Így lettem a rajongód, Charlie Brown

2017. július 24.
28.6311
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Paint profilja, adatai
Paint
A profilomban ismét egy változtatás történt, ami eléggé Peanuts orientált. A bemutatkozásomban is olvasható, hogy oda meg vissza vagyok ezekért a képsorokért. Most megosztom, hogy miért rajongok érte:


A kezdetek:

Korábban nem nagyon érdekeltek engem Charles M. Schultz (Isten nyugasztalja) képsorai, egészen addig, amíg nem láttam egy bizonyos Snoopy és Charlie Brown: A Peanuts Filmet, amit a Mad Max: A Harag Útja után néztem meg, levezetés képpen. Előtte megnéztem az iMDB adatlapját, ahol egészen pozitívan nyilatkoztak a filmről, és több külföldi, ill. hazai filmkritikus is dícsérte. Gondoltam "Ilyen jó vélemények mellett megéri..!". Az a másfél óra volt életem egyik legőszintébb animációs pillanata. Bár az animáció nem tökéletes, de egészen jól sikerült kombinálni a 2D és a 3D grafikát, valamint a történet is egészen jól lett megírva, tökéletesen Peanuts szerű, és hű a képsorokhoz,valamint a korábbi fimekhez, amikre számtalan utalás történik a filmben. A karakterek is kivétel nélkül (még az elvileg bunkónak, és önzőnek beállított Lucy is) nagyon szimpatikusak, és szerethetőek voltak a számomra. Felkeltette az érdeklődésem a brand, iránt, és mire észbe kaptam, azt vettem észre, hogy már túlvagyok a 100. képsoron, amit elolvastam....




(Spoiler: A filmben Charlie Brown nem szuperhős, mint a plakáton.) Fotó: IMP Awards


A képsor:

Bér tudom, hogy sokan ismeritek, és bizonyára (nagyjából) tudjátok is, higy miről szól ez a képsor, de a gyengébbek, és az érdeklődők kedvéért elmagyarázom. Nos, a közhiedelemmel ellentétben nem, nem Snoopy a főszereplő, szimplán csak ő a legismertebb karakter a szériában. Itt a főszereplő az előbb említett világhírű Beagle gazdia, a Jó Öreg Charlie Brown, és barátai, valamint kishuga, Sally. Ők teljesen hétköznapi kis porontyok, akik élik (melankónikus) életüket, iskolába járnak, a szabadban játszanak, és közben lelki problémáikal (itt inkább csak Charlie Brown-ra kell gondolni) kűzdenek. Közben Snoopy is éli (egyáltalán nem hétköznapi kutyáéhoz hasonló) életét, kis kanári barátjával, Woodstock-al szórakozik, mindíg várja, hogy Charlie kihozza neki a kajáját, de leginkább piros kutyaháza tetején álmodozik, vagy írógépével ír egy sztorit első világháborús pilóta énjérő, néha beöltözik pilótának, és kutaházát repülőnek használva "száll" a fellegekben, a hírhedt "Vörös Báró" ellen csatázva. Van egy alteregója, aki "Joe Cool" néven ismeretes, valamint rengeteg testvére, akiktő levelet is kap, főleg mexikóban élő tesójától, Spiketól. Azonban itt a hangsúly a kis gyerkőcökön van, akik nagyol jól kidolgozott karakterek, valamint rajzstílusuk, kinézetük is mára már ikonikus. Bár nem teljesen, de mindenkinek van egy-egy életfilozófiája, amit néha tudatnak is velük, különösen Sally, aki gyakran változtatja meg az életfilozófiáját de általában a Lazulj már.. filozófiát követi. Aztán itt van nekünk még egy pszihológus palánta is, aki egy bizonyos Lucy van Pelt, aki általában agresszív, hangos szájú, és önző, azonban tehetséges pszihológus, aki, a képregény szakmában ikonikussá vált, Pscihiatric Help feliratú fabódéjában várja a pácienseket, leggyakrabban Charlie Brown fordul meg nála, aki általában depressziós hangulatban van ott, és igen mély lelki panaszokkal jelentkezik Lucynál, aki mindíg nagyszerű tanácsokat ad Charlienak, azonban a végén valahogyan mindíg elrontja az egészet. Példa:



Copyright: Peanuts Worldwide L.L.C/Charles M. Schultz

Természetesen, shipping szálak is vannak, legismertebb ilyen pár a Charlie BrownxA Kicsi Vöröshajú Lány (valódi név:Heather Wold), akinél Charlie megpróbál bevágódni, és ez néha sikerül is neki (pl.:Ez az Első Csókod, Charlie Brown!, A Peanuts Film). Itt van még nekünk Lucy, és a hardcore Ludwig Van Beethoven rajongó zongorista csemete, Schroder, akinél pedig Lucy próbál bevégódni, azonban Schroder nem érez semmit iránta, és ha Lucy rá akar mászni, akkor egyszerűen kirántja a zongorát alóla, ő pedig mindíg elismétli azt, amit csak rövid ideig fogad meg magának:"Sose szeress bele egy zenészbe!". Hasonló eset a SallyxLinus Ship, ahol a pár szintén fiú nemű tagja nem érez semmit a lány iránt, viszont a lány menthetetlenül bele van habarodva a fiúba, így ebből is születnek vicces szituációk. Most pedig néhány shipping szálat feldolgozó képsor:









Copyright: Peanuts Woldwide L.L.C/Charles M. Schultz

Kedvenc Karakterek:

#1:Charlie Brown

"A kerekfejű lúzer", aki folyton kudarcot vall, mésem adja fel. Tökéletes példakép. Feltétlezehető, hogy enyhén depis, de szerencsére ott van Lucy, aki tanácsokkal látja el (és nem tartanak sokáig). Legjobb barátja Linus van Pelt, Lucy kistestvére, akivel sokat filóznak az élet dolgain, mindemellett ő a gazdája Snoopynak is, ami szintén egy ok arra hogy kedveljem.



Fotó: Wikipédia

#2:Linus van Pelt

Szerintem neki vannak a legjobban megírt szövegei a képregénysorozatban, bölcs, és nagyon megfontolt karakter, ám külsőre kissé gyerekes (Pl.: Van egy "kényelmi tárgya" (kispokróc), és nég mindí szopogatja az újját.)
Lucy kistesója, akit nővére gyakran szekál, és próbálja megszabadítani a kispokrócától, ami persze nem sikerül neki. Hisz a "Nagy Tök"ben, aki "Halloween éjszakájan előtör a tökföldből, és ajándékokat oszt a gyerekeknek!" Emiatt sokan tényleg dinnyének nézik, de Sally kiállt mellette Halloweenkor, és vele együtt várta a Nagy Tököt, aki azonban nem jött el.... (Snoopy és a Halloween)



Fotó: Google Képek

#3:Snoopy

Snoopy mindenki kedvence, ez tény, és való, mint ahogyan az enyém is. A kis Beagle Woodstockkal nagyon jó poénokat generál eggyüttm illetve ő is hozzátesz valamit a széria egyediségéhez. Nagyon szokatlan, és egyedi személyiség, aki nagyon jó poénokat, és sok motiváló idézetet kapott, így ő is rajta van a listán.




Fotó: Pinterest

Folytatjuk.....
4 hozzászólás

Paint

7 éve, 3 hónapja és 1 napja

Patrik94 írta:
Hehe jó kis fan blog. mosolygó smiley Én valahogy sosem rajongtam érte de amikor megy és elkapom, megnézem.
Mármint erre gondolsz?


Örülök, hogy bejött a blog! mosolygó smiley

válasz erre

Patrik94

7 éve, 3 hónapja és 1 napja

Hehe jó kis fan blog. mosolygó smiley Én valahogy sosem rajongtam érte de amikor megy és elkapom, megnézem.

válasz erre

Paint

7 éve, 3 hónapja és 2 napja

Hentes írta:
Nagyszerű blog! mosolygó smiley Én egyszerűen csak szeretem, már nem tudom mióta. röhögő smiley
Nos, örülök, hogy egy másik Peanuts rajongó is van a errefelé.. röhögő smiley Valamint örülök, hogy tetszett a blogom! mosolygó smiley

válasz erre

Hentes

7 éve, 3 hónapja és 2 napja

Nagyszerű blog! mosolygó smiley Én egyszerűen csak szeretem, már nem tudom mióta. röhögő smiley

válasz erre
 

kapcsolódó tartalmak

Hogy lettem ilyen?

Hogy lettem ilyen?

legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaKisember001 profiljamarco profilja