Nem lesz kompatibilis a korábbi PSVR-játékokkal a PSVR 2

2022. szeptember 19.
13.6411
Maniac profilja, adatai
Maniac
Miután manapság a visszafelé kompatibilitás korát éljük, nagyon sokan úgy gondolták, hogy a PSVR 2 esetében sem lesz probléma ezzel a dologgal, azonban a VR headseteknél sajnos nem ennyire egyszerű a helyzet.
 

A PlayStation podcast legutóbbi adásában ugyanis a Sony sajnos hivatalosan is megerősítette, hogy a 2023 elején érkező PSVR 2 semmilyen formában sem lesz kompatibilis az első PSVR-ra megjelent játékokkal, aminek az okát Hideaki Nishino nagyon hosszasan ecsetelt is.

Az alelnök szerint ugyanis a PSVR 2 jóval fejlettebb, mint elődje volt, egy egészen újgenerációs élményt nyújt, fejlettebb funkciókkal, haptikus visszajelzéssel, adaptív ravaszokkal és magasabb szintű követési képességgel, aminek jóvoltából az új headset fejlesztése egészen más megközelítést igényel.

Nagy gond továbbá, hogy a PSVR2 a saját kameráira, a Sense kontrollekre építkezik, míg az előd a PS Eye kamerát, valamint a Move-ot és a DualShock 4 kontrollert használta ehhez, az új headset azonban egészen más irányvonalat képvisel.

4 hozzászólás

Az aztán a profi megoldás.

válasz erre

muki

2 hete

Bravó Sony, jó úton jársz.

válasz erre

Ronalddo

2 hete

Lehet magyarázni ezt bárhogy, ez csak bullshit. Egy technológiai vállalat, oldják már meg baszki.

válasz erre

VaPe

2 hete

Na nemár.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja