News.zip - a 2012. 20. hét legfontosabb hírei

2012. május 20.
2.5051
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A világ gamereinek többsége egy emberként lejtett örömtáncot azon a bizonyos szent napon, amikor a szó szoros értelmében elszabadult a pokol a várva várt Diablo III megjelenésével, és bár a héten egyértelműen a Blizzard csemetéje sajátította ki magának a rivaldafényt, aktuális hírösszefoglalónkban mégsem ő, hanem különös módon az Activision dominál.

Mégis hogyan lehetséges ez? Hát úgy, kérem szépen, hogy több ízben is feltűntek a hét folyamán, hol egykori fejlesztőik gépeibe ásva magukat, hol bizonyos Halo-verő cím tervével gyanúsítva őket, hol pedig busás összeggel kitömve a zsebüket... Hát ezekbe meg mi ütött? Talán szíven ütötte őket a pletyka, miszerint hamarosan az EA is előáll a maga kis "CoD: Elite-jével"? Vagy az Unreal Engine 4 demójából származó screenshotoktól zavarodott volna meg?

Az sem kizárt, hogy a Crystal Dynamics közleménye gyakorolt rájuk hatást; és ebben nem is lenne semmi kivetnivaló, elvégre Tomb Raider sokak fantáziáját mozgatja - formás nő lévén - és időközben olyannyira retinánkba égette magát az előrebocsátott 2012-es dátum, hogy a késés gondolata még csak meg sem fordult a kicsi buksinkban. A fejlesztők azonban gondoskodtak a kijózanító atyai pofonról, mégpedig azáltal, hogy a 2013-as esztendő küszöbén is áttolták a címet. Amelyik nagy cím késik, az nem múlik; amelyik nem késik, az hazudik.

Első nap a szippantós bizniszben

Első nap a szippantós bizniszben


Sokkalta elnézőbbek leszünk azonban az Eidos új Deus Exszével szemben, már amennyiben a Superannuation megérzései helytállóak. Mert valójában sem az Eidos, sem a Deus Ex név nem kerül említésre abban a LinkedInes hirdetésben, amelyben egy "jelentős kanadai cégről", illetőleg az ő "lopakodós elemeket tartalmazó" címéről van szó. Az említett szájt meg van győződve arról, hogy a hirdetés sorai között az Eidos lapul meg a híres franchise-zal egyetemben... S ha ez igaz, úgy hajlandóak leszünk várni a következő konzolgenerációig - merthogy a nyomok egy next-gen Deus Exről árulkodnak.

A next-gen kifejezés hallatán rögvest eszünkbe ötlik az Unreal Engine 4, akivel egy ízben már össze is futhattunk a héten. Az ilyet nem is lehet egykönnyen elfelejteni, annál is inkább, mert roppant impozáns screenshotokkal karöltve bukkant fel a látómezőn. A 14 mérnök által 3 hónapon keresztül készült demóból kiragadott képek magukért beszélnek, no meg persze a következő konzolgenerációért, ugyanis a mustrálás közben jogosan vetődik fel bennünk a kérdés: ilyen lesz a next-gen?

Festői!

Festői!


Ám az Epic-kel szemben Treyarchék egy darabig még a jelenben kívánnak élni... Vagy a múltban? A kérdés valójában nem is annyira megalapozatlan, elvégre csak egy 2005-ös IW motorról beszélünk, amely Mar Lamia meglátása szerint némi módosítással és újramodellezéssel a Call of Duty: Black Ops 2 alatt is tökéletesen eldöngicsél majd; az ő ajtajukon tehát egyelőre még nem kopogtat a jövő.

Persze nem kérdés, hogy EA-éknél is vannak lemaradások, amióta Activisionék bevezették a maguk Call of Duty szolgáltatásukat, a CoD: Elite-et. Egyes jelentések szerint azonban a vállalat csak az alkalmat várja, hogy behozza ezt a lemaradást: a Battlefieldo "nemhivatalos, ámde megbízható" forrásból véli tudni, hogy az Electronic Arts az idei E3-on készül leleplezni a Battlefield Premiumot, a CoD: Elite-hez hasonlatos Battlefield szolgáltatást. A besúgó nem mellesleg igen bőkezűen osztogatta a részletes infókat a várható eresztésekkel kapcsolatban.

Nézzenek oda! És nekiáll énekelni!

Nézzenek oda! És nekiáll énekelni!


Mindazonáltal az Activision újabban nem ér rá ilyenekkel foglalkozni. Figyelmét túlságosan leköti Vince Zampella és Jason West, a két jómadár, akik a közelmúltban maguk mögött hagyták az Infinity Wardot. Az Activision szerint azonban a fejlesztőpáros már jóval ezt megelőzően alkut kötött az EA-vel, elméletét igazolandó pedig még arra is rászánta magát, hogy feltörje egykori alkalmazottainak számítógépeit. Minderre nem sokkal azután derült fény, hogy a vállalat 42 millió amerikai dollárt gyűrt egykori fejlesztőinek zsebébe, akik azonban keveslik azt. Mintha nem lenne így is éppen eléggé zavaros a kép, az Activision még ama feltevését sem rejtette véka alá, mely szerint West-Zampella páros annak idején egy olyan címen töprengett, amit a Halo franchise méltó ellenfelének szántak, a vállalat szerint azonban eme ötletüket nem sokkal később az EA gondjaira bízták.

Remélem, engem nem fognak itt össze-vissza HALOgatni, höhö!

Remélem, engem nem fognak itt össze-vissza HALOgatni, höhö!


Csaknem ugyanilyen érdekfeszítő talánynak minősül az, mi a búbánatot keresnek a Grand Theft Auto V járművei a Max Payne 3 könyvtárában? Merthogy egy bizonyos zzcool nevű GTA fórumozó szerint egy járműlista fészkel az ex-zsaru lemezén, benne hajókkal, biciklikkel, autókkal, de még repülőt is tartalmaz. A kérdés már csak az: valódi-e a lista?

A végére tartogattam a legjobbat - legalábbis azoknak, akik még nem értesültek róla a hét folyamán. A PlayON ugyanis büszkén bejelentette, hogy az Assassin's Creed 3 a hazai, angolul nem tudó közönséget is le kívánja majd kenyerezni; a forgalmazónak szándékában áll magyarosítani, azaz magyar felirattal ellátni a játékot, és ez nem csupán a PC-s, de a konzolos változatokra is érvényes.

A Hét Blogja:
A cím ezen a héten Shade-et illeti, aki az utóbbi időben ugyan ritkán kenyerez le bennünket blogjaival, de ha mégis, akkor aztán nagyon! A harmadik Shade Cuccok hullámmal törzstagunk néhány szemrevaló (és poénos) képzavart és impozáns - nem mellesleg saját kézzel gyártott - karkötőkkel, no és egy lenyűgöző - ugyancsak saját kézzel készített - övtáskát bocsátott közszemlére. Gratulálunk, a bloghoz és az alkotásokhoz egyaránt! A blogot ITT olvashatjátok el.
9 hozzászólás

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 6 napja

Elég szégyen hogy a Treyarch 7 éves motorral akarja kihozni a codot.szomorú smiley

válasz erre

Shade

12 éve, 10 hónapja és 17 napja

Megtisztelő a hét blogja cím röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 18 napja

Elég lett volna egy hír bele, Dio3mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 18 napja

Azaz. Nekem is bejön.

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 18 napja

Blog nagyon megérdemelte a kiemelést, nagyon jó

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 18 napja

Vendég írta:
Kár hogy ez a Halo ellenfél nem készült el.szomorú smiley
Én inkább örülök neki

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 18 napja

Kár hogy ez a Halo ellenfél nem készült el.szomorú smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 18 napja

Unreal engine mennyire komoly lett már ááááh...mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 18 napja

Dio3 abszolút a hét híre!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja