Microsoft E3 2017 összefoglaló

2017. június 12.
71.1731
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az idei év egyik legjobban várt E3-as konferenciája minden kétséget kizáróan a Microsoftté volt, hiszen a redmondi óriástól a számtalan meglepetés mellett a Project Scorpio bemutatóját is vártuk. Bár az utóbbi években a kiadó nem volt túl erős az E3-as jelenlét terén, az éjszakai órákban lezajlott előadás után azonban kijelenthető, hogy idén nem kellett csalódnunk a csapatban. Lássuk, hogy miért!


Az előadás a várakozásoknak megfelelően a Project Scorpio bemutatásával kezdődött meg! Kiderült, hogy a masina Xbox One X névre hallgat, már november 17-én megjelenik, valóban 500 dollárba kerül majd, és a megjelenését tekintve leginkább az Xbox One S dizájnjára hajaz majd, habár azért lesznek különbségek. A masina valóban képes lesz a 4K-s felbontásra 60FPS meleltt, amit 12GB GDDR5 grafikus memóriájának köszönhet, amivel eléri a sokat emlegetett 6 teraflopot, ezáltal 40 százalékkal erősebb, mint a piacon jelenleg fellelhető megannyi játékkonzol.



Amint a Microsoft letudta a kötelező köröket, jöttek a játékbemutatók, vele együtt pedig az orgazmus-közeli élmények! Elsőként a régóta pletykált Forza Motorsport 7 mutatkozhatott be egy csodálatos trailerrel, középpontjában egy Porsche 911 GT2 RS-sel. A játék több mint 700 autóval, köztük egyéb Porschékkel, Ferrarikkal és Lamborghinikkal érkezik, méghozzá várhatóan már október 3-án, és nemcsak Xbox One-ra, illetve Xbox One X-re, hanem Windows 10-re is.



Aztán máris jött az este első óriási meglepetése: jön az új Metro-játék! A Metro Exodus című alkotás rögtön egy elképesztően hangulatos bemutatót is kapott, amely hozza a jól megszokott nyomasztó, sötét és horrorisztikus hangulatot. A játékkal az ukrán fejlesztők maradtak a megszokott vonalon, kis túlzással semmi sem változott a korábbi részekhez képest, így újfent a moszkvai metróalagutakban járkálhatunk majd egy veszélyes mutánsokkal és emberi frakciókkal teli poszt-apokaliptikus világban. A játék valamikor jövőre érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is.



Noha az új Assassin's Creed bemutatását bár a legtöbben a ma esti Ubisoft konferenciáján vártuk, azonban erre már a Microsoft eseményén sor került, méghozzá egy hihetetlenül látványos gameplay prezentáció társaságában. A játék szó szerint elképesztően fest, valóban az ókori Egyiptomba kalauzol el minket, és tényleg egy Bayek nevű fickót alakíthatunk benne - egy sas mellett -, méghozzá újszerű harcrendszerrel, szerepjátékos elemekkel és így tovább. Megjelenik október 27-én PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is.





Ezt követően az utóbbi napok és hetek egyik sikerszériájaként megismert PlayerUnknown's Battlegrounds következett, a játékról ugyanis kiderült, hogy még az idei évben Xbox One-ra is megjelenhet majd, méghozzá a PC-ről megismert tartalommal és sajátosságokkal.



Aztán a State of Decay 2 is sorra került, a zombis játékról kaptunk egy elképesztően látványos trailert, sőt megtudtuk, hogy a hihetetlenül jó apokaliptikus hangulat mellett teljes egészében visszatérnek az első epizód fontos elemei, így a harcokon túl a túlélők gyűjtögetése, a bázisépítés és természetesen a túlélésre kiélezett játékmenet. A kooperatív módot is tartogató alkotás 2018 tavaszán érkezik, és az ígéretek szerint újradefiniálja majd a túlélős játékokat. A bemutató alapján ez nem túlzás...



Aztán újabb bejelentés jött, érkezik a The Darwin Project, egy rajzfilmes stílusban fogant túlélőjáték, amiről egyelőre kevés a konkrét részlet ugyan, de az első trailer alapján egy intenzív harcokra és változatos képességekre építő aréna alapú akciójátékról beszélünk.



Nincs E3 és pláne Microsoft konferencia Minecraft nélkül, és idén sem volt ez másként. Kaptunk egy látványos trailert arról, hogy a Super Duper Graphics Pack név alatt idén ősszel már 4K-ban is élvezhetjük majd az alkotást Xbox One X-en, sőt mi több, várhatóan idén nyáron már a mobileszközök és a konzolok közötti cross-play sem lesz álom többé.



Ezt követően három izgalmas indie-játék kapta a központi szerepet, amelyekről különösebb felvezetés nélkül jöttek a trailerek, így előbb a Black Desert című MMO-ról kaptunk egy filmecskét, majd bemutatkozott a The Last Night és az The Artful Escape is, de bemutatkozott a Bandai Namco részéről a Code Vein és a Dragon Ball FighterZ is. Lássuk a kedvcsinálókat:











Aztán mindenki kimehetett pisilni egyet, hiszen jött a Sea of Thieves extra hosszú prezentációja, amiről bár az előzetes prezentációk során mindent megtudtunk, így nem is igazán dobtuk el tőle magunkat, attól pedig pláne nem, hogy a többjátékos kalózkaland csak valamikor jövőre érkezhet meg...



Az uncsi kalózkodás után azonban újra felpörgette a show-t a Microsoft, így jött Lucky, a kis róka új kalandja. A Super Lucky's Tale egy nagyon izgalmas, egyenesen a legendás Crash Bandicoot élményeit idéző kis platformer lesz, melyben gyűjtögetéssel és ügyeskedéssel kell teljesítenünk egy csodálatos, rajzfilmes világban. Érkezik november 7-én!



A cukiság pedig folytatódott, hiszen jött a Cuphead, a harmincas évek Disney rajzfilmjeit felidéző csodálatos platformer, amiről nemcsak egy igazán elragadó trailert kaptunk, hanem megjelenési dátumot is. A nagyszerű run and gun akció-platformer így szeptember 29-től lesz elérhető, méghozzá nemcsak konzolok, hanem PC-n is.



Majd újra visszatértünk a tripla-A kategóriás alkotások világába: jött a Crackdown 3! Mi az, hogy jött, egyenesen berobbant közénk! Bár ezzel sajnos le is zárhatjuk a jellemzését, hiszen az alkotásról alig tudtunk meg sokkal többet, minthogy egy szuper erőkkel rendelkező ügynököt irányíthatunk majd benne, akivel az lesz a feladatunk, hogy a leglátványosabb módon visszafoglaljuk városunkat a megszállók kezéről. Megjelenik november 7-én, szóval vélhetően a konkrét részletekre sem kell már sokáig várni!



Ami viszont ezután jött, arra nehezen találunk szavakat, hiszen egy újabb korábbi pletykából lett valóság a Microsoft E3-as konferenciáján: kiderült ugyanis, hogy jön az új Life is Strange-játék! A Life is Strange: Before the Storm című alkotás egy előzménytörténet lesz, amelyben visszatérhetünk Arcadia Bay városkájába. A háromrészes kis mini-kaland még az idén megjelenik, egészen pontosan augusztus 31-én jön a bemutatkozó rész PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is.



Alig eszméltünk fel a meglepetésből, a képernyőn máris a Middle-Earth: Shadow of War bemutatója futott. Megérkezett az első gameplay felvétel a konferencián, ahol bemutatkozott rengeteg új ork, a Nemesis- és a harcrendszer újdonságai, valamint az is, hogy milyen elképesztően fest majd a gyakorlatban az alkotás.



Bár az expó előtt kiszivárgott, de azért a hivatalos bemutató sem maradt el: megmutatta magát végre az Ori and the Will of the Wisps, avagy a nagyszerű Ori and the Blind Forest folytatása, ami egy csodálatosan csinos kis előzetest kapott, méghozzá Gareth Coker varázslatos dallamaival és a sorozatra jellemző elképesztő megjelenéssel. Imádjuk, kell, most, azonnal!



A látványos pillanatok után aztán újabb bejelentés jött a Microsofttól: kiderült, hogy az Xbox 360-as játékok után a legendás első Xbox konzolra megjelent néhány alkotást is elhozzák Xbox One-ra a visszafelé kompatibilitás részeként, de az efféle címek egy alapos grafikai felújításon esnek majd át. Az első ilyen a Crimson Skies: Road to Revenge lesz, ami mellett megtudtuk, hogy indul az Xbox One X Enhanced program, amivel az eddig megjelent Xbox One-játékok többsége 4K-s textúrafrissítésben részesül - természetesen ingyen.

Aztán el is érkeztünk a több mint 2 órásra duzzadt show végéhez, ahonnan már tényleg csak egyetlen dolgoz hiányoltunk, a Bioware új IP-jét, az Anthem-et! Kaptunk is róla egy finom kis gameplay videót, és túlzás nélkül elállt a szavunk is ezen a futurisztikus sci-fi világon, amiről garantáltan hónapokon át beszélni fogunk majd. Mivel annyi minden történik a közel kilenc perces gameplay alatt, hogy azt nehéz lenne leírni, inkább mutatjuk nektek, mert ezt látnotok kell!



A Microsoft ezzel pedig lezárta E3-as konferenciáját, amit nagyon nehéz lesz idén bárkinek is überelnie, és nem csak a gigantikusra nyúlott hosszúság, hanem a tonnányi meglepetés és bejelentés, valamint látványos prezentáció miatt is. Nagyon elégedettek vagyunk a redmondi óriás teljesítményével, még ha az egész egy nagy multiplatform show is volt, ahonnan hiányoztak a valódi exkluzív meglepetések.
8 hozzászólás

totyak

7 éve, 4 hónapja és 15 napja

Engem nem is a nagy címeik nyűgöztek le igazán, hanem a kisebbek. The Last Night, Dragon Ball, Super Lucky's Tale, Life is Strange 2, illetve az Anthem, ami érdekel.

válasz erre

fighterlaci

7 éve, 4 hónapja és 15 napja

Xbox One X egy rossz vicc, de a játékfelhozatal nem rossz. Igaz semmi nem jön időben, de hát Microsoft... röhögő smiley

válasz erre

WarriorAutobot

7 éve, 4 hónapja és 16 napja

Mh... azért volt itt egy-két olyan cím ami jó lesz. mosolygó smiley
Ami megfogott az az Ori és a Life is Strange előzmény sztorija. Na ezeket várom a többi annyira nem fogott meg.
Minecraft 4K-ban???? Öm... what?!?! röhögő smiley Ez annyira rossz... de na legalább jön a shaders mod konzolra is. mosolygó smiley

válasz erre

Gólem

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

Az új konzol irreálisan drága lett, azt hiszem, ezzel végleg be is verte az Xbox koporsóba a szeged a Microsoft.

Játékok... Mivel durva különbség lesz a Scorpio (Xbox One X ez most komoly? röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley) és a sima Xbox One között teljesítményben, ezért gondolom az is meg fog látszani a játékokon és ezzel az egész Xbox piacot megszopatták.

Ez utóbbi pedig a sírhant arra a bizonyos koporsóra.

válasz erre

Xelosz

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

Anthem-nél micsoda nyomás különbségek lehetnek röhögő smiley leugrik magasról aztán lök rajta egy nagyot a jatpack utánna lemerül jó mélyre azttán felrepül nagy sebességgel röhögő smiley emberi test ezt nagyon szeretheti de szerintem a ruha csinál valami ellen nyomást ilyenkor röhögő smiley különben hamar kidobná a taccsot röhögő smiley

válasz erre

zender

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

Masszív bemutató volt rengeteg lódítással pl exkluzív címekkel kapcsolatban... mosolygó smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

A Black Desert-et nem jelentették be PS4-re? nooooooooooooooooooooo, mióta várom már azt a (koreai röhögő smiley) játékot. Meg a Cuphead-et se... Life is Strange: Before the Storm alap, hogy jöhet, bár szerintem az elődjénél nem fogom jobban kedvelni. Froza meg hozza a szokásos formáját.

válasz erre

drift3r91

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

Jó lesz csak a vicc h felénél úgy kezdődött a videó h exclusive. AC Metro stb. nem hiszem h nem jönnek PSre is bár engem nem érdekel, mert a fentiek jönnek PC-re innentől már csak a gépigény miatt kell aggódnom. röhögő smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2017
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja