Ubisoft E3 2016 összefoglaló

2016. június 13.
70.3531
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A franciáktól megszokott pontossággal lezajlott az idei E3 expó egyik legjobban várt konferenciája, lévén a Ubisoft részéről valahogyan semmi sem szivárgott ki az idén, így őszintén reménykedtünk abban, hogy lesz majd meglepetés a részükről a bemutató alatt. Lássuk, hogy mi is történt az előadáson!


Habár nem éppen ilyen meglepetést vártunk, de azért a Ubisoft idén egy meglepően kaotikus nyitánnyal indította meg E3-as előadását, méghozzá a Just Dance 17 leleplezésével, amihez egy táncos produkciót is társítottak.

A színpadra csakhamar berobogott Aisha Tyler is, aki hozta a szokásosan bunkó formáját - biztos ő is hallotta, hogy a PC Gaming Show belelógott az ő előadásukba -, de azért azt még megerősítette, hogy a játék a szokásos konzolok mellett idén már PC-re és Nintendo NX-re is megjelenhet majd.



A harsány kezdés után aztán kimérten folytatódott tovább a konferencia, méghozzá a Ghost Recon Wildlands aktuális kedvcsinálójával, amit az egyik illetékes fejlesztő izgalmas előadása, majd egy rendkívül látványos gameplay demó követett.

Ez bizony nagyon is rendben volt, így kell valahogy csapat alapú akciójátékot készíteni 2016-ban! Összjáték, izgalom, hangulat, nincs kérdésünk! Egyedül a grafika volt egy kicsit talán szegényes, de a megjelenésig még van idejük a készítőknek, hiszen csak jövő májusban jön...







Ami ezután következett, az egy kicsit minket is meglepett, hiszen bár elsőre azt hittük, hogy valamiféle überbrutál bejelentéssel jönnek elő a franciák, de kiderült, hogy csak Eric Cartman szivat minket, majd a színpadon megjelent Trey Parker és Matt Stone, a South Park két alkotója, akik természetesen a legújabb South Park-játékról értekeztek egy kicsit - a tőlük megszokott lazasággal -, aztán kaptunk egy újabb kedvcsinálót.

Majd ismét az alkotók bohóckodtak egy sort, egyszóval egy olyan laza kis prezentáció volt, ami bebizonyította, hogy a South Park: The Fractured But Whole a korábbi Stick of Truth vérbeli folytatása lesz. Imádjuk már most, a hozzá bejelentett figurákkal együtt! Kiderült egyébiránt néhány érdekesség az új sztoriról, hogy változik a játékmenet, sőt az is, hogy ha megvesszük a játékot, megkapjuk ingyen az első részt. Megjelenés december 6-án!







A rendkívül tartalmas South Park bemutatót követően ismét Aisha Tyler lépett színpadra egy óriási The Division koncepciós rajz előterében, majd behívta a Massive Entertainment kreatív igazgatóját, hogy a játék közelgő Underground DLC csomagjáról beszéljen nekünk egy kicsit. Az eddig ismert sajátosságok mellett - föld alá megyünk, rengeteg új tartalmat kapunk -, megtudtuk azt is, hogy PC-re és Xbox One-ra már június 28-án, PS4-re viszont csak augusztus 2-án jön a bővítményt.

Az igazgató aztán némi meglepetés mellett felvezette a játék következő bővítményét is, avagy a Survival DLC-t, amiről konkrét részletek helyett inkább lepörgettek nekünk egy látványos kedvcsinálót. Úgy tűnik itt valóban a túlélés lesz a cél!



A várakozásoknak megfelelően elérkezett a konferencia VR-részlege - nagyon húzzák, nagyon húzzák -, ezáltal az Eagle Flight került a középpontba, amiről az illetékes fejlesztők beszélgettek egy kicsit, de sokkal többet nem tudtak mondani annál, amit eddig is tudtunk, így inkább egy élő gameplay demóval örvendeztettek meg minket.



Miután délután már lehullt róla a lepel, már tudtuk, hogy mit várhatunk az előadás következő szereplőjétől, avagy a Ubisoft Red Storm berobogó fejlesztőjétől, aki bemutatta nekünk a Star Trek: Bridge Crew első kedvcsinálóját, amit ettől most még jobban megkedveltünk még úgy is, hogy VR-játék lesz. A bemutató után újabb beszélgetés következett, Aisha ezúttal Levar Burtonnel ült le a színpad kellős közepére, hogy a játékról és a virtuális valóságról beszélgessen egy kicsit.



Miután egy kicsit már kezdett ellaposodni a konferencia, váratlanul egy friss előzetes bukkant fel a semmiből, amiről csakhamar kiderült, hogy a For Honor lesz. Habár csak egy cinematic trailert láttunk belőle elsőként, szó szerint elképesztő volt mindaz, amit láthattunk! Várható volt, hogy egy ilyen felütés után megjelenik majd valaki a csapatból, így berobogott a kreatív igazgató, aki maga is egy vikingként viselkedett, noha igaz, sétapálcás vikingként.

Aztán amint arra számítani lehetett, bemutatták a For Honor első gameplay felvételeit, és őszintén szólva egy kicsit még mindig keressük miatta az állunkat. A videón egyébiránt a kampányból láthattunk pár izgalmas percet, méghozzá a szamurájok és a vikingek harcával a középpontban. Megjelenés jövő februárban, de az alfa tesztekre már most lehet jelentkezni a hivatalos honlapon.





Pete Young, a Ubisoft Reflections producere követte a színpadon a fenti látványorgiát, a háttérben a tavalyi Grow Home robotkájával, és kiderült, hogy a korábban kiszivárgott Grow Up valóban annak a folytatása lesz. Színes grafika, ügyességi fejtörők, platformer-elemek és sajátos megközelítés - akárcsak az elődben. Megjelenés még idén augusztusban PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.



Ami ezek után következett, arra nehezen találunk szavakat, hiszen egy olyan bevezető előzte meg a Trials of the Blood Dragon leleplezését, amire garantáltan senki sem számított. Meglepetés is, meg nem is, de ami tény, hogy egy igazi őrület lesz ez a Ubisoft részéről - kaszkadőrködéssel és retro hangulattal - az egykori Far Cry 3: Blood Dragon nyomdokain haladva, sőt nem is lesz, hiszen a játék máris megjelent, és elérhető mindenki számára.



Miután a színpadon ismét megjelent Aisha Tyler, és azt mondta, hogy nem lehet E3-as Ubisoft konferencia Assassin's Creed nélkül, már sejtettük, hogy a készülő filmről lesz szó, amelyről maga a producer, Frank Marshall beszélt néhány szót, majd amint abban korábban reménykedtünk, kaptunk egy amolyan "így készült" kedvcsinálót is.



Igazán stílusosan, egyfajta hackertámadással indult el a Ubisoft konferenciáján a várva várt Watch Dogs 2 blokkja, amelynek részeként látványos gameplay felvételek társaságában Jonathan Morin mesélt egy kicsit a játékról, majd 10 percnyi kendőzetlen in-game jelenetek következtek, végül pedig még maga Yves Guillemot is megjelent a színpadon, mai egy igazán páratlan pillanatnak tekinthető.

Még ebben a blokkban egyébiránt a Sony is képviseltette magát, ezáltal Jim Ryan bejelentette, hogy megfilmesítik a Watch Dogs világát, sőt a PS4-es tábor minden egyes DLC-t egy hónappal előbb kap majd meg, mint mások. Ha nem lett volna még elég a kedvcsinálókból, zárásként kaptunk egy újabb Watch Dogs 2 trailert is, hogy teljes legyen a kép.





Habár azt hittük, hog ezzel lezáródik a Ubisoft konferenciája, azonban a csapat tartogatott egy új bejelentést, egy igazi meglepetést, amiről első körben csak annyi derült ki, hogy egy nyitott világú alkotás lesz, amelyben az extrém sportok kapják a főszerepet. Jött is az első kedvcsináló, és bemutatkozott a Steep, amit nem is tudunk, hogy miként tarthatott eddig titokban a francia brigád.

A játékban szabadon hódolhatunk az extrém sportoknak, kihívásokat teljesíthetünk, síelhetünk, snowboardozhatunk, ejtőernyőzhetünk, szabadeshetünk és így tovább. Mivel nem igazán értettük, hogy ez nekünk miért is lesz annyira jó, a franciák rögtön bemutattak egy gameplay felvételt is, ami egy kicsit kitisztította előttünk a képet.

A játékban a világ legnagyobb hegyeit hódíthatjuk majd meg - első ízben elviekben csak az Alpokat -, de hogy miként, milyen sporteszközzel érjük el céljainkat, az csak rajtunk múlik majd, de közben azért természetesen versenyzésre is lehetőségünk nyílik másokkal - nyilván többjátékos módban is. Kis túlzással olyan lesz a Stepp, mint a The Crew, csak itt a sporté lesz a főszerep.





Ezzel pedig - Yves Guillemot köszönőbeszéde és egy kis visszatekintő trailer mellett - véget is ért a Ubisoft E3-as konferenciája, ami összességében igencsak elnyújtottra és helyenként nagyon unalmasra sikeredett, és csak a papírformát hozta. Habár volt azért csipetnyi meglepetés is, egyelőre a Microsoft magasan viszi a prímet a konferenciák minőségét tekintve!

8 hozzászólás

totyak

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

For Honor, Grow Up, South Park, Watch Dogs, Steep, ezek mind érdekesek. Hiába, azért az Ubi nagyon ért a hypoláshoz, csak sokszor nem azt adják, amit ígérnek.

válasz erre

kulacs

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

Hú a For Honor nagyon tetszett röhögő smiley

válasz erre

Gólem

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

Hozták az elvárt szintet, nagyon jó volt a show. Nekem voltak meglepetések, és bár Division DLC gameplayre én is kíváncsi lettem volna, kaptunk más gameplayt. mosolygó smiley

Amit mondjuk töröltek is már a genyók ahogy látom... wtf smiley

válasz erre

Eltohn

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

Király volt nagyon, sok minden megfogott benne. Ez a havas game nem rossz, érdekes lesz, mindenképp ki fogom próbálni. A Watch Dogs 2 meg alap, instant get. Viszont még jobban hasonlít a GTA-ra. mosolygó smiley

válasz erre

Hentes

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

Ubisoft hozta a formát. Elejét ne láttam úgyhogy ez a beszámoló életmentő nekem! röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

8 éve, 5 hónapja és 16 napja

Ohh köszi az összefoglalót, nem tudtam élőben nézni! WD2 rohadt jó a For Honor is kegyetlenül fog ütni! Várósak.

válasz erre

VaPe

8 éve, 5 hónapja és 17 napja

Végignéztem élőben erre most megnéztem és elolvastam újra! röhögő smiley Jó konf volt, tetszett nagyon. Watch Dogs 2 nem rossz.

válasz erre

supermanvsbatman

8 éve, 5 hónapja és 17 napja

The Division azt hittem lesz gameplay új DLC-ről denem wtf smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2016
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja