Az EU jóváhagyta a Microsoft-Activision Blizzard üzletet

2023. május 15.
22.5301
Botyi profilja, adatai
Botyi
Az Európai Unió zöld utat adott a felvásárlásnak, miután megállapodásokat kötöttek a fejlődő, felhőalapú játékpiacra gyakorolt hatásáról - ez volt a brit szabályozó hatóság egyik fő vitás kitétele is.

Az EU végül elvetette korábbi aggályait azzal kapcsolatban, hogy a megállapodás kárt okozhat a rivális konzolgyártóknak (pl. Sony, Nintendo) és a játékelőfizetési szolgáltatásoknak (pl. PlayStation Plus). Az EU úgy döntött, hogy a Microsoft nem valószínű, hogy az Activision Blizzard játékait, például a Call of Duty-t kivonja a rivális konzolokról, mivel ennek következtében csökkenne a profitja - ezt az érvet maga a Microsoft is többször felhozta.

Sőt, az EU szerint még ha a Microsoft ki is vonná a Call of Duty-t a PlayStationről, a Sony akkor is versenyképes maradna. A PlayStation egyszerűen "kihasználná méretét, kiterjedt játékkatalógusát és piaci pozícióját, hogy elhárítsa a versenyhelyzetének gyengítésére irányuló kísérleteket" - döntött az Európai Bizottság.

Az Európai Bizottság egyike volt a felvásárlást akadályozó három nagy szabályozó hatóságnak, az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) és az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága (CMA) mellett, a három testület a múlt hónapban akadályozta az üzletet, a Microsoft pedig fellebbezett a döntés ellen.

2 hozzászólás

fighterlaci

1 éve, 4 napja

RIP Activision. szomorú smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 4 napja

Csak eldöntötték végre? röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja