Electronic Arts (EA Play) E3 2018 összefoglaló

2018. június 09.
70.3891
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Hivatalosan is megindította az idei E3 expót az Electronic Arts, akik meglepően csendesek voltak az idei EA Play kapcsán, ezáltal alig-alig szivárgott valami az előadásról. A Battlefield V bejelentést ugyan már korábban ellőtték, ellenben a Star Wars-játékok kapcsán meglepő csend honolt a kiadó háza táján, így nagy izgalommal ültünk le, hogy nézzük az élő közvetítést. Lássuk a történteket!


A bemutató egy laza kis összefoglalóval indított, melyben előzetesen láthattuk, hogy mi vár majd ránk. Sajnos az EA Sports-dolgok már itt túlsúlyba kerültek, de volt azért Star Wars is bőven. Amint lecsengett a kezdő összefoglaló, rögtön láthattunk egy igencsak csinos 3D-s Anthem bemutatót pár másodpercben, majd jött a hivatalos felvezetés, amit azonnal a Battlefield V szekciója követett, és lényegében ezzel indult el igazán a show.

Két elképesztően beszédhibás fejlesztő beszélt kicsit a játékról, miközben havas helyszíneket vehettünk szemügyre, miközben arról hallhattunk, hogy lesz egyjátékos mód - ritkán elmesélt háborús történetekkel -, karakter kosztümizáció, de nem lesz sem loot box, sem Premium Pass. A kampány egyébiránt War Stories név alatt a holnapi Microsoft konferencián mutatkozik meg.

Persze multiból sem lesz hiány, ezáltal rögtön lehullt a lepel a battle royale módról - bővebb részletek később várhatók róla -, aztán kaptunk pár elképesztően látványos pillanatot a játékból, havas helyszínek, tankcsaták, repülőgépes ütközetek - túlzás nélkül leesett az állunk.



Egy éles váltással már a közönséghang alapján tudtuk, hogy a FIFA 19 következik a sorban, amiről a szokásos hihetetlenül látványos felvezetés érkezett, sőt már a videó elején kiemelték, hogy Frostbite grafikus motor teljesít alatta szolgálatot. Rögtön megerősítették, hogy jön a UEFA-bajnokok ligája az alkotásba, ami az ígéretek szerint elképesztő újdonságokat hoz, egy halom focistahőssel, de megtudtuk, hogy visszatér a sztori mód, és persze csőstül jöttek a részletek a játékmenethez kapcsolódó újdonságokról, melyek révén minden eddiginél jobb és nagyobb élmények várnak ránk.

A FIFA 19 szeptember 28-án jön PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re is. A végére jött némi friss infó a FIFA 18-ról, ezáltal belekerül a világbajnokság kapcsolódó tartalma, a játékosok, a csapatok, a stadionok és miegyéb - méghozzá teljesen ingyen. Ja, és a legjobb, hogy a FIFA 18-ból kaptunk egy ingyen kipróbálható trialt minden platformon, csapjatok le rá!





Ezután Andrew Wilson CEO állt színpadra, és érdekes jövőképekről beszélt, leginkább a felhő alapú streaming terjedéséről, amit az Origin által szeretnének majd egy kicsit megtámogatni, és segítségével a jövőben bárhol, bármikor és kis túlzással bármikor játszhatunk játékainkkal. A közben vetített felvételen többek között mobilos FIFA ment, ami egészen jól hangzott. Szóba hozta továbbá az Origin Access Premier újdonságot is, aminek részeként minden PC-s játékhoz hozzáférhetünk majd PC-n a megjelenés előtt, a Madden NFL új részével kezdve - merthogy az is jön majd PC-re.



Amikor egy kis bejátszás után ismét az összejövetelt kapcsolták, a műsorvezető a Respawn Entertainment egyik ismert arcával elegyedett szóba, aki sajátos stílusában nagy örömünkre nekilátott egy új Star Wars-játék teaselésének, amiről eddig is tudtunk, de most kiderült, hogy Star Wars Jedi: Fallen Order címmel érkezik, a harmadik és a negyedik rész között játszódik majd, nagyon sötét időszakot ölel fel - amikor a jediket majdnem mind legyilkolták -, és megjelenését 2019 végén várhatjuk majd.

Vince Zampella sejtelmeskedése után a Star Wars Battlefront 2 kapta a központi szerepet, ezáltal hallhattunk pár új részletet a jövőben érkező frissítésekről, különöse tekintettel a Han Solo szezon következő felvonásáról, mely újabb játékmódokkal - köztük többek között egy űrhajós csatás mókával -, de lesz új squad-rendszer is. Jobb hír, hogy jönnek a későbbiekben a Clone Wars-hoz kapcsolódó tartalmak, szóval érdemes lesz kitartani a játék mellett.

Sejtelmes tengeri vihar, hánykolódó hajó, már-már azt hittük, hogy valamiféle horrorjáték készülődik, de aztán felbukkant a kis piros fonálember, avagy Yarny, és már rögtön tudtuk, hogy az Unravel 2 lesz prezentálva. Így is volt, a játék jön, sokkal sötétebb lesz, mint az első rész, sőt mi több, rögtön dupla fonálemberrel indíthatjuk a kalandokat, lévén jön egy kék apróság is, akivel természetesen sokkal kooperatívabb élmények várnak majd ránk. Amit láttunk, az zseniális volt, pláne a gameplay, amikor egy csirke üldözte a kis hőst, de rögtön kaptunk némi betekintőt a két karakter előnyeibe is. A legdurvább azonban, hogy az Unravel 2 már kész, ergo még ma meg is jelenik!



Az A Way Out egyik jól ismert koncepciós rajza bukkant fel a háttérben, mely az EA egyik rejtett sikere volt, hiszen pár nap alatt 2 millió játékos sorakozott fel mögé, így vagy a folytatásban reménykedtünk, vagy egy új EA Originals bejelentésében. Utóbbi következett, lévén egy brutálisan lámpalázat fejlesztőlány bemutatta a Sea of Solitude-ot, mely egy aprócska berlini stúdió, a Jo-Mei Games alkotása lesz. Az SOS néven rövidített alkotás egy fiatal nőről szól, aki olyannyira szenved a magánytól, hogy közben szörnyeteggé változik. Igazi művészjáték várható, az első kedvcsináló alapján pedig mi már most imádjuk, noha csak 2019 elején érkezik.



Szinte fájt, hogy ezek után kosarasokat kellett nézni, de tudjuk le a kötelező köröket, jön az NBA Live 19, kaptunk róla egy szuper trailert, de nagyjából ennyi. Szeptember 7-én jön, de inkább lapozzunk tovább...



Ja, hogy megint sportjáték? Megint, ezúttal az amerikai focira kiélezve, lévén jön az új Madden is, a Madden NFL 19, amit nem úsztunk meg sajnos egyetlen kedvcsinálóval, lévén kaptunk egy totál unalmas bemutatót, a főszerepben egy esportolóval. Oké, a trailer azért eléggé ott volt a szeren...



Mikor beharangozták Michael Martinez-t az EA Redwood-tól, sejtettük hogy valami újdonságra került sor, de azt nem hittük volna, hogy egy új mobiljáték kerül színpadra az EA Play-en. Márpedig így történt, egy mobilos RTS bemutatójára került sor, amiről gyorsan kaptunk egy kis bemutatót is. A lényeg egyszerű, két fél egymással szemben, az erőforrás-menedzsmenten és a taktikán alapulva pedig folyamatosan küldik egymásra az egységeket, míg végül csak egy maradhat.

Őszintén szólva mi már a bemutatót is untuk kicsikét, szóval a törekvés jó, de kérdés, hogy ez ebben a formában szükséges-e. Pláne, hogy korábban egy Titanfall mobiljáték is egészen hasonló volt... A végére azonban megjött a kedvünk, hiszen bár sejtettük, hogy ez egy C&C-játék lesz, de végül igazak voltak a megérzéseink, ez ugyanis a Command & Conquer Rivals volt, melynek alfáját az Androidos játékosok már ma kipróbálhatnak. Így már nem is olyan rossz...





Amikor Andrew Wilson visszatért a színpadra, sejtettük hogy valami nagy dolog következik, és valóban így történt, jött a sokak által várt Anthem, amiről kezdésnek kaptunk egy hihetetlenül látványos kedvcsinálót, majd jött a jelentősebb bemutató a Bioware nagyágyúinak jóvoltából.

Hallottunk egy halom információt - például arról, hogy lesz szuper sztori is a multiorientált megközelítés mellett -, láthattunk megannyi repkedést, koncepciós rajzok egész sorozatát, megtudtuk hogy az egész világ folyamatosan változó lesz, a csaták pedig brutálisan látványosnak tűntek. A legjobb azonban, hogy kaptunk megjelenési dátumot, az Anthem érkezését ugyanis február 22-én várjuk PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is! A jó hírt természetesen gameplay felvételekkel koronázták meg!



Ezzel a mozzanattal pedig el is érkeztünk a fináléhoz, összességében pedig elég komolyat csalódtunk az EA csapatában, hiszen a Battlefield V látványos volt, azonban az SOS-t leszámítva nem volt meglepetés, az Anthem se ütött akkorát, mint vártuk, a Star Wars-játékok szinte teljes mellőzése pedig felháborító volt. Reméljük az elkövetkezendő napokban azért jobb konferenciák várnak ránk!
11 hozzászólás

Ronalddo

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Hát.... Nem tudom milyen lesz a többi konferencia, de hogy ez egy kalap kaka volt, az biztos. röhögő smiley

válasz erre

fighterlaci

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Hát gyerekek, ez valami iszonyat szánalmas konferencia lehetett, de jó hogy nem ültem végig! röhögő smiley

Mintha nem is egy EA lenne, hanem valami kicsi kiadó egyszerű játékokkal. meglepett smiley Vagy csak az ingerküszöböm más már? röhögő smiley

válasz erre

totyak

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Anthem már az elejétől fogva nagyon érdekesnek tűnik, az Unravel 2 meg alapvetően jó hír, az elsőt nagyon szerettem.

válasz erre

Vidoros

6 éve, 3 hónapja és 18 napja

Vidoros írta:
Unravel nagyon bejött! mosolygó smiley Anthem de messze van még. szomorú smiley
Válaszolva a mai hírre (állandó internetkapcsolat): már az Anthem se érdekel. röhögő smiley

Tehát marad az Unravel. röhögő smiley

válasz erre

WarriorAutobot

6 éve, 3 hónapja és 19 napja

Semmi komoly nem jött be a Sea of Solitude és az Unravel 2 tetszik, de azok se azok a nagy hűde faktort képviselik.
Bőven felejtős ez a konferencia.

válasz erre

Gólem

6 éve, 3 hónapja és 19 napja

Ez a Command & Conquer Rivals talán nem lesz olyan rossz, de nálam is a Sea of Solitude az abszolút befutó. A többi dögunalom. Na jó, az Anthem talán még oké.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 3 hónapja és 19 napja

Az egyetlen, amit tetszik az a Sea of Solitude, de az se EA, hanem felkarolt indie... röhögő smiley

válasz erre

Santonio

6 éve, 3 hónapja és 19 napja

Az újra és újra, állandóan eladott Fifától a hideg ráz komolyan mondom. röhögő smiley Ritka unalmas show lehetett, köszi hogy végigültétek helyettem is. röhögő smiley

válasz erre

Patrik94

6 éve, 3 hónapja és 19 napja

Micsoda meglepetés ez a Sea of Solitude!!! meglepett smiley

válasz erre

muki

6 éve, 3 hónapja és 19 napja

Ez a BFV trailer megint nagyon kemény! meglepett smiley

válasz erre

Vidoros

6 éve, 3 hónapja és 19 napja

Unravel nagyon bejött! mosolygó smiley Anthem de messze van még. szomorú smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2018
legutóbbi hozzászólások
 
Tommy profiljaMonyo profiljaKisember001 profilja