Szaúd-Arábia részesedést vásárolt a Gearbox és a THQ Nordic anyacégében

2022. június 08.
31.3831
Gladosfreeman profilja, adatai
Gladosfreeman
Szaúd-Arábia Közberuházási Alapja (PIF) a Mohammed bin Salman herceg által elnökölt részlege újabb videojátékos befektetést eszközölt, most nem kisebb cégbe tették be a lábukat és a pénzüket, mint a több céget is birtokló Embracer Group.

A cég a Gearbox, a Saber Interactive, a THQ Nordic és a Deep Silver, valamint a Square Enix jtöbb stúdiójának az anyacége, így jelentős kiadói tevékenységet lát el, az Embracer most olyan cégekkel került egy csoportba, mint az EA, a Take Two Interactive, a Capcom és az Activision Blizzard, amelyekben a PIF-nek szintén van részesedése.

Mohammed bin Szalmán herceggel kapcsolatban gyakran hallani, hogy rajong a videojátékokért, és a Call of Duty franchise a kedvence. A háttere azonban roppant ellentmondásos, a CIA például őt gyanúsítja egy újságíró meggyilkolásáért, miközben Szaúd-Arábia kormányzása alatt az ország hírhedten rossz emberi jogi helyzetét tartotta fenn.

A Szaúd-Arábia befektetési portfóliójába a közelmúltban bekerült videojátékok azt sugallják, hogy az ország egyre inkább eltávolodik az olajpénzektől, mivel a világ egésze fenntarthatóbb energiát keres. A videojáték-befektetések mellett a PIF-nek részesedése van az Uberben, a Live Nation Entertainment nevű, élő eseményekkel foglalkozó konglomerátumban, és emellett a Newcastle United 80 százalékát is birtokolja.
3 hozzászólás

Gólem

6 hónapja, 1 hete és 2 napja

Az igen. A herceg bevásárol.

válasz erre

Mordorer

6 hónapja, 1 hete és 2 napja

Azért jól tolják, hogy mindenfélében részesedést szereznek, gondolnak a jövőre.

válasz erre

Patrik94

6 hónapja, 1 hete és 2 napja

Hát azért a játékbizniszben nincs annyi mint az olajban...

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaMikee profilja