Várhatóan egyjegyűre esik vissza PC-eladások növekedése 2005-ben

2005. február 16.
1.6081
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Gartner előrejelzése szerint idén csökken a PC eladások ütemének növekedése, és az eddigi kétszámjegyű érték helyett 10 százalék alatti bővülésre lehet számítani.

A Gartner várakozásai szerint az ide értékesítések 199 millió PC körül valószínűsíthetők, ami 9 százalékos növekedést jelentene a 2004-ben eladott 183 millió géphez mérten. Ez azonban a növekedés lassulását jelzi, mivel tavaly 2003-hoz képest 11,6 százalékos volt a piacbővülés. Az indokok között a Gartner részéről George Shiffler a legfontosabbnak a PC-lecserélési periódus megnövekedését tartja.

A vállalti felhasználók 2004-ben érték el a cserehullám csúcsát, és idén jelentős visszaesés várható ezen a területen. Az otthoni felhasználók ugyan továbbra is jelentős forgalmat biztosítanak saját gépeik modernizálásával, ám a Gartner szerint 2005 végére ez a folyamat is alaposan lelassul. Az egyetlen terület, ahol igazi eredményeket várnak, a noteszgépek szegmense. Itt akár 17,4 százalékos is lehet majd a növekedés, mivel a felhasználók egyre inkább vonzódnak a most már elérhetőbb árú, halk és kis helyet elfoglaló noteszgépekhez, mivel a PC-t életük hasznos részleteként élik meg, és nem kiemelt kultusztárgyként. Ezt a folyamatot erősíti az is, hogy a hardvergyártók, mint például az Intel az elmúlt években ezen a területen álltak elő jelentős újdonságokkal, és az ilyen gépek tárolókapacitása, és számítási teljesítménye közelít egy jó asztali PC teljesítményéhez.
1 hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja