Nemi diszkrimináció miatt perelik a PlayStationt

2021. november 24.
30.7021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A PlayStation ellen nemi diszkrimináció és jogtalan elbocsátás miatt indítottak pert, ami már csak azért is érdekes, mert alig pár napja kritizálta Jim Ryan, a stúdió fejese Bobby Kotickot, az Activision kétes hírnevű elnökét.

A per részletei szerint a korábbi IT-biztonsági elemző, Emma Majo csoportos keresetet kíván indítani, hogy más nőket képviseljen, akiket érinthetett a PlayStation állítólagos nemi diszkriminációja. A kereset azt állítja, hogy a Sony eltűri és ápolja a női alkalmazottakat hátrányosan megkülönböztető munkahelyi környezetet, és azt állítja, hogy a nőket nem léptették elő, és nem fizették meg ugyanúgy, mint a hasonló pozícióban dolgozó férfi munkavállalókat.

Tegyük félre egy pillanatra azt, hogy egyesek szerint a bérparitás, mint olyan, nem egy alapvetés a 21. században. Itt konkrétan arról van szó, hogy az ugyanabban munkakörben végzett teljesítményért kevesebb pénzt kaptak a nők, mint a férfiak, és tekintve, hogy itt egy PlayStation kaliberű stúdióról van szó, így már most felejtsük el azt, hogy ez bármilyen szempontból is magyarázható azzal, hogy "dehát ez máshol is így van!".

A Sony ellen indított perben Majo leírja, hogy 2015 és 2021 között női alkalmazottként dolgozott a Sony-nál, és azt állítja, hogy sosem kapott választ arra, hogyan kaphatna előléptetést, és azt állítja, hogy lefokozták az ezzel kapcsolatos kérdései miatt. Majo azt is állítja, hogy hallotta, ahogy a vezetők nemi szempontból elfogult megjegyzéseket tettek a női munkavállalókra, amelyek arra utaltak, hogy a nők érzelmesebbek és kevésbé profik, mint a férfi alkalmazottak.
kritizálta Jim Ryan, a stúdió fejese Bobby Kotickot, az Activision kétes hírnevű elnökét.'>
6 hozzászólás

fighterlaci

2 éve, 7 hónapja és 8 napja

Divatper. Mostanában ez nagy mánia. szomorú smiley

válasz erre

Grifid

2 éve, 7 hónapja és 8 napja

A kérdései alapján nem volt alkalmas a vezetői pozícióra. Egy igazi vezetőnek ezeket a kérdéseket nem szabad feltennie.

válasz erre

Tommy

2 éve, 7 hónapja és 8 napja

Az nagyon kemény! meglepett smiley

válasz erre

VaPe

2 éve, 7 hónapja és 8 napja

Az tény, hogy érzelmesebbek a nők. Ebben még semmi rossz nincs. Amúgy a nő biztos benne, hogy jól végezte a munkáját?!

válasz erre

Direktor

2 éve, 7 hónapja és 8 napja

Szerintem nincs olyan cég a világon, ahol ne lennének hasonló gondok kicsiben vagy nagyban. Nyilván rossz dolog, de az hogy nonstop perelnek..

válasz erre

Moby Dick

2 éve, 7 hónapja és 8 napja

Kb mindenkinél vannak és lesznek ilyen perek az tuti.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja