A WarCraft világa 3. rész

2014. november 16.
80.5351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nyiszti profilja, adatai
Nyiszti
Folytatódik a Warcraft világát bemutató többrészes sorozatunk! Az előző epizódban megismert Kalimdor vidékét most hátrahagyjuk és a szétszaggatott Azeroth új földrészének eseményeit vesszük górcső alá.


Az új kontinens
A Quel'Dorelek száműzöttek lettek, elhagyták az ismert világot egy új otthon reményében. Hosszú utazásuk során, hajóikkal átverekedtek az örvénylő Maelstromon és megpillantották az új világot, mit későbbiek folyamán Eastern Kingdom neveznek el. Mivel a menekült Tündék eltávolodtak az életadó szent fától, elvesztették hallhatatlanságukat. Termetük kisebb lett testvéreiknél, és bőrök kifakult. Elnevezték magukat High Elfeknek, vagyis Nemes Tündéknek, ezen túl a napot tisztelték.

Mivel függőségük nem csillapodott új forrást kerestek, olyan területeket kutattak mely, gazdag mágikus energiaforrásban. Kikötésük helyét, nem tartották a legjobb választásnak, ezért immár szárazföldön, nekivágtak az ismeretlennek. Viszontagságos útjuk során a betegségek és az éhség megtizedelte őket, viszont számos fiatal fajjal is találkoztak. Az emberekkel, kik még primitív törzsekben éltek és a veszedelmes Trollokkal. Utáltak a brutális gonosz fenevadakat, regenerációs képességük bámulatos volt, képesek voltak a csaták közben elhullott végtagjaikat újra növeszteni.

Quel

Quel'thalas


Északon végül találtak egy letelepedésre alkalmas helyet, viszont nem tudták, hogy új kolóniájuk a Zul'amani Trollok szent városának romjain építették meg. Az Elfek nem tágítottak e földről, megalapították városukat Quel'Thalast. Háború kezdődött a két faj között, és bár az őslakosok tízszeres túlerőben voltak, sikerült megfékezni őket. A Tündék féltek hátra maradott testvéreik intelmeitől, és tudták, hogy a varázslásnak következménye a Légió újabb támadása lehet. Ezért birodalmuk köré mágikus védőpajzsot emeltek, ahol szabadon elégíthették ki szenvedélyüket és a bennszülötteket is kívül tudták tartani.

Arathor
Négyezer év telt el az Zul'Aman és High Elfek nagy háborúja óta. Egységes emberi népcsoport nem létezett, törzsekben éltek és egymást fosztogatták, a területekért folyamatos csatát vívtak. Az egyik klán az Arathi ráeszmélt, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül az egyre erősödő Troll hordát. Tervük az volt, hogy egységbe kovácsolják a fajukat, és közösen védelmet építenek ki a fenyegetés ellen.

Évek alatt a nemzetség legyőzte összes riválisait, győzelmeik után egyenlőséget ajánlottak fel a vesztes félnek. Így hát az Arathor név alatt egybeolvadtak a csoportok, akik eddig nem látott katonai haderőt tudtak felvonultatni. Megépítették Storm erődjét mely a külső támadások védőbástyájául szolgált, később fővárossá nőtte ki magát.

Troll

Troll


A Trollok időközben megerősödtek, újra Quel'Thalas kapuit döngették. A Tündék követeket küldtek az emberekhez. Thoradin a halandók vezetője, segítségnyújtás cserében azt kérte, tanítsák meg népének a mágiahasználat fortélyait. A kétségbeesett Elfek beleegyeztek a paktumba, kiképeztek számos embert, kiknek affinitásuk volt az alapokra, mely elegendő volt a háborúban való részvételhez.

Thoradin serege, az új mágusok és a Nemes Tündék együttes erővel végzetes csapást mértek ellenfelükre. Az ádáz őslakosok a mai napig nem heverték ki ezt a vereséget, többé nem alakult egységes Troll nemzet. A két faj tehát szövetséget kötött egymással, High Elfek örök hűséget fogadtak Thoradin vérvonalának.

Tirisfal Őrzői
Nyugodt évszázadok teltek el Eastern Kingdom földrészén, a száműzött népcsoport továbbra is biztonságban gyakorolhatta bűbájait. Az embervarázslók generációról generációra fejlesztették és adták át tudásukat. A fiatal nép gyorsan gyarapodott, új területeket fedeztek fel. Koalíciót kötöttek a nyolcezer éven át szunnyadó, nemrég felébredt Törpékkel.

A mágusok elindultak szerte a világban, ahol tudtak ott segítettek a népnek. Az újabb nemzedék, viszont már teljesen felelőtlenül kezdte el használni e hatalmat. Új városállam alakult Dalaran, melybe modern felfogásának köszönhetően, egyre több varázsló vándorolt. Később e város lett a bűbájhasználók székhelye.

Dalaran

Dalaran


Dalaran bűvös tornyait elöntötte az energia, és a megmaradt Légió megérezte ezt. Alsóbb rendű démonok jelentek meg az utcákon, ezeket sorra elpusztították, mielőtt kitört volna a pánik a köznép között. Tanácstalanságukban egykori mestereikhez fordultak. Az Elfek rögtön tudták, hogy nem lehet a problémát félvállról venni. Követeik elmesélték fajuk és az első invázió történetét.

Tirisfal tisztásán közösen megalapították a Titkos Őrzök szervezetét. Céljuk, hogy egy halandó bajnokot felruháznak Ember és Tünde mágiával, és eme erőkkel bíró egyén feladata, észrevétlenül elpusztítani az e világra átkerült gonosz teremtményeket. Amikor egy Őrző megöregedett vagy nem volt képes ellátni feladatát, a tanács egy új hőst választott, megkapva az előző hatalmát.

Az idő kereke megállíthatatlanul forgott tovább. Újabb városállamok alakultak, mind független, de mégis elismerték Strom központi szerepét. Saját gazdasággal rendelkező új poliszok miatt a főváros hanyatlani kezdett. Sokan új otthon reményében elindultak északra, Ők megalapították Lordaeron virágzó nemzetét.

Később az ottmaradtak is hátat fordítottak egykor dicső nemzetüknek, útnak eredtek délre, és megalapították Stormwindet. Strom többé már nem volt a birodalom központja, az őrzésére megbízott maréknyi katona egy új országot hozzott belőle létre, amelyet Stromgardenak neveztek el. A királyság összeomlott, Thoradin öröksége szertefoszlott.

Aegwynn
Bár az egységes nemzet szétesett, az országok állandóan rivalizáltak, Tirisfal Őrzői folytatták a munkájukat. Egy napon Aegwynn, egy tüzes lelkű nő lett az új bajnok. Kitűnő harcos volt, fáradhatatlanul küzdött a démonok ellen, viszont gyakran megkérdőjelezte a rend vezetőinek parancsait. Az ember leány ereje nőtőn nőt és ennek köszönhetően felfigyelt egy erős gonosz jelenlétére, a szálak Northrend fagyos kontinensére vezették. Megérkezvén megpillanthatta az igazságot. A Légió átszivárgott ügynökei, a legyengült a civilizáció elől elmenekült sárkányokat tizedelte. Segítségükre sietett és közös erővel legyőzték a pokolfajzatokat.

Ezt követően egy hatalmas sötét árny jelent meg a fagyos földek felett. Sargeras a parancsnok volt és közölte a mágussal, hogy az őrzők ideje lassan lejár és Ő fogja uralni a világot. Aegwynn úgy döntött egyedül szembeszáll vele, minden erejét összeszedte és megküzdött a setét úrral. Győzedelmeskedett és testét, ami még mindig óriási energiákkal bírt, Kalimdor elveszett földjén az óceánba temette. Nem sejtette, hogy pontosan azt történt, ahogy azt bukott Titán kitervelte. Bár fizikai formája elpusztult, lelke a varázslónőbe került, ahol évekig csak szunnyadt.

Aegwynn csatája

Aegwynn csatája


Aegwynn mérhetetlen erejével meghosszabbította életét, és kilencszáz évig harcolt a Légió utolsónak vélt csatlósaival. A Rend úgy döntött, itt az idő egy új hősnek, a lánynak mennie kellett. A mágus, viszont nem bízott az öreg bölcsekben, úgy határozott maga fogja kiválasztani utódját. Arra az álláspontra jutott, hogy a legjobb jelölt saját vére lehetne, így keresett egy arra alkalmas férfit, hogy gyermeke születhessen. A csemete világra jött, Medivh nevet kapta. A fiút apjára bízta, ki Lordaeron királyi udvar varázslója volt. Az újdonsült anya elindulta távolba, többet senki nem halott róla.

Dreanor
Ezen események közben a légió erői Kil'jaeden vezetésével csak várt, a második inváziót tervezgetve. Felfedezte Dreanor világát, ahol esküdt ellenségeik a Drenaiok és Orkok éltek egymás mellet. A parancsnok gonosz cselszövésbe kezdett. Egy Ork sámánt, Ner'zhult elcsábított és erőt adott neki. Rajta keresztül felébresztette e spirituális fajban a kegyetlenséget és a fokozott csatakedvet.

A csaló úgy gondolta, eljött az utolsó lépés ideje, arra kérte a vajákost adja át magát és népét teljesen a Lángoló Légiónak. Ner'zhul ellenállt, nem akarta, hogy ő legyen a hibás nemzete rabszolgataszításának. Kil'jaeden keresett egy másik befolyásolható személyt és meg is találta az előző tanítványának személyében, Gul'danban.

Gul

Gul'dan


Ő készségesen állt új mestere szolgálatába, hatalmas boszorkánymester lett belőle, és elkezdte tanítani e sötét mágiát népének. A két szövetséges megalapította az árny tanácsot, mely a háttérben mozgatta a bolygón a szálakat. A planéta szépséges tájai az évek során kihalt, sivár területekké váltak a gonosz energiáktól.

Következő részünkben az Emberek és az Orkok összecsapnak, megkezdődik a második invázió. Kérdést, hozzászólást lent megtehetitek. Tartsatok velünk.
előző epizódban megismert Kalimdor vidékét most hátrahagyjuk és a szétszaggatott Azeroth új földrészének eseményeit vesszük górcső alá. '>
5 hozzászólás

petrovicsz

10 éve, 3 hónapja és 19 napja

Van még ilyen összetett játék világ a mostani címek között?

válasz erre

Ronalddo

10 éve, 5 hónapja és 27 napja

Egyre jobban szippant be a cucc. Fejezzétek be!röhögő smiley

válasz erre

Gólem

10 éve, 5 hónapja és 27 napja

Hihetetlen, mennyire kiterjedt világ van felépítve benne!meglepett smiley Ahogy olvasom az újabb részeket, mindig rájövök, hogy szinte semmit nem tudtam róla!röhögő smiley

válasz erre

zender

10 éve, 6 hónapja

Várom a következőt!mosolygó smiley Szuper olvasmány volt ismét!

válasz erre

VaPe

10 éve, 6 hónapja

Lenyűgöz ez a világ egyre jobban.mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profilja