Nem lesz kompatibilis a korábbi PSVR-játékokkal a PSVR 2

2022. szeptember 19.
28.2651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Miután manapság a visszafelé kompatibilitás korát éljük, nagyon sokan úgy gondolták, hogy a PSVR 2 esetében sem lesz probléma ezzel a dologgal, azonban a VR headseteknél sajnos nem ennyire egyszerű a helyzet.

A PlayStation podcast legutóbbi adásában ugyanis a Sony sajnos hivatalosan is megerősítette, hogy a 2023 elején érkező PSVR 2 semmilyen formában sem lesz kompatibilis az első PSVR-ra megjelent játékokkal, aminek az okát Hideaki Nishino nagyon hosszasan ecsetelt is.

Az alelnök szerint ugyanis a PSVR 2 jóval fejlettebb, mint elődje volt, egy egészen újgenerációs élményt nyújt, fejlettebb funkciókkal, haptikus visszajelzéssel, adaptív ravaszokkal és magasabb szintű követési képességgel, aminek jóvoltából az új headset fejlesztése egészen más megközelítést igényel.

Nagy gond továbbá, hogy a PSVR2 a saját kameráira, a Sense kontrollekre építkezik, míg az előd a PS Eye kamerát, valamint a Move-ot és a DualShock 4 kontrollert használta ehhez, az új headset azonban egészen más irányvonalat képvisel.

4 hozzászólás

fighterlaci

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Az aztán a profi megoldás.

válasz erre

muki

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Bravó Sony, jó úton jársz.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Lehet magyarázni ezt bárhogy, ez csak bullshit. Egy technológiai vállalat, oldják már meg baszki.

válasz erre

VaPe

1 éve, 1 hónapja és 6 napja

Na nemár.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt