Nincs még megoldás a támogatás nélküli online játékok feltámasztására

2024. április 23.
22.1301
Botyi profilja, adatai
Botyi
Steve Englundot, az Electronic Software Association ügyvédjét egy olyan elméleti lehetőségről kérdezték, amelyben a közkönyvtáraknak engedélyeznék az online videojátékok megőrzését a hivatalos támogatás megszűnése után.

Válaszában Englund elmondta, hogy jelenleg az ESA-tagjai (gyakorlatilag minden jelentős kiadó, köztük a Nintendo, a Microsoft, a Sony, az EA és a Take-Two) nem támogatják az olyan variációkat, amely távoli hozzáférést biztosítanak. Jelenleg pedig a fejlesztőknek és kiadóknak nincs jogi kötelezettségük arra, hogy a hivatalos támogatásukon túlmenően is fenntartsák az online szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

A másik oldalról nézve, a felhasználók részéről sem legális, hogy feltámasszák a támogatás nélküli online játékokat, bár ez nem volt akadály több régebbi cím esetében sem. Emiatt egyébként több tucat játék lett használhatatlan és ez a szám csak növekszik az online kapcsolatot és a szervereket igénylő címek elterjedése miatt.

Englund azt javasolta, hogy az Ivy League iskolák (nyolc amerikai egyetem gyűjteménye) segíthetnének a megőrzésben, de szerinte nem jelent megoldást, ha egy fizikai helyszín ad otthont ezeknek a játékoknak és lehetővé teszi a könnyű hozzáférést.
3 hozzászólás

Patrik94

1 hónapja, 6 napja

Hogy süllyedt idáig a játékipar amúgy? meglepett smiley Értem én hogy minden online de na...

válasz erre

fighterlaci

1 hónapja, 1 hete

Na ezért nem szeretek csak digitálisan vásárolni...

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 1 hete

Nem is értem mi ezen olyan bonyolult amúgy.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Mitüzenarádió profiljamarco profiljaGargameth profilja