Az idei év Grammy nyertesei és személyes véleményem + fontosabb pillanatok a gáláról

2017. február 13.
28.5411
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Paint profilja, adatai
Paint
Tegnap ismét átadták a Grammy díjakat, azaz a zeneipar Oscar-ját. A gálát sajnos nem sikerült elcsípnem, viszont egy-két fontosabb pillanatot az internetnek köszönhetően meg tudok említeni. Akkor lássunk hozzá:


Az Év Felvétele:

Adele - Hello
Beyoncé - Formation
Lukas Graham - 7 Years
Rihanna feat. Drake - Work
Twenty One Pilots - Stressed Out

Kinek szurkoltam?:

Én Beyoncé-ban reménykedtem elsősorban, mivel a jelölt dal igen nagy üzenetet hordoz magában, és egy igen hatalmas, ám senki számára feltűnő problémát boncolgat: a feketékkel szembeni rasszizmust. Ez a dal videójában is megjelnik: A jelenet, ahol Beyoncé egy New Orleans-i rendőrautó tetején énekel az árvíz közepén, arra utal, hogy az Amerikai kormány segítséget ígért a New Orleans-iaknak, akiknek mindenét elvitte a városban lesúlytó árvíz, ez azonban nem történt meg, valamint a fehér rendőrök fala előtt táncoló néger kisfiú arra utal, hogy tavalyelőtt 23 feketét öltek meg az amerikai rendőrök. A dalszövegben is történnek utalások a feketékre. ("My Daddy Alabama, Momma Lousiana, If you mix that negro, with that Creol make a Texas bama."/"I like my Baby hair with baby hair, and afros. I like my negro nose with Jackson Five nostrils.")

Ki nyert?:

Hello.... It's Me... Bizonyára majd akadnak olyan olvasók, akiknek ezután az idézet után már be is idul a fejükban a jól ismert szöveg folytatása, és az alatta szóló zongorataktusok. Adele idén is tarolt 5 jelölésből 5 díjjal (a többit majd később magyarázom el.) Maga a dal egy melankónikus hangolatú ballada, ami a megbánásról, és a nosztalgiáról szól. Összegzésben jó dal, szeretem én is, de annyira komoly témákat, mint pl.: Beyoncé dala nem rak terítékre, de ez semmit sem von le azért a dal érdekekből. Továbbá azt is említeném, hogy az Akadémia szereti Adele-t, idáig csak két év volt (2009,2010), amiben nem nyert meg minden kategóriát, amibe jelölést kapott, tehát most az ideiekkel együtt összesen 13 díjjal büszkélkedhet el. A dal amúgy elég nagy meme áradatot is elindított az interneten, mivel a dal videójának megjelenését követő 24 órában már 800.000.000 megtekintést kapott, amivel történelmet írt, így az internet memegyárosai egyből lecsaptak rá.

Az Év Felvétele:

Nézd nagyban ezt a videót!

Az Év Albuma:

Adele - 25
Beyoncé - Lemonade
Drake - Views
Justin Bieber - Purpose
Sturgill Simpson - A Sailor's Guide to Earth

Kinek szurkoltam?:

Nos, ebben a kategóriában Adele-nek drukkoltam, sajnos Beyoncé lemezéhez nem volt szerencsém, mivel nincs fent a Spotify-on, csak és kizárólag pénzért árulják. Bár a Hello nem egy kiemelkedő darab, azonban a lemez melankónikus hangulata igen megkapó, továbbá az oldalon már írtam egy véleményt a lemezről (érdemes elolvasni ;)), amelyben pozitívan nyilatkoztam róla. Az album, bár nehezen, de megszületett, leginkább az hátráltatta az albumot, hogy Adele attól félt, hogy soha többé nem fog tudni zenét szerezni, ezért a stúdiózásokat is gyakran lemondta, végül összeszedte magát, és 2013-ben neiklátott az album elkészítésének, ami 2 évet vett igénybe. Végül 2015. November 20.-án jelent meg a lemez, óriási sikerekkel. Az első héten az albumból 3.38 Millió példány kelt el, amellyel minden addigi eladási rekordot megdöntött. 1 év alatt összesen 80 millió példány kelt el az albumból.

Ki nyert?:

Itt eltaláltam, a díjat Adele kapta, aki átvevő beszédében a díjat felajánlotta Beyoncé-nak, és beszédében azt is elmondta, hogy nagy rajongója az énekesnőnek, és péladképeként tekint fel rá. Az albumról minden lényeges dolgot elmondtam feljebb.....

Az Év Dala:

Adele - Hello (írta: Adele Laurie Blue Adkins & Greg Krustin)
Beyoncé - Formation (írta: Beyoncé Knowles, Khalif Brown, Asheton Hogan & Michael L. Williams II)
Mike Posner - I Took a Pill in Ibiza (írta: Mike Posner)
Justin Bieber - Love Yourself (írta: Justin Bieber, Benjamin Levin & Ed Sheeran)
Lukas Graham - 7 Years (írta: Lukas Forchhammer, Stefan Forrest, Morten Pilegaard & Morten Ristorp)

Kinek szurkoltam?:

Itt ismét Beyoncé-ban reménykedtem, mivel a szöveg nagyszerűen lett kivitelezve, fülbemészó, mégis van mögöttes tartalma, értelme, üzenete, és egy valóban nagy problémára világít rá, mint ahogyan azt fenetebb is írtam.

Ki nyert?:

Ebben a kategóriában is Adele tarolt. Greg Krustin nevét leginkább Sia számaiból ismerem, vele szokott a leggyakrabban dolgozni. A szöveg igazából megfelelő, sőt, gyönyörű, de a problémámat már fentebb leírtam.

Egyébb nyertesek:

A nyertest vastaggal emelem ki:

Legjobb Új Előadó:

Chance the Rapper
Kelsea Ballerini
The Chainsmokers
Maren Morris
Anderson Paak

Legjobb Solo Pop Előadás:

"Hello" - Adele
"Hold Up" - Beyoncé
"Love Yourself" - Justin Bieber
"Piece by Piece" (Idol Version) - Kelly Clarkson
"Dangerous Woman" - Ariana Grande

Legjobb Pop Duó/Csapatos Előadás:

"Stressed Out" - Twenty One Pilots
"Closer" - The Chainsmokers featuring Halsey
"7 Years" - Lukas Graham
"Work" - Rihanna featuring Drake
"Cheap Thrills" - Sia featuring Sean Paul

Legjobb Tardícionális Vokál Pop Album:

Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin - Willie Nelson
Cinema - Andrea Bocelli
Fallen Angels - Bob Dylan
Stages Live - Josh Groban
Encore: Movie Partners Sing Broadway - Barbra Streisand

Legjobb Vokális Pop Album:

25 - Adele
Purpose - Justin Bieber
Dangerous Woman - Ariana Grande
Confident - Demi Lovato
This Is Acting - Sia

(rDAVE kedvéért)Legjobb Metál Előadás:

"Dystopia" - Megadeth
"Shock Me" - Baroness
"Silvera" - Gojira
"Rotting in Vain" - Korn
"The Price Is Wrong" - Periphery

Emlékezetesebb pillanatok a gáláról:

Adele előadása:

Adele 2 alkalommal is szinpadra lépett a gálán. Az első alkalom a nyitás volt, ugyanis itt a Hello-t éneklete el. A második alkalom, amikor a tavaly elhunyt George Michael előt tisztelgett azzal, hogy feldolgozta egyik legsikeresebb dalát, a "Fastlove"-ot. Adele 1 alkalomnal kezdte újra a dalt, miután észevette, hogy hamisan énekel, majd az újrakezdés előtt elkáromkodta magát.
Hogyaza @$%#??

Beyonce, a fekete terhes istennő:

Beyoncé fellépése is emlékezetesnek mondható, mivel a szíve alatt ikreket hordozó énekesnő hatalmas pocakja ellenére is elvállalta a fellépést. Beyoncé Love Dought, és Sandcastles című dalát adta elő egy Szűz Máriát idéző öltözetben (ami szerintem gyönyörű lett):Fotó: Indian Express

Twenty One Pilots:

Belőlük kinéztem, hogy alkotni fognak valamit, az fix. Amikor átvették a Legjobb Pop Duó/Csapatos Előadás"-nak járó díjat, akkor egyszerűen csqk megszqbadították magukat nadrágjaiktól:Fotó: E! Online
4 hozzászólás

Paint

7 éve, 2 hónapja és 13 napja

Santonio írta:
Nekem Adele annyira nem tetszik, lehet hogy fura de idegesít ahogy énekel. Meg a stílus is. Beyoncé nagyon jó volt tavaly is, megérdemelt volna legalább egy díjat...

Majd jövőre.
Azért Beyoncé is kapott idén díjat, csak azt nem írtam le, mert nem a fontosabb kategóriákban.

válasz erre

Santonio

7 éve, 2 hónapja és 13 napja

Nekem Adele annyira nem tetszik, lehet hogy fura de idegesít ahogy énekel. Meg a stílus is. Beyoncé nagyon jó volt tavaly is, megérdemelt volna legalább egy díjat...

Majd jövőre.

válasz erre

Paint

7 éve, 2 hónapja és 13 napja

rDAVE írta:
Kár, hogy nem a Twenty One Pilots vitte az év felvétele díjat, én egyedül őket hallgatom azok közül.
Az meg szimplán az év vicce, hogy a Megadeth nyert a Gojira-val szemben.
Én Beyoncé-nak adtam volna, de Adele is azért rászolgált azok után, amin keresztül ment karrierében. De nem csak Adele, hanem David Bowie is 5 díjat kapott, csak azt nem említettem a blogomban..... De vígasztaljon a tény, hogy a TOP se ment haza üres kézzel!

válasz erre

rDAVE

7 éve, 2 hónapja és 13 napja

Kár, hogy nem a Twenty One Pilots vitte az év felvétele díjat, én egyedül őket hallgatom azok közül.
Az meg szimplán az év vicce, hogy a Megadeth nyert a Gojira-val szemben.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja