Véget ért az első konzolháború, miután az Atari felvásárolta a riválist

2024. május 23.
12.6981
Botyi profilja, adatai
Botyi
Az Atari ma bejelentette, hogy megvásárolta az Intellivision márkát és bizonyos játékokat az Intellivision Entertainmenttől, de érdekesség, hogy az üzlet nem foglalja magában az Amico konzolt, amin évek óta dolgoznak.

Az Intellivision ("intelligens televízió") konzolt a Mattel adta ki 1979-ben és ez indította el az első videojáték-konzol háborút, amely az Atari VCS (későbbi nevén Atari 2600-ra) ellen indult. Most, hogy mindkét márka egyazon vállalathoz tartozik, a rivalizálás lényegében véget ért.

A felvásárlás azt jelenti, hogy az Atari mostantól birtokolja az Intellivision portfóliójából több mint 200 cím jogait, valamint az Intellivision márkanevet és védjegyeket. Kiemelendő, hogy a tranzakció részeként az Intellivision Entertainment különálló, átkeresztelt cégként folytatja a munkát az Amicón és az Ataritól kapott licencet használva Intellivision-játékokat ad ki rajta.

Az Amico retró játékkonzolnak eredetileg 2020 októberében kellett volna a boltokba kerülnie, de először a koronavírus miatt csúszott, majd folyamatosan tologatták a megjelenést. A legutolsó hírek tavaly novemberben jelentek meg, akkor kiderült, hogy nincs elég pénzük a konzolok legyártáshoz és hogy segítsék a finanszírozást, elindították az Amico Home című mobilos appot.

3 hozzászólás

Patrik94

3 hete és 3 napja

Kár érte.

válasz erre

fighterlaci

3 hete és 3 napja

Kár érte, jó lett volna kipróbálni legalább.

válasz erre

petrovicsz

3 hete és 4 napja

De durva hogy ez manapság még téma. meglepett smiley Fél évszázad eltelt bakker. mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljaGargameth profiljamarco profiljaBotyi profilja