Bizar sztorik (reload)

2012. január 02.
42.6171
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Shade profilja, adatai
Shade
Azért adtam neki ezt a címet, mert anno már meg írtam egyszer, de most hozzátettem pár részletet ami nem volt benne és át is lett fogalmazva, és most már közölve van, hogy nem kell találgatni, mert amiket mondtak eddíg minden kilőve.

Eredetileg egy másik oldalra szántam, de mivel gyakorlatilag más, itt is elfér.

Szóval, hogy miről is van szó. Olyan érdekes történeteket osztok meg amiket én tapasztaltam és nem találtam rá magyarázatot.

Még a nyáron történt egy két eset velem, amire máig nem találtam magyarázatot. Előre közlöm, nem kell találgatásba kezdeni, én már jó pár dolgot kilőttem logikus magyarázattal.
Nálunk a közelben van egy kis park amiben van egy futópálya, pont a nagyobb erdő mellett, a kettőt csak egy főút választ el. Én és még 3 barátom gyakran szórakoztunk azzal, hogy sötétedés után, amikor már jó sötét van bemegyünk és a sötétben császkálunk, csak mert elég parás. Ilyenkor eszünkbe jutnak, hogy ebben az erdőben már késeltek meg embereket és hallottak jó páran furcsa hangokat. Először amikor mentünk a futópálya részen, max 10méteres látótávolság lehetett, beljebb nem igen mert sötét volt. És egyik barátom szól, hogy valakit lát az úton és felénk sétál, én még nem néztem oda, de a többiek igen, akik egyből elkezdtek kirohanni az erdőből, amire én egyből odafordítottam a fejem, hogy mit láttak, akkor láttam meg én is egy fehéres alakot sétálni felénk az úton, nekem egy kislánynak tűnt, azt mondjuk nem értettem, hogy egy kislány miért ilyen ijesztő, de hát csak nem maradtam ott egyedül és én is kifutottam.
Egy másik napon szintén ott mászkáltunk, csak a másik végében. Beszélgetünk meg minden, és akkor egyszer csak valami motoszkálást hallunk, odafordulunk mind, hogy mi az, semmit sem látunk, és hallásra tökéletesen nyomon lehetett követni, olyan volt mintha valami elfutott volna előttünk. Ezerrel sasoltunk mi lehet az, semmit sem láttunk, én az avart néztem, hátha valami állat fut a talajon, de nem láttam semmit, mindig is jól láttam a sötétben, most is tökéletesen láttam a sok levelet a földön, de hogy valami ment volna ott, nem láttam semmit, se senki más.
Volt amikor bementünk ilyen 5-en nagyjából, a leg elejéből, és hosszába végig akartunk sétálni, volt egy pillanat amikor egyik barátom kicsit messzebb került a többiektől, és úgy vettük észre hogy fel kiált, mintha megijedt volna valamitől és sietve jött felénk. Kérdeztük tőle mi van, mit látott, amire ő azt felelte, hogy látott egy fekete csukjás embert felkelni a fa tövéből és elindult kifelé az erdőből. Odanéztünk de már senkit sem láttunk, aközött amikor történt és amikor odafigyeltünk csak pár másodperc telt el, az alatt nem tűnhetett el az a csukjás ember. De mivel senki sem látott semmit nem foglalkoztunk vele, bár engem elgondolkoztatott.

Továbbá
Egyik nap barátnőmmel gondoltunk egyet és besétáltunk az erdőbe, nem ott ahol szoktunk, csak így középről simán. Amikor már teljesen bent voltunk erős aktív matatást hallottunk onnan ahol sűrűbb volt a növényzet ( de a talajon csak levelek voltak) Ahogy mentünk előre folyamatosan néztük mi lehet az, olyan volt mintha valami ásott volna vagy olyasmi, de semmit sem láttunk (mert azért annyira nem volt sötét, hogy ne lássunk) aztán a matatásból váltott a hang olyanra mintha futna valaki, ott már azt gondoltam "mi a jó büdös...". A hang már teljesen úgy hallatszott mintha futna felénk, ezt is a földön lévő leveleknek köszönhetően nyomon lehetett követni a hang honnan jön, és már-már olyan volt mintha a hang forrása kb 2 méterre lenne tőlünk, amikor abbahagyta és megint a matatást lehetett hallani, de megint onnan messzebbről ahonnan először hallottuk.
Ahogy mentünk tovább a vége felé közben olyan hangot hallottunk mintha valaki énekelne, vagy olyasmi, többször is felfigyeltünk rá. Úgy gondoltam, valami autó lehetett, vagy annak a rádiója, de hát nem jött egy autó sem abban a pillanatban.
Jól van, kissé elmélyült gondolatban elértük a kis erdő végét ahol 3 pad van és ücsörögni szoktunk. Ezek után már nem mertünk háttal ülni az erdőnek, szóval nézegettünk befele. De egy kis idő elteltével azt a hangot ami olyan mintha futna valami megint lehetett hallani és olyan volt mintha elfutott volna mögöttünk valami.
Itt szólt a barátnőm, hogy hirtelen a bal oldalán hideg érzést érzett végigfutni, a keze is jéghideg lett és libabőrös, de csak a bal. A hideg érzést később én is éreztem, nem csak amolyan lehűlés szerű, hanem szabályosan jéghideg.
Akkor az erdőből megint hallottuk azt a matató hangot de már megint előttünk a fák között, mintha valami utánunk jött volna. Akkor lett elég és el is mentünk onnan.

Egy másik alkalommal nem ebben a kis futópályás parkban voltunk hanem egy másikban, pontosabban az Erzsébet Ligetben, hátha ismeri valaki. Itt szintén este voltunk, hátul sétáltunk ahol 1 lámpa volt csak, az se valami közel és a sötétben a padon ültünk le, mögöttünk meg korom sötét.
Ahogy beszélgettünk meg minden néha felfigyeltünk kis motoszkálásra hátunk mögül, de úgy gondoltam, biztos valami sün, vagy madár, esetleg valami kisebb állat. Amikor már zavaróan közelről is hallottuk a hangot, fogtam a telefonomat, aminek egy jó kis ledes lámpa volt a hátuljában, jó erős fénye volt. Nézegettem a talajt, jobbra meg balra, semmit sem láttam. Jól van hagytuk, de megint elkezdtük hallani, akkor már gyorsan odavilágítottam, megint semmit sem láttunk, de nem fordítottam el a lámpát és megláttunk egy kis levélkupacot megmozdulni, mintha valaki rálépett volna a kupacra és le róla. Fogtam egy kis botot és megpiszkáltam a leveleket, fel is forgattam, semmi sem volt alatta, pedig azt hittem valami bogár van alatta, de semmi. Itt keltünk fel és battyogtunk el, mert már a hideg futkosott a hátunkon.

Más egyéb, amiket más barátaim meséltek, akiket jól ismerek.
Egyik olyat mesélt, idézem:
"Emlékszek egyszer volt olyan, hogy ugye a mi házunk előtt húzódik egy erdő és este olyan 11-12 között távolról ilyen sikító kacagó hang hallatszott, de nagyon gyorsan közeledett. Aztán mintha neki ment volna egy fának, nagy durranás és csend. A kutyák szaladtak ki de semmit nem találtak."
Érdekes dolog, én nem is tudtam mit mondani rá, azóta sem.

Egy másik:
"Nekem a legkülönösebb óvodás koromban volt, amikor volt egy kölök, akivel zúztuk a várépítést a homokozóban ezerrel. Beszélgetünk, elvagyunk. Lehajtom a fejem, hogy mélyítsem az árkot, visszanézek, kölök sehol. Kérdezem ovónőket, hol van a játszópajti, erre mondják, nem tudják, kiről beszélek. Sosem láttam a kölköt többé.

Ez olyan mély emlék, hogy soha nem tudom elfelejteni. Pedig nem vagyok hígagyú, nem képzelődtem. Már csak azért sem, mert szemben velem a homokvár túloldalán ott volt a lapát, amivel addig lapátolt a várépítő társam..."
Mondták, hogy a gyermeki elme olyan fantázia dús, hogy képes maga előtt megjeleníteni szinte bármit és el is hitetni magával, hogy igazi. Magyarázat lenne, de mi a magyarázat arra, hogy hosszú időn át beszélgetett vele, homok vár építés közben és a lapát is amit használt ott hevert...(?)
22 hozzászólás

Shade

13 éve, 2 hónapja és 17 napja

marco írta:
Miért amúgy pólóban lenne?röhögő smiley
.....ja röhögő smiley

válasz erre

marco

13 éve, 2 hónapja és 17 napja

Shade írta:
Nem volt rajtad csukja, furcsa is lett volna 25fokba csukjás pulcsi, főleg nálad aki 5fok alatt azért vesz pulcsit, hogy ne nézzék annyira.
Miért amúgy pólóban lenne?röhögő smiley

válasz erre

Shade

13 éve, 2 hónapja és 17 napja

Shadow írta:
bakker megint elfelejtettem bejelentkezni röhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley
Nem volt rajtad csukja, furcsa is lett volna 25fokba csukjás pulcsi, főleg nálad aki 5fok alatt azért vesz pulcsit, hogy ne nézzék annyira.

válasz erre

Shadow

13 éve, 3 hónapja és 11 napja

bakker megint elfelejtettem bejelentkezni röhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 11 napja

1. 2. történésnél énis ott voltam.
"látott egy fekete csukjás embert felkelni a fa tövéből és elindult kifelé az erdőből. Odanéztünk de már senkit sem láttunk, aközött amikor történt és amikor odafigyeltünk csak pár másodperc telt el, az alatt nem tűnhetett el az a csukjás ember."
az én voltam, tudod milyen hamar eltünök röhögő smiley

válasz erre

Shade

13 éve, 3 hónapja és 16 napja

Vendég írta:
Hmmm, ez érdekes. Ebbe így bele se gondoltam még soha..meglepett smiley
Pedig logikus. Képzeld el, hogyan működik a számítógép. A számítógép működése nagyon hasonlít az agy működéséhez. Adatokat fogad, tárol és küld, és több terrányi hely van rajta.

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 16 napja

Shade írta:
Alapból ott kezdődik, hogy ha csak akkor hiszi el az ember, hogy ha lát egyet akkor hiszi, hogy van, de amíg nem hiszi, hogy van addíg nem látja. Ez az agy működése, az általa nem kellőképpen "szponzorált" dolgokat kizárja. pl ha tanul az ember, ha te úgy állsz hozzá, hogy te ezt most megtanulod és akarod, megtanulod, de ha úgy, hogy "áh, ez lehetetlen" akkor az agyad úgy is reagál rá, hogy az adatokat nehezebben tárolja el (kitagdja). Az agy érdekes szerkezet.
Hmmm, ez érdekes. Ebbe így bele se gondoltam még soha..meglepett smiley

válasz erre

Shade

13 éve, 3 hónapja és 16 napja

Vendég írta:
Szerintem vannak szellemek, van aki látja, van aki nem látja őket. A gyerekek állítólag mind látják...
Alapból ott kezdődik, hogy ha csak akkor hiszi el az ember, hogy ha lát egyet akkor hiszi, hogy van, de amíg nem hiszi, hogy van addíg nem látja. Ez az agy működése, az általa nem kellőképpen "szponzorált" dolgokat kizárja. pl ha tanul az ember, ha te úgy állsz hozzá, hogy te ezt most megtanulod és akarod, megtanulod, de ha úgy, hogy "áh, ez lehetetlen" akkor az agyad úgy is reagál rá, hogy az adatokat nehezebben tárolja el (kitagdja). Az agy érdekes szerkezet.

válasz erre

Braddock

13 éve, 3 hónapja és 16 napja

Vendég írta:
Szerintem vannak szellemek, van aki látja, van aki nem látja őket. A gyerekek állítólag mind látják...
Nekem van több ismerősöm is és már nem gyerekek akik azt mondják hogy a mai napig szoktak látni szellemet!

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 16 napja

Szerintem vannak szellemek, van aki látja, van aki nem látja őket. A gyerekek állítólag mind látják...

válasz erre

Shade

13 éve, 3 hónapja és 17 napja

Braddock írta:
Rátapintottál a lényegre!mosolygó smiley A legtöbben úgy vannak vele hogy amit nem ismerünk az nincs is de én pl hiszek az ilyen dolgokban!
Ja, az ember egy nagyon makacs lény, mindent meg akar magyarázni, még a megmagyarázhatatlanra is talál megmagyarázhatatlant, még akkor is ha az nem így van, de nem tudja elfogadni, hogy van olyan amit nem ismer, a mai tudósok is csak ennyik, csak okoskodnak, magyarázatot keresnek, és ha akarnak találnak is csak nem jót. De nekik az elég, ők megoldották, okosak voltak.

válasz erre

Braddock

13 éve, 3 hónapja és 17 napja

Shade írta:
Én hallottam olyat, hogy a gyerekek néha ugye kitalálnak maguknak képzeletbeli barátot amit teljesen valós személynek hisznek. És vannak rá utalások, hogy a gyerekek látják a szellemeket, nem mindegyik, nem mindegyiket, de látják és mi van ha a képzeletbeli barátok igazából szellemek? És azért nem látják egy idő után mert a szülők belebeszélik, hogy csak ő találta ki és egy idő után eltűnik. És hát sokkal könnyebb mindíg azt mondani, hogy "ez csak képzelődés, kitaláció", mint elismerni, az ismeretlent.
Rátapintottál a lényegre!mosolygó smiley A legtöbben úgy vannak vele hogy amit nem ismerünk az nincs is de én pl hiszek az ilyen dolgokban!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja