Sony E3 2017 összefoglaló

2017. június 13.
70.5091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az éjszakai órákban lezajlott az E3 egyik legjobban várt konferenciája is a Sony részéről. Miután tavaly szó szerint ellopták a show-t a sok meglepetéssel, ezért idén is azt vártuk, hogy leverik az állunkat. Hogy sikerült-e mindezt megvalósítaniuk? Összefoglalónkból most kiderítheted!


Konkrétan még bele sem kezdett a Sony a tényleges konferenciába, de már előre sikerült bejelentenie egy vadonatúj játékot, így bemutatkozott a Hidden Agenda, amely az Until Dawn fejlesztőinek legújabb játékaként már itt elképesztő hangulatba hozott minket. A sötét és egyben horrorisztikus thrillerben elképesztő döntéseket kell majd meghoznunk a történet során, aminek az érdekessége az lesz, hogy ezek meghozatalában barátaink is szavazhatnak, ezáltal teremtve igazi közösségi élményt.



Aztán jött a Knack 2 legfrissebb kedvcsinálója is, ami egy gameplay trailerként alaposan megmutatta nekünk, hogy milyen zseniális kalandok is várnak ránk az egykori kezdőcím nagyszerű folytatásában. A videóban ráadásul megjelenési dátum is volt: a játék szeptember 6-án érkezik!



Még szintén a a konferencia előtt jártunk, amikor bemutatkozott egy friss Crash Bandicoot N Sane Trilogy trailer is. Joggal gondoltuk, hogy ha már most ekkora nagyágyúkat ellődöz a Sony, akkor mi lesz még a tényleges konferencián?



Ezt rövidesen ki is deríthettük, csak előbb még betoltak nekünk egy rövidke trailert, konkrétan az első gameplay felvételeket a Matterfall-ról, avagy a Resogun alkotóinak legújabb sci-fi művéről, amely egy erősen Contra-stílusú run and gun effekt- és akcióorgia lesz alkotással, pusztítással, túléléssel és féktelen akciókkal. Imádjuk.



Aztán elindult végre a tényleges konferencia, a Sony kellemes élő zenével és minimális konferálásokkal nyitotta meg a műsort, méghozzá rögtön az Uncharted 4 mellékszálaként megismert, és egyenesen Indiába kalauzoló Uncharted: The Lost Legacy által. Hiába hiányzik Nathan Drake ebből a kalandból, Chloe és Nadine egyszerűen annyira bájosak és annyira adja a hangulatot a végeredmény, hogy az egyszerűen zseniális.



Újabb nagy exkluzív következett: a Gran Turismo Sport. Kaptunk egy Terminátoros kezdést, egy nosztalgikus felvezetést, majd következtek az aktuális pillanatok, soha nem látott mennyiségű autóval, hihetetlen realizmussal és off-road versenyekkel. A legjobb azonban, hogy a bemutatott trailer alapján még idén ősszel meg is jelenhet!



Bár furcsa volt az utóbbi hetekben a nagy csend a Horizon: Zero Dawn körül, itt és most, az E3 során derült ki, hogy ennek az oka nem volt más, minthogy a háttérben készült az első kiegészítő, ami The Frozen Wilds címmel mutatkozott be. A bővítmény újabb helyszínekkel, és minden eddiginél sötétebb, havas kalandokkal bővíti az alapokat, ami első blikkre is meglepően izgalmasnak tűnt. Idén pedig már tolhatjuk is!



Személy szerint mi alighanem a Bend Studio legújabb játékát vártuk a leginkább a Sony E3-as konferenciáján, amiről kaptunk is egy friss trailert. A Days Gone egy igazán különleges zombis akciójátéknak ígérkezik motorozással, sok-sok harccal, ahol a készítők bemutatják az apokalipszis utáni élet sajátosságait, valamint azt is, hogy az emberekre az élőhalottak mellett saját fajtársai gyakran nagyobb veszélyt jelentenek. A gameplay felvételekről szó szerint elakadt a lélegzetünk, de a zombimedvék és zombifarkasok is odavertek. Kár, hogy még mindig nem tudni, mikor jön...



Aztán jött az este első nagy meglepetése: a Monster Hunter World. A Capcom legendás szörnyvadász sorozata ugyanis visszaköltözik a nagy képernyőre, és ami a legjobb, hogy a hatalmas fenevadak elleni küzdelem nem lesz PS4-exkluzív, hiszen jövő év elején PC-re és Xbox One-ra is megtapasztalhatjuk ezt a különleges élményt. Az első gameplay felvételek alapján nehéz lesz kivárni...



Ezzel azonban még nem volt vége a meglepetések sorának! Bár őszintén számítottunk rá, hogy a Sony valamikor visszahozza közénk a Shadow of the Colossus-t, azonban ennek egészen pontosan most jött el az ideje. A játékot a Bluepoint Games fogja feldolgozni PS4-re - ők készítették az Uncharted: The Nathan Drake Collection-t -, és az első trailer alapján olyan látványt csikartak ki a legendás alkotásból, hogy képtelenek voltunk levenni róla a szemünket. Kár, hogy csak jövőre érkezik...



A kis kikacsintás után újra a Capcom vehette át a színpadot, méghozzá a Marvel vs Capcom Infinite legújabb kedvcsinálójával, amelynek részeként ismét az alkotás sztorijából kaphattunk egy kis ízelítőt. A felvételen számtalan hős, köztük Thanos is felbukkant, aki arra kéri majd a játék szereplőit, hogy segítsenek neki megszerezni a végtelen hatalmat biztosító varázsköveket annak érdekében, hogy le tudják győzni a nagy fenyegetést.



Várható volt, hogy a Sony E3-as konferenciáján bukkan majd fel a Call of Duty WWII, amihez a Sledgehamemr Games egy igazán látványos kedvcsinálót dobott össze, középpontjában az első felvételekkel a multiplayer módból. Oké, hogy ezek csak feljavított pillanatok voltak, de olyan hihetetlen hangulatot sugároztak, hogy ha ennek csak a fele lesz igaz, mi akkor is két pofára tömjük majd a végeredményt.



Ezt követően egy komolyabb kikacsintást tett a Sony a PlayStation VR irányába. A legnagyobb meglepetés talán az volt, hogy jön PlayStation VR-ra a Skyrim, aminek a bemutatójától eldobtuk az agyunkat, de ebben a blokkban mutatkozott be a Playful fejlesztésében készülő sci-fi játék, avagy a Star Child, valamint a Supermassive legújabb dobása is, a The Inpatient, ami egy rendkívül ígretes elmegyógyintézetes horror lesz a platformra. Ezen felül bemutatkozott még a Bravo Team című taktikai lövölde, a Moss című egérkés kaland és a Final Fantasy XV horgászásra kiélezett mellékszála is, a Monster of the Deep. Mindezek kizárólag PlayStation VR-ra érkeznek. bemutatók:













Aztán jött az, amire olyan sokan vártunk: újabb God of War bemutató következett, aminek köszönhetően több mint 5 percen keresztül láthatjuk a vikinggé avanzsált Kratos és éppen harcosnak tanuló fia közös kalandját. A játék még mindig elképesztően látványos, láthattunk róla már gameplay felvételeket is, de hiába nyomnánk már úgy, mint süket a csengőt, erre sajnos csak jövőre lesz lehetőségünk.



Már az E3 előtt utaltak rá a készítők, hogy az idei expón már tényleg ott lesz a Quantic Dream - Heavy Rain, Beyond Two Souls - új játéka, avagy a Detroit: Become Human, amiről valóban kaptunk egy hihetetlenül látványos kis kedvcsinálót, a középpontban Markus-szal, az alkotás harmadik játszható karakterével. Bár a trailer kapcsán a leginkább a megjelenési dátumot vártuk, sajnos ezzel még mindig nem szolgáltak a készítők, ellenben a hihetetlenül látványos gameplay felvételek így is kárpótolnak minket mindenért.



A Call of Duty WWII után várható volt, hogy egy másik nagy Activision-reménység, avagy a Destiny 2 is megmutatja magát a Sony konferenciáján, és így is történt. Kaptunk először egy igencsak látványos kis trailert, majd egy másikat is arról, hogy milyen exkluzív tartalmakhoz juthatunk hozzá abban az esetben, ha úgy döntünk, hogy PS4-re szerettük be a játékot.





Mikor már majdnem eluntuk volna magunkat, a Sony újra maximális sebességre kapcsolt, és jött a Spider-Man bemutatója. Közel 9 percen keresztül élvezhettük az Insomniac Games Pókember-játékát, amiről az első gameplay felvételek alapján kiderült, hogy nemcsak bődületesen néz ki, hanem igazán kellemes akciókat is garantál, így bátran ki merjük jelenteni, hogy talán a valaha készült legjobb Pókis címet köszönthetjük majd. Kár, hogy ez is csak jövőre jön...



Bár vártunk volna még pár meglepetést a Sony részéről, azonban itt és most a japánok valamiért meghúzták a nadrágszíjat. Persze nem mondanánk, hogy elégedetlenek voltunk, de hol volt például a From Software új játéka? Esetleg a Sucker Punch aktuális alkotása? A Sony tavaly kétségtelenül magasra tette a mércét, így most csak egy nagyon jó konferenciát kaptunk tőlük, ami ráadásul jelentős részben az exkluzív címekre épült, szóval a PS4-tulajdonosoknak azért nincs okuk a panaszra.
7 hozzászólás

totyak

7 éve, 5 hónapja és 15 napja

Az eddigiek közül a Sony bemutatója volt szerintem a legjobb. Nagyon ütős címek érkeznek hozzájuk.

válasz erre

RyutheStaR

7 éve, 5 hónapja és 15 napja

rDAVE írta:
Tokyo Game Show barátom, Tokyo Game Show. röhögő smiley
Igen, igen...tudom. De tudod, hogy milyen kíváncsi és türelmetlen vagyok. mosolygó smiley

válasz erre

Tommy

7 éve, 5 hónapja és 15 napja

Hozta a megszokott formát a Sony, nekem rengeteg game bejött. Detroit, God of War, Inpatient a kedvencek így első ránézésre.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 16 napja

RyutheStaR írta:
Nem volt rossz, de nem is volt olyan jó, mint a tavalyi...
A legtöbb játékot már ismertük, szóval kicsit húzom a szám. Leginkább a From Software új játékát hiányoltam a showról. szomorú smiley
Tokyo Game Show barátom, Tokyo Game Show. röhögő smiley

válasz erre

RyutheStaR

7 éve, 5 hónapja és 16 napja

Nem volt rossz, de nem is volt olyan jó, mint a tavalyi...
A legtöbb játékot már ismertük, szóval kicsit húzom a szám. Leginkább a From Software új játékát hiányoltam a showról. szomorú smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 16 napja

Ez egy nagyon gáz konferencia volt; nem dumálták végig. röhögő smileyröhögő smiley Uncharted: The Lost Legacy, Shadow of the Colossus, God of War és Detroit: Become Human tuti kell. A többit majd meglátjuk. röhögő smiley Gran Turismo Sport még kérdéses, kicsit már összezavartak, hogy mennyire lesz multira tolva.

válasz erre

WarriorAutobot

7 éve, 5 hónapja és 16 napja

Hiden Agenda: holy shit! Ez kell!!!!!
Knack 2: nagyon bejön és nagyon tetszik! Ez is kell! És még megjelenési dátum is van!!!
Crash N sane Trilogy: Már egy ideje tudom, de ez is kell!
Uncharted The Lost Legacy: Van megjelenési dátum!!! Nagyon kell!!
Horizon DLC: Ez is nagyon kell és itt is van megjelenési dátuma!!
Days Gone: Zombi állatok! ZOMBI ÁLLATOK!!!! Nagyon bejön most már eddig csak egy elmegy kategória volt, de most már kell!
The Inpatient: Horror és VR... hát az a baj hogy bejön, de nem akarok még több horrorral játszani!
Bravo Team: Ez tetszik, de nem tudom hogy lenne kényelmesebb játszani.
Moss: Ez nagyon cuki kis játék, de nem értem miért VR-ra jön.
God of War: Nagyon ütős, de nem az én játékom.
Detroit Become Human: OMG!!!! NAGYON KELL!!!! Iszonyat jó lesz! Sajna még nincs megjelenési dátum. szomorú smiley
Spiderman: Nem rossz, de ez se az én játékom lesz az biztos.
Röviden a nagy részét szeretném a most bemutatott játékoknak! röhögő smiley Ezt a konferenciát sajnálom hogy ki kellett hagynom.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2017
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja