Advertisement

Ezt is megértük, már Jegyzettömbben is elfut a klasszikus Doom

2022. október 10.
7.1401
Mikee profilja, adatai
Mikee
A portolási láz továbbra sem lankad, az 1993-as Doom ismét egy vadiúj platformra látogatott el, ezúttal egy lelkes játékfejlesztő a Windows Jegyzettömbjében futtatta az id Software kultikus lövöldéjének a legelső pályáját.
Advertisement

Gondolom mindenki ismeri a viccet, miszerint az életben három dolog biztos: a halál, az adók és hogy kéthetente érkezik egy "a Doom már elfut a..." kezdetű cikk. A legutóbbi traktoros port után ismét egy "extrém" környezetben irtja Doomguy a démonokat serényen.

Egy amatőr játékfejlesztő, Sam Chiet ugyanis a Windows Jegyzettömbben bírta működésre a játékot, méghozzá a manapság divatos, 60 FPS-el. Fontos leszögezni, hogy nem magát a Notepadot bővítette ki, hanem egy külső programmal konvertálta át pixelenként a játék grafikáját ASCII-karakterekké és a jegyzettömb "csak" megjeleníti a végeredményt.

Előre szólunk, a hirtelen fényhatásokra érzékenyeknek jobb lesz fokozott óvatossággal elindítani a videót. Az elmúlt években a játékosok egyik kedvenc hobbija lett a Doom portolása a különféle eszközökre, a futópad, mikrohullámú sütő és terhességi teszt után kíváncsian várjuk, hogy legközelebb mire látogat majd el a démoni lövölde.

Nézd nagyban ezt a videót!Advertisement
4 hozzászólás

VaPe

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Odabasz!

válasz erre

Patrik94

5 hónapja, 3 hete és 6 napja

HATALMAS!!!!!

válasz erre

Moby Dick

5 hónapja, 3 hete és 6 napja

na jól van. Már mindenen.

válasz erre

fighterlaci

5 hónapja, 3 hete és 6 napja

Na oké, ez a nonplusultra eddig!

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja