biztosan.



A fénysebességű bemutató alatt aztán máris a The Elder Scrolls: Legends kedvcsinálója pörgött. A Bethesda kártyás játéka hamarosan egy csomó új platformon is tiszteletét teszi, de érkezik nemsokára az első kiegészítő is.



Mivel a bejelentés óta semmit sem hallottunk róla, reménykedtünk benne, hogy megmutatja magát a Nintendo Switch-re megjelenő Skyrim is a konferencián. Pontosan ez történt, kaptunk egy igazán látványos prezentációt, sőt kiderült, hogy a csapat a konzol minden sajátosságát kihasználja majd, hovatovább hősünket akár Link jelmezébe is beöltöztethetjük majd.



Aztán Dishonored bejelentés következett, de mielőtt bárki egy új játékra gondolna, sajnos egyelőre még be kell érnünk a Dishonored 2 bővülésével. Jön egy új sztori DLC, amely Death of the Outsider címmel szeptember 15-én roboghat majd be közénk, a középpontjában sok-sok akcióval és új szereplőkkel.



Majd következett a Quake Champions, amit a manapság egyfajta varázsszóként is emlegetett e-sporttal vezettek fel a készítők, és egy kellemes kis szöszi mellett kaptunk egy sor izgalmas, nosztalgikus és elragadó gameplay felvételt, valamint bejelentésre került a későbbiekben induló világbajnokság is, ahol hatalmas pénznyereményeket nyerhetnek maguknak a rajongók, így a QuakeCon-on például kapásból 1 millió dolcsi lesz a tét.



Hogy mikor jön már a The Evil Within 2? Pontosan most! A Bethesda ugyanis elérkezett konferenciájának első izgalmas részéhez, mondhatni a csúcsponthoz, amiből megtudtuk, hogy jön Shinji Mikami mester horrorjának folytatása. A főhős újra Sebastian lesz, aki lehetőséget kap arra, hogy megmentse a lányát, és ezért vállalja, hogy újra tegyen egy kis kirándulást az őrültségek birodalmában. Kaptunk egy kedvcsinálót is, amiből kiderült, hogy a Bethesda idén elképesztő mértékben ért a hangulatkeltéshez. A legjobb az egészben azonban az, hogy a The Evil Within 2 már idén októberben megjelenik, pontosabban október 13-án.



Élőszereplős trailerrel robogott tovább a Bethesda bemutatója, ami simán származhatott volna a Farm, ahol élünk című sorozatból is, főszerepben egy kislánnyal, aki hazafele menet találkozik egy autó-balesettel, ahol elkél a segítsége. Ő kiabál is egy robotkutyusnak, akit meglátva azonnal tudjuk, hogy ez bizony az új Wolfenstein lesz! Az is lett, noha előtte még a Bethesda húzta egy kicsit az idegeinket pár retro felvétellel, de azért csak eljutottunk a kórházi ágyon sínylődő Balázskovicshoz, aki nem úgy tűnt, mint aki képes lenne szembeszállni a Harmadik Birodalommal. A helyszín ezúttal az Egyesült Államok - talán az ötvenes-hatvanas években -, amit a nácik teljesen elfoglaltak, így William J. Blazkowicz oldalán egy őrületes fejpáncéllal most innen kell kipucolnunk az ismét vérszomjas szörnyetegeknek beállított birodalom katonáit. A játékban egyfajta ellenállóként, több segítséggel hajthatjuk végre küldetéseinket. Lesznek brutális bevetések, robotkutyán lovaglás, lángszórózás - mindez Wolfenstein 2: The New Colossus címmel. Ja, és még idén megjelenik!



Ezzel pedig véget is ért a Bethesda alig 40 perces E3-as prezentációja, ami nem kínált zsákbamacskát, noha igaz: a korábbi pletykák után túl sok meglepetést sem. Persze azrét így sem zárjuk sorainkat rossz szájízzel, hiszen amit láttunk, az legalább elképesztő volt, különös tekintettel a két újoncra, a The Evil Within-re és a Wolfenstein 2: The New Colossus-ra! Persze azért lett volna még mit bejelenteni, de ne legyünk telhetetlenek...
5 hozzászólás

totyak

7 éve, 4 hónapja és 16 napja

Wolfenstein 2-t kivéve itt nem találtam túl sok számomra érdekes címet.

válasz erre

VaPe

7 éve, 4 hónapja és 16 napja

Wolf 2 jöhet, a többi hidegen hagy.

válasz erre

zender

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

A két folytatás itt a végén, na az igen. A többi számomra teljesen érdektelen.

válasz erre

Xelosz

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

A VR rész továbbra sem izgat főleg nem ilyen áron maximum szimulatorokhoz :/
Skyrim switchre faja meg a legends is érdekesnek tűnik. dishonored várós fallout sose érdekelt röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

The Evil Within 2 jó cucc lesz.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja