Pocoktheadam - HDRI turpiságok

2015. február 16.
30.3251
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
 adambalonyi profilja, adatai
adambalonyi
Showroom render készítése - Üdv mindenkinek ! A napokban sok-sok portfolio frissítést láthattatok, de sajnos nem készült hozzá bővebb leírás pedig azért nem szoktam így eljárni, ezért engedjétek meg, hogy utólag írjak egy picit.
 


Bizonyára van aki már régóta követi az én próbálkozásaimat és van olyan is akit egy kicsit is jobban érdekel a látványkészítés és nem csak a képeket csodálgatja. Pár hete Korinho cimborámat megkértem, hogy segítsen már a showroom renderek elkészítésében, mert bármit csinálok vagy recés lesz a kép, vagy egyszerűen az egekbe emelkedik a render idő.

Az ő segítségével végre megfejtettem, hogy mi okozza a materialok recézését ami nem más, mint a mintavételezés számának megnövelése, ez részben segített részben pedig teljesen újra kellett gondolni az anyagok felépítését.

A másik probléma az iszonyat renderelési idő volt aminek a fő okozója a több féle fény volt, nyílván, ha otthoni felhasználásra is kaphatóak lennének erőművek és most nem a core i7 és társaira gondolok, hanem mondjuk töb magos szerver dögökre akkor nem okozna ilyen kirívó hosszú időt, de mivel nem igazán tudja mindenki ezt otthonra megvásárolni így bizony át kell verni a gépet ami a fényeket illeti.

A megoldás a HDR technológia, mégpedig úgy, hogy a neten kiválasztunk egy hdr light textúrát és azt mondjuk photoshop segítségével hdri mapként elmentjük és azt behúzzuk a v-ray light mapbe. Összehasonlításképpen ahol ezt nem alkalmaztam és volt benne két fény egy dome és egy plane light ott a render idő 1h 30m volt még a hdri-t kihasználva már 14 m volt ugyanakkorra felbontásnál ugyanazt a modellt használva.

Pocoktheadam - HDRI turpiságok - 1. kép

3 hozzászólás

adambalonyi

8 éve, 1 hónapja és 12 napja

showroom = bemutatóterem bocsánat ígérem a jövőben magyarosabban írni és mellőzni az angol szavakat

válasz erre

C64 fun

8 éve, 1 hónapja és 13 napja

Ööööö... Mi az a showroom?

válasz erre

Eltohn

8 éve, 1 hónapja és 13 napja

Jó érzés lehet hogy ilyen dolgokat csinálsz. Jó belelátni a kulisszatitkokba.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt