PC Gaming Show E3 2017 összefoglaló

2017. június 12.
70.8281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A PC Gamer magazin jóvoltából idén is lett külön expója az E3-on a PC-s játékoknak, ami az első évben egy kicsit bénácska volt, tavaly már jobban élveztük, idén pedig igazán komoly dolgokat vártunk tőle - pláne VR-fronton, a stratégiák terén, illetve nyilván a kizárólag számítógépre megjelenő exkluzívok kapcsán. Lássuk, hogy mit is kaptunk a show részeként!


A csapat nem aprózta el, rögtön egy videón összefoglalták nekünk, hogy mit várhatunk - hosszú előadásnak néztünk elébe -, és rögtön egy igazi nagyágyúval meg is indult az esemény, ezáltal egy elképesztően látványos XCOM 2 videóval kényeztethettük magunkat. Hallottunk benne a frakciókról, az ellenfelekről - egészen brutális dolgokkal készülnek ezen a téren a fejlesztők -, a sztoriról, és kaptunk megjelenési dátumot is: augusztus 29-én jön a játék XCOM 2: War of the Chosen címmel, méghozzá PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is.



Miután az XCOM 2 készítői tartottak egy előadást, helyszínváltás következett, átkapcsoltak egy igencsak helyes hölgyeményhez, aki felvezette a Double Fine Studios legújabb alkotását, ami az eszméletlenül cukinak ígérkező Ooblets lett. A játék egy kicsit olyan, mint a Pokémon, az Animal Crossing és az Adventure Time kereszteződése - van itt kertészkedés, virtuális élet építése, öltözködés, tánc, vidámság, kis nyünyők, miegyéb -, megjelenését pedig jövőre várhatjuk PC-re és Xbox One-ra.



A cukimuki kis dögök után aztán a Battletech következett, egy brutális mechás stratégia, amely a Mechwarrior univerzumában készülődik. Az alkotásban lehetőségünk nyílik egy saját űrbázis felhúzására és fejlesztésére, ahol a legkülönfélébb lépegetőket készíthetjük majd el, amik szintén egyesével tápolhatók lesznek, méghozzá az ellenfelek által szórt lootok segítségével. A fejlesztők beszámolója szerint igazán keményvonalas szimuláció vár ránk, ezáltal az igazi hardcore arcokat célozzák majd meg vele!





Ezután ismét visszakapcsoltak a csinos Soniához, aki felvezette nekünk a Mount & Blade 2 Bannerlords legújabb trailerét, amelyben egy óriási és egyben elképesztően látványos ütközetet tekinthettünk meg. A gameplay prezentációból kiderült, hogy harcolhatunk majd lóhátról, de akár gyalogszerrel is, a grafika pedig elképesztően komoly fejlődésen ment át az elődhöz mérten.



A látványos pillanatok után a The Creative Assembly egyik munkatársa lépett színpadra, hogy egy kicsit a Total War Warhammer 2-ről beszéljen nekünk. A rövid kis beszélgetésen a high-elfekről és a gyíkemberekről esett szó leginkább, és kaptunk természetesen egy látványos trailert is a játékról, aztán egy megjelenési dátumot is kaptunk - szeptember 28 -, amit itt a GameChannel hasábjain már korábban közöltünk veletek.



A baráti hangulatú bemutatót követően a Shadowverse, a kártyás videojátékok egyik legjobbja következett - a japán Hearthstone-ként is szokták emlegetni ezt az alkotást -, illetve a hozzá bejelentett új kiegészítő, avagy a Wonderland Dreams, melyben egyenesen Csodaországba utazhatunk majd, méghozzá augusztus 29-től.

Ahogyan várható volt, a show közepén a játékbejelentéseket megtörik majd egy kis tech témával is, így be is robogott az Intel egyik embere. Emberünk beszélt az elmúlt időszak fejlesztéseiről, a grafikai fejlődésről, szóba kerültek az új processzorok, majd felsorolt egy halom játékot, ami megjelenik PC-re, és ezen játék alkotóival szorosan együttműködnek, de a bemutató megakadt a Bungie-nál és a Destiny 2-nél, amiről egy kicsit többet is hallhattunk ezen a téren, bár semmi olyan dolog nem hangzott el, amit eddig ne tudtunk vagy sejtettünk volna.

Mivel itt jött a szokásos maszlag, a rejtett hirdetés, ha úgy jobban tetszik, ezért közben elmentünk vacsorázni, de ami utána jött, arra megérte visszajönni! Sonia mellett ugyanis egy másik hölgy is felbukkant, méghozzá amiatt, hogy bemutassák együtt a Tunic című alkotást, amelyben egy kis rókával rohangálva kell majd kardoznunk egy csinos fantáziavilágban. Kicsit olyan volt, mint a Zelda, nekünk tetszett...



Playerunknown's Battlegrounds. Várható volt a jelenléte az eseményen, hiszen a játék a semmiből jött és azonnal hihetetlenül nagy sikert aratott a játékosok között. Az előadásra Brendan Greene jött be, aki a jövőbeni újdonságokat igyekezett felsorolni, így megtudtuk, hogy hamarosan tudunk majd ugrándozni - akár egy Daciát is átszökkenhetünk -, de érkeznek a visszajátszások, új animációk, időjárásváltozás, de mindenekelőtt szeretnék stabilizálni alkotásukat. Tervben van továbbá egy új fegyver, és két új pálya is, köztük egy sivatagos és egy mediterrán típusú.



Egy kis kikacsintás után - amelynek során bejelentették, hogy egy 2500 dolláros PC-t nyerhetnek az előadás nézői - a Tripwire Interactive egyik első embere foglalta el a színpadot a Rising Storm 2: Vietnam és a Killing Floor Incursion miatt, de ezeket nagyjából egy-egy mondattal el is intézte, hogy bejelentse a Killing Floor 2: Summer Sideshow névre keresztelt tartalmát, amelyben egy őrült és beteg vidámparkban akciózhatunk majd. Ez azonban nem minden! A bővítmény holnap már megjelenik, egy hétig ingyenes lesz és két hónapig hetente új mini-játékokat terveznek hozzá.



Aztán elég meglepő pillanatok következtek a PC Gaming Show részeként, lévén a Forza 7 és a játék egyik fejlesztője lépett színpadra, aminek az apropója nem volt más, minthogy hirtelen megszerették a platformot, ezáltal a játékot is megjelentetik számítógépre. Kiderült, hogy a csapat annyira komolyan veszi a portot, hogy még az egeret és a billentyűzetet is támogatják vele - a legtöbb kontroller mellett -, de a gépigényre is nagyon odafigyelnek.

Az Xbox-os vendégeskedés második játéka a Sea of Thieves lett, ami szintén nemcsak Xbox One-ra, hanem PC-re is megjelenhet majd. Lesz 4K felbontás és 21:9-es képarány is a platformon, de megfelelő gép mellett a kalózkaland akár korlátlan frame rate mellett is élvezhető lesz, de legkorábban csak jövő év elején.

Aztán jött az Xbox-os indie divízió is, méghozzá a The Last Night képében, amelyről alkotója beszélt elképesztően idegesítő akcentussal. A játék egyébiránt egy cyberpunk univerzumban játszódik, pixel art grafikával, kalandjátékos megközelítéssel, fejtörőkkel és csodálatos effektekkel.



Aztán jött végre a Bohemia Interactive legújabb alkotása, amely meglepő módon nem zombis akciózás vagy katonai szimulátor lesz, hanem egy rajzfilmes grafikával ellátott, külsőnézetes kis különlegesség lesz Yslands címmel. A játékban szabadon ereszthetjük kreativitásunkat, ezáltal sandbox játékként bármit megalkothatunk benne, hiszen "szigetenként" változik benne a játékélmény. Hol hajókázhatunk, hol a túlélésért küzdhetünk, máshol várostromokban vehetünk részt, a vadnyugaton lovagolhatunk, vagy egy teljesen fantasztikus univerzumot építhetünk fel. A határ a csillagos ég! Az alkotásban a fejlesztők által biztosított eszköztárból építkezhetünk, és kicsit olyan lesz az egész, mint egy óriási, de soha nem látott összetettségű mod-készítő. Az alkotás alfa változata már elérhető, de felkerül a Steam Early Access-be is!



A látványos bemutató után a Don't Starve-val megismert Klei Entertainment új játéka mutatkozott be, amely egy igazi különlegességnek ígérkezik. Az alkotás egy sci-fi RPG lesz Griftlands címmel, méghozzá elragadó, rajzfilmes megvalósítással, körökre osztott harcokkal, izometrikus megvalósítással.



Alig eszméltünk fel ebből a csodából, máris a Ready at Dawn egyik fejlesztője állt a színpadon, aki legújabb alkotásukról, a Lone Echo-ról beszélt nekünk. Ez egy sci-fi VR-játék lesz, amelyben egy robot irányításával egy űrállomás problémáját oldhatjuk majd meg akár multiplayer módban is, amely Echo: Arena név alatt az 5v5 fős ütközetekre fog koncentrálni.

Cliff Bleszinski a színpadon! Ezer éve nem láttuk már az öreg harcost, a Gears of War alkotóját, aki szép kis szakállat növesztve Lawbreakers című legújabb játékáról beszélt, amelyhez hamarosan zárt és nyílt béták érkeznek majd, előbbi június 28-án, utóbbi június 30-án, míg a végleges változat augusztus 8-án jön PC-re és PS4-re. A kis bemutatót követően - ahol Cliffy ismét bemutatta, hogy milyen tökös gyerek -, kaptunk egy bejátszást, amelyen maguk a rajongók beszélnek arról, hogy milyen elképesztő élmények várhatnak majd ránk a Lawbreakers keretein belül.



Amikor már azt hittük, hogy végre itt a vége, akkor jött egy újabb indie bejelentés. A Chucklefish Games legújabb alkotásával volt dolgunk, ami valamiféle klasszikus japán szerepjátékos vonalat igyekszik követni körökre osztott harcokkal, nem kevés stratégiai éllel, és ahogy megszoktuk: retro grafikával. WarGroove lesz a címe, ha esetleg érdekel valakit. Ha a bemutatót nem egy újabb csinos hölgy tartotta volna, talán elmentünk volna pisilni. Így inkább tartogattuk kicsit!

Megérte, mert jött a Middle-Earth: Shadow of War, amiről személyesen a Monolith Productions alelnöke beszélt nekünk egy sort. Hallottunk a sztoriról, de a középpontba persze ismét a Nemesis-rendszer került, amit mindenhol annyira nyomnak, hogy a megjelenésig elegünk lesz belőle. Kaptunk egy trailert is, amelyen egy új karaktert, illetve az ő Talionnal való találkozását vehettük szemügyre.

Ezt követően újabb bejelentés következett, méghozzá a Microsofttól, amire őszintén nem számítottunk. Illetve egy kicsit talán mégis, hiszen itt a 20. évforduló, így kiderült, hogy jön az Age of Empires Definitive Edition, avagy a legendás stratégia felújított változata a legendás tartalommal, 4K felbontással, zoomolható pályákkal, újravett zenékkel. A Microsoft szerint a játék évfordulójára még érkezik valami kis extra, de erről csak később fogunk hallani.



Ezzel a csodálatos élménnyel pedig véget is ért az idei E3-as PC Gaming Show, ami egy kicsit ismét túlnyújtottra sikerült - pár dolgot kivettünk volna belőle -, ellenben azért akadtak olyan részletei, amelyek miatt érdemes volt követni, ha másért nem is, legalább azért, hogy évről-évre mennyire komolyabb résztvevője az iparnak a PC, mint játékplatform.
6 hozzászólás

totyak

7 éve, 5 hónapja és 6 napja

The Last Nigt érdekes, semmi más. Csalódás ismét a PC bemutató.

válasz erre

VaPe

7 éve, 5 hónapja és 6 napja

rDAVE írta:
WOLOLO?
Belehalna a Micro egy AOE4-be?
Egyértelműen bele! röhögő smiley Pedig az nagyon adná, mindenki imádja a sorozatot, aki szereti a stratégiai játékokat. Alapmű mindegyik rész.

válasz erre

fighterlaci

7 éve, 5 hónapja és 6 napja

LawBreakers de régen készül már! meglepett smiley Továbbra is esztelen rohangálásnak tartom sajnos. Viszont az AoE nagyon várós kategória!

válasz erre

WarriorAutobot

7 éve, 5 hónapja és 7 napja

Itt engem szinte semmi nem érdekel... kivéve az AoE! Na az tetszetős! mosolygó smiley
Ezt jobb is hogy nem néztem.

válasz erre

Santonio

7 éve, 5 hónapja és 7 napja

Nem néztem élőben, bőven elég ez az összefoglaló! mosolygó smiley Kicsit talán jobb lett most mint az eddigiek, de továbbra sem látom értelmét külön pc shownak.

Age of Empires nagyon adja! meglepett smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 7 napja

WOLOLO?
Belehalna a Micro egy AOE4-be?

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2017
legutóbbi hozzászólások
 
Tommy profiljaMonyo profilja