A Microsoft felvásárlása miatt beperelték az Activision Blizzardot

2022. május 06.
29.8651
Maniac profilja, adatai
Maniac
Várható volt, hogy nem minden befektető lesz elégedett azzal, hogy a Microsoft rátette a kezét az Activision Blizzardra, amit olyan súlyos véteknek vélnek sokan, hogy közülük többen is beperelték a céget, amiért hagyta belesodródni őket az akvizícióba.

A legnagyobb visszhangot a New York City Employees' Retirement System beadványa kapta, akik egyfajta magánnyugdíjpénztárként működnek odaát, és azért fektettek az Activision Blizzardba, hogy ezzel tudják megnövelni a szerződéses tagok által hozzájuk befizetett pénz értékét, ami a felvásárlással gyakorlatilag megbukott.

A Microsoft felvásárlása óta ugyanis az Activision Blizzard részvényei nem érnek annyit, mint korábban, ezért most pert indítottak a cég ellen azért, hogy láthassák a felvásárláshoz kapcsolódó dokumentumokat, és abból olyan részleteket szedjenek ki, amit utána egy Bobby Kotick elleni perben felhasználhatnak.

A nyugdíjpénztár szerint ugyanis az a gyanújuk, hogy a felvásárlás csak egy menekülés volt a cég és a vezetők számára a felelősségre vonás elől, így ránézésre nem csináltak rossz üzletet, valójában azonban az Activision Blizzard több befektetője is nagyon rosszul járt ezzel az egésszel.
5 hozzászólás

totyak

7 hónapja, 2 hete és 2 napja

Visszacsinálni ezt az üzletet már nem lehet, szerintem. Elvileg minden törvényes volt. Az más kérdés, hogy ez bizonyos személyeket, csoportokat hátrányosan érintett.

válasz erre

Direktor

7 hónapja, 2 hete és 3 napja

Lehet hogy sokkal drágább lesz ez a felvásárlás végül a Microsoftnak...

válasz erre

Mordorer

7 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ja hogy erről sokan nem is tudtak? Kellemetlen...

válasz erre

VaPe

7 hónapja, 2 hete és 3 napja

Az kemény. Nagy lenne, ha eltörölnék az egészet!

válasz erre

Patrik94

7 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nem csodálom. Nem is értem, hogy maradtak ki ebből a döntésből a befektetők, részvényesek?!

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Mikee profiljakarolyk3 profiljaKisember001 profiljamarco profiljazol63 profilja