A csalások miatt 4,3 milliárd forintnyi kártérítést ítéltek meg a Destiny 2 fejlesztőjének

2023. április 29.
20.6751
Botyi profilja, adatai
Botyi
A Bungie, a Destiny 2 és a Halo mögött álló fejlesztő 12 millió dolláros (4,3 milliárd forint) pert nyert egy romániai cheat-árus, Mihai Claudiu-Florentin ellen, aki a Destiny egyik legnépszerűbb csalóprogramját árulta.

A pert eredetileg 2021-ben indították, a Bungie pedig 2023 februárjában 12 millió dolláros kártérítést követelt a cheat-értékesítővel szemben. A bírósági dokumentumok szerint Claudiu-Florentin "kifejlesztett és eladott" egy csalószoftvert a Destiny 2-höz, amely lehetővé tette a játékosoknak, hogy pontosabban célozzanak és átlássanak a falakon.

A Bungie azzal érvelt, hogy a VeteranCheats jelentős kárt okozott a játéknak, mivel aláásta a fair play élményét és megnehezítette a legitim játékosok számára a játék élvezetét. A fejlesztők beidézték a Stripe nevű online bankot és kiderült, hogy legalább "5848 különálló tranzakciót hajtottak végre egy Destiny 2 Cheat, vagy egy prémium csaló termékre, amely Destiny 2-t tartalmazott opcióként".

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a fogyasztóvédelmi törvényen kívül mindenben igazat ad nekik: 11,6 millió dollár jár a digitális szerzői jogok megsértése miatt (DMCA), 146 ezer dollár a szerzői jogi törvény megsértéséért és 217 ezer dollárt állapítottak meg ügyvédi díjként és költségekként. A román férfit eltiltották a további jogsértésektől, azonban a fentiek ellenére a VeteranCheats weboldala még mindig aktív.
Destiny 2 és a Halo mögött álló fejlesztő 12 millió dolláros (4,3 milliárd forint) pert nyert egy romániai cheat-árus, Mihai Claudiu-Florentin ellen, aki a Destiny egyik legnépszerűbb csalóprogramját árulta.'>
4 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 18 napja

VaPe írta:
Hogy fogja vajon kifizetni? meglepett smiley
Élete végéig...

válasz erre

VaPe

1 éve, 18 napja

Hogy fogja vajon kifizetni? meglepett smiley

válasz erre

Patrik94

1 éve, 18 napja

Az a kemény! meglepett smiley

válasz erre

fighterlaci

1 éve, 19 napja

Egyre több az ilyen hír. Reméljük előbb utóbb elrettentő ereje is lesz.

válasz erre
Destiny 2
2.799 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja