News.zip - a 2012. 23. hét legfontosabb hírei

2012. június 10.
2.5841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Minden csoda három napig tart - a mondást mindenki ismeri, az idei év legérdemibb gaming eseménye azonban nagy ívben tojt rá, mert bár a nagyszabású expó is három nap erejéig tárta ki kapuit a nagyközönség előtt, valójában az egész hét az E3 jegyében telt.

Számos új és még több régről ismert cím a porondra lépett az idén, a Tomb Raidertől kezdve a Gears of Waron át egész a rendhagyó játékélménnyel kecsegtető ZombiU-ig; megillegették magukat a jövő generációinak szánt motorok - továbbá láthattunk képeket és videókat minden mennyiségben. Egy szó mint száz, az elmúlt héten csak úgy dúskáltunk az E3-as címkével ellátott hírek közt, hála Maniac kollégának, aki becsülettel gondoskodott arról, hogy úgy elvesszünk az expós anyagok mámorító fergetegében, mint a legrafináltabb sövénylabirintusban. Amennyiben révkalauzra lenne szükségetek, hát örömmel állok rendelkezésetekre: mindenki a fedélzetre, horgonyt fel, vitorlát bonts! Lássuk, mik is voltak az E3 legemlékezetesebb eseményei.

Egyértelműen a hétfőn bejelentett Gears of War: Judgment számított az E3 egyik legörvendetesebb - ámbátor nem annyira váratlan - fordulatának, amely elég rivaldafényben részesült ahhoz, hogy röviddel a kasztokra osztott multiplayer felmerülése után egyszer és mindenkorra meg is bizonyosodjunk felőle, méghozzá egy tetszetős, fejtágító videó révén, amely talán mondanom sem kell, csak úgy dúskál a gameplayben.

Te látsz rajta nyakörvet?

Te látsz rajta nyakörvet?


Sam Fishernek is kijárt a figyelemből, hála a Splinter Cell: Blacklistnek, amelynek képi világában már a bejelentés előtt megmártózhattunk. Nem sokkal a sokak által várt beharangozót követően megtudtuk azt is, hogy a játék nem csupán az Xbox 360-as közönséget örvendezteti meg, illetőleg azt, hogy Michael Ironside-okat nyomokban sem tartalmaz és hogy miért nem.

Hasonló stílusban táncolt elő a Quantic Dream újdonsült csemetéje, a Beyond: Two Souls, amely még hivatalos bemutatkozása előtt előhozakodott néhány figyelemreméltó screenshottal, hogy végül egy roppant terebélyes gameplay videóval hagyjon minket magunkra felkorbácsolt érzelmeinkkel.

Van önök között fánkos?

Van önök között fánkos?


Merőben új arcok is felbukkantak az expón, főként a Ubisoft részéről, akik mindjárt KÉT friss, egyben ígéretes címmel is levettek minket a lábunkról. Az egyik ilyen újonc a Watch Dogs, amely a bejelentés szerint immáron két éve lappang a franciák műhelyében, s amely az főbb platformok mellett a mobilos közönséget is szándékában áll lekenyerezni. A vállalat tarsolyában csörgedező másik alkotás, a ZombiU határozottan több zombit tartalmaz, és vitathatatlanul érdekes játékélménnyel kecsegtet, lévén a Wii U platformra teremtetett és a gameplay videó alapján igyekszik a GamePadben rejlő lehetőségeket egytől-egyig igénybe venni.

...És ha már emberevő felebarátainknál tartunk, nem árt megállnunk a Resident Evil 6 előtt sem, legalábbis egy látványos E3-as trailer erejéig. Ugyanígy nem mehetünk el szó nélkül a The Last of Us frenetikus gameplay videója mellett sem, mellyel a Naughty Dog minden további kivívta játékának az annak járó figyelmet és tiszteletet.

Gyorsabban! Csak nehogy ideérjenek! Ez az utolsó szálam!

Gyorsabban! Csak nehogy ideérjenek! Ez az utolsó szálam!


Hasonló temperamentummal adta tudtunkra Lara Croft, hogy a Tom Raider bizony nem játék; a Crystal Dynamics igenis véresen komolyan gondolja - jobban mondva: véresen gondolja komolyan - a játékot, és a nemrégiben látott, mintegy 6 perces gameplay videó ellentmondást nem tűrő hangnemben tolmácsolta nekünk a fejlesztők eme meggyőződését.

Az E3 forgatagában természetesen az Assassin's Creed III Connorja is ott sündörgött, s a Ubisoft jól láthatóan nem bízta a véletlenre a közönség elkápráztatását: egy szusszal mindjárt KÉT videót is kipréseltek magukból: egy E3-as trailert, valamint egy gameplay videót. Ezt követően megmustrálhattunk egy trailert, amely a játék tengeri csatáit szemlélteti, mert bizony a játékban nem csupán a rengeteg mumusai, de akár a Hét Tenger ördögei is lehetünk majd. És mintha mindez nem lenne elég, a vállalat még a PS Vitás Assassin's Creed III-ról is elhintett ezt-azt, a mozgóképek persze itt sem maradtak el - az Assassin's Creed III tehát sem minőség, sem pedig mennyiség tekintetében nem hagy kívánnivalót maga után.

Hé! Pszt! Tomahawk, olcsón? Kell vagy nem?

Hé! Pszt! Tomahawk, olcsón? Kell vagy nem?


Az expó parádés videóiból a játékok mellett a tech-demók is nagy szeletet kanyarítottak le maguknak, hiszen mind a Square Enix Luminous Engine-je, mind pedig a kevésbé keleti, ámde legalább annyira látványos Epic Unreal Engine 4-je hajlandó volt megvillantani a bokáját - mi több, az Epic-művek még a fejlesztői környezet szoknyája alá is engedett nekünk némi betekintést. A fejlesztők már egyértelműen a jövő technológiájának kapuin zörgetnek vagy már bebocsáttatást is nyertek.

Értelemszerűen ennél nagyságrendekkel több minden zajlott le a los angelesi kiállításon, tehát ismét felhívnám a figyelmet a Game Channel E3 2012 részlegére, ahol egymást tiporják az E3-as hírek. Itt megtaláltok többek közt olyan kincseket, mint amilyen Sleeping Dogs vagy a Neverwinter E3-as trailere, csak hogy néhányat említsek...

A Hét Blogja:
Ezen a szent ismét Skyman viheti haza a hét bloggerének járó díjat, nem pusztán azért, mert újdonsült bolhagyárosa rögvest levett minket a lábunkról, de mert ráadásul egy igen hasznos irománnyal állt elő, melyben saját Xperia X8-as tapasztalatait osztja meg a Game Channel Mélyen Tisztelt Olvasóival, egyszersmind gyógyírként is szolgál az általa megélt és vázolt problémára. A blogot érdemes átnyálaznia minden Xperia-felhasználónak, de mindenekelőtt annak, aki töri a fejét az Androidos rendszer felpakolásán... Gratulálunk Sky és köszönjük a kimerítő leírást. :)
8 hozzászólás

skyman

13 éve, 15 napja

Köszönöm az elismerést Nihil mosolygó smiley Illetőleg elnézésed kérem a lassú olvasásért, valahogy elkerülte a figyelmem.

Egyébként ismét egy remek összefoglaló mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 22 napja

A last us nagyon nagy év grafja sztem

válasz erre

Vendég

13 éve, 22 napja

E3 nem volt rossz idén szerintem. Nagy újdonságok nem voltak, de azért sok jó game bukkant fel.mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 22 napja

SE enginje azért nem gyenge!meglepett smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 22 napja

De király az a tr vidi!meglepett smiley Erről én lemaradtam a héten!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 22 napja

Blog tényleg megérdemelte a kiemelést! Nagyon jó leírást csinált skyman!

válasz erre

Vendég

13 éve, 22 napja

Így összeszedve valóban olyan tök nagynak tűnik az idei e3, pedig szerintem nem volt az annyira...

válasz erre

Vendég

13 éve, 22 napja

E3 mekkora újdonságokat hozott baaazd. Így visszaolvasva tényleg jó ezt a sok cuucost.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljamarco profilja