Csökken a durva videojátékok eladási aránya az USA-ban

2004. január 28.
2.3781
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Amióta a politika, republikánus és demokrata oldalról egyaránt támadja az "M" jelű (Mature) videojátékokat, az ipar kezd visszavonulni erről a területről.

2003-ban ezek a játékok kisebb aránnyal jelentek meg az eladásokban, mint egy évvel korábban. Az ilyen játékok legnagyobb nyilvános ellenzője Joe Liberman demokratapárti elnökjelölt, de igen aktív kampányt folytatnak a haitii és kubai közösségek is. Az NDP Group kimutatása szerint a 2002-es 13,2% százalék helyett az eladott darabok aránya az összmennyiségen belül most 11,9% volt és a bevétel összege is esett: 910,8 millió dollárról 833 millió dollárra.

A listavezető 10 játék között csak egy visel "M" jelzést.

A konzolos játékok összforgalma 2003-ban elérte az 5,8 milliárd dollárt, szemben a 2002-es 5,5 milliárddal. A PC-s játékok forgalma viszont 14 százalékkal visszaesett: 1,4 milliárdról 1,2 milliárdra.

Ami viszont stabil tendenciának látszik: a játékkonzolok, azaz a hardver, a szoftver és a tartozékok összesített forgalma folyamatosan esik, már több éve. A 2003-as csökkenés 2,7 százalékos volt: 10,3 milliárd dollár helyett 10 milliárd.
2 hozzászólás

LolZ

11 éve, 7 hónapja és 1 napja

Hát lehet hogy akkoriban úgy volt,de mostanra már ugyan úgy veszik.

válasz erre

Vendég

17 éve, 1 hónapja és 21 napja

szomorú smileyröhögő smileymeglepődött smileymeglepődött smileymeglepődött smileymenő smileymenő smileymenő smileymeglepett smileymeglepett smileymeglepett smileymeglepett smileymeglepett smileymeglepett smileymeglepett smileynyelvnyújtó smileynyelvnyújtó smileynyelvnyújtó smileynyelvnyújtó smileynyelvnyújtó smileykacsintó smileykacsintó smileykacsintó smileykacsintó smileykacsintó smileykacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja