Pocoktheadam- Heroes of the Might and Magic 3 HD edition

2015. február 06.
25.7801
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
 adambalonyi profilja, adatai
adambalonyi
Üdv újra néktek!
 


Tudom,hogy mostanában sok-sok blogot írtam igaz, hogy van is most időm aztán most megint egy ideig valószínűleg nem, meghát az az igazság, hogy régóta porosodotak az írásaim, ahogy a fentebb említett játék lemeze is jól beporosodott az évek alatt.

Aki nem emlékszik erre a sorozatra mármint a klaszikus sorozatra tehát az az első 3 részre az valószínűleg olyan fiatal, hogy amikor a játék megjelent még az oviban kergette a lányokat, vagy még terv szinten sem voltak.

A mai napig emlékszek a 3DO introra, hiszen azért az ő kezük alatt megélt a sorozat vagy 4 részt meg ugye a King's bounty, a Might and Magic sorozat apám és pont ez a studió tűnt el ? Úgy látszik a 2000-es években elég volt egyszer félrenyúlni és ment a levesbe az egész brigád, nem úgy mint napjaink CODjai vagy NFS-ei hiába amég a studiók a szemetet is eladják nekünk mi pedig vagyunk olyan hülyék párdon aki nem inge az veszi magára :D:D szóval a történet ott indult, hogy az Uborkások Ubisofték gondoltak egy merészet, gondolom reggelente utaztak a főhadiszálásra és főállású kockaként valamit nyomogatni kellett a telefonon és megnézték az áruházakat és wáá nincs telefonra heroes ??? Na nem ezt a fönőknek gyorsan megkell mutatni, mert ez lehet a kövi fejős tehén.

Tehát a fenti story egy fikció soha a bü. csuda életben nem fogjuk megtudni, hogy mi vette rá őket, hogy a napjaink divatját járva felújítsák nekünk ezt a remekművet. de megtettétk én pedig újra 10 évesnek éreztem magam, megkell említenem, hogy nekem a sorozatból inkább a 2 volt a prím illetve a kőkemény DOS korszakból az első rész ki ne emlékezne a tápos parasztokra ? :D

Igazából értem, hogy miért a 3. részre esett a választás hiszen az volt a legkiforottabb de az előtti részek is megérnek egy misét na mind1 kanyarodjunk vissza az eredeti storyhoz. A játék 15 euroba kerül gépre és ,hogy megéri?


Háááááát! Nézzük meg, 15 euróért megkapjuk alap játékot tehát nincsenenk benne a kiegészítők, abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy nekem megvan a GOG féle Complete edition és kölcsönbe kaptam az újat, így van összehasonlítási alap! Mivel ezt a játékot egyedül nem olyan jó játszani meghát ki ne emlékezne a HOT-SEAT módra?! Jah basszus mennyit lógtunk ezért és gyártottuk az igazolásokat na mind1 :D:D:D

Abban a helyzetben vagyok, hogy a mennyasszonyom habár nem nevezném nagy játékosnak a Heroes 3 az egyik kedvenc játéka így simán bene volt, hogy akkor csapjunk egy egyhetes tesztet a két játékból. Tehát mivel nem olyan rég játszottunk egy XXL-es térképen ezért az emlékek frissek voltak így indíthattuk a HD-t!

Az első reakció a páromtól mikor meglátta a menüt, hogy mennyit változott elvileg értittek HD rekonstrukcióról beszélünk egy laza : MI a f.... volt !

Ha megnézitek a két képet azért teljes joggal mondhatjuk, hogy bakker ez a HD? Jójó megakartuk hagyni az eredeti szellemét de basszus emberek 2015-öt írunk nem 1999-et ! Persze egyet értek, hogy megkell őrizni az eredeti szellemet, na de na... ne menjünk el amellett, hogy ezért mi fizetünk és mindjárt kifejtem, hogy miért mondom ezt.

Nem baj mondom páromnak, nyugi a játék biztos sokkal szebb lesz!Na itt már éreztem a vesztem a játék nem azt mondom, hogy nem szebb mert nyílván az, de nem annyival mint azt elvárnánk, a játék alapjaihoz nem nyúltak, így az maradt úgy, ahogy 1999-ben megálmodtak, így nem értem az egészet ráadásul a kiegészítők nélkül vissza köszönnek a régi eredeti hibák ami azért megint bicskanyitogató.... Emberek mégegyszer mondom 1999 és 2015 még, ha csak pár hónapja vették észre, hogy ebből kell valamit csinálni ennyi idő alatt bőven lehetet volna bugok kilővésére!

Igazából mindegy, morcos vagyok Ubiékra, mert ebben több volt ráadásul az egyik kedvenc játékomból akarnak fejőstehenet..


Minden az eredeti tehát a hangokra, a játékmenetért nem kell aggódni, de van egy szomorú hírem aki PC-n megakarja vásárolni az várjon inkább addig amég nem lesz olcsóbb mert pár euroért nem rossz vétel, de most inkább ennyiért a GOG-os féle verziót lőjjétek be!

Ráadásul az csak 9EUR !!!!

Heroes 3 Complete


Aki viszont mobilra, tabletre venné meg annak bátran ajánlom, tudom fura ez a kettőség, de eredetileg csak azért készült el ez a HD féle verzió, hogy a kézikütyükön eladhatóvá tegyék napjainkba és hát tényleg nem rossz vétel, de PC-re így kijönni hát nem tudom azért kell hozzá pofa. Érezzük a különbséget ? 9 Euroért az összes kieget tehát a complete editiont megkapjuk ! Még a HD-ból 15 Euroért az alapot ezt nem is vérlázítónak ezt inkább hadd ne írjam le minek nevezzem, hogy még etnikailag is korrekt maradjak...


A játék tőlem ezért két értékelést kap ! A PC-s verzió 10/5-öt és mégpedig azért mert a pofám szakad le a készítők helyett, hogy ezt képesek voltak megcsinálni... és persze a duma, hogy miért nem készült el a complete edition hd-ben ? A válasz irónikus elvesztek a forráskódok... bleeh persze.. mind1 amennyiben a jövőben ingyen megkapjuk a HD-hez a többit akkor azt mondom, hogy ez a szám feljebb megy 10/8-ra de csak max, mert annyit nem javult a dolog, hogy ezért pénzt adjak ki...


Ha a mobilos, tabletes verziót nézem ott 10/8-at megkapja, mert jelenleg ez az egy Heroes 3 létezik ami műkődik is, de ott is vannak fenntartásaim.


+újra kiadták és akinél nem ment valamiért a GOG féle verzió ezt 10001 % hogy menni fog
+ Még mindig megvan az eredeti hangulat
+Mobil, Tableten az egyetlen mükődő verzió !

-Pofátlanul drága

Tehát PC 10/5 Mobil,Tablet : 10/8

A tesztet az alábbi konfigon végeztem :

Intel DH77EB - Intel Core i3 3220- 10 GB DDR3 RAM - 5770 Vapor-x

A mobilos tesztet pedig az alábbi készülékeken teszteltük :

Samsung Galaxy Ace 3
Overmax Solution 10+5 hozzászólás

zolika1994

8 éve, 1 hónapja és 21 napja

adambalonyi írta:
Az én minimalista igényeimnek köszönhetően jó volt, érdemes kölcsön kérni aki megvette, hogy kipróbálhasd, hogy neked milyen mennyire jön be a telefonon. Tableten a 10"-on pazar volt !!
Tegnap próbáltam ki LG-nek 10"os tabján. Tényleg nagyon jó a kezelés, minden tök intuitív, egyedül a harc nem volt tiszta, de az is jól ki van találva. Aztán láttam S5-ön és olyan kicsi volt, hogy az már élményromboló.

Szóval akinek 10"os tabja van, igyekezzen beszerezni.

válasz erre

Gólem

8 éve, 1 hónapja és 23 napja

Régi nagy kedvencem! De szerettem...

Köszi a blogot, élmény volt olvasni.

válasz erre

adambalonyi

8 éve, 1 hónapja és 23 napja

Az én minimalista igényeimnek köszönhetően jó volt, érdemes kölcsön kérni aki megvette, hogy kipróbálhasd, hogy neked milyen mennyire jön be a telefonon. Tableten a 10"-on pazar volt !!

válasz erre

wegh

8 éve, 1 hónapja és 23 napja

Mobilon is élvezhető? Mert nekem Ace4-em van, de félek, hogy kicsi lesz a kijelző egy stratégiai játékhoz Amúgy ez is jó teszt lett, le a virtuális kalappal

válasz erre

adambalonyi

8 éve, 1 hónapja és 23 napja

A végéről lecsapta valamilért az értékelésemet PC 10/5 telefonon/tableten 10/8

+Ez tuti működik ha a GOG féle verzió valamiért nem
+ Eredeti Hangulat

-Pofátlan ár

Teszt környezet : Intel DH77 EB - Intel Core i3 3220- 10GB DDR 3 RAM -Vapor-x

Telefon/tablet környezet :

Samsung Galaxy Ace3
Overmax Solution10+

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profilja