Új, kisméretű asztali PC az IBM -től

2004. június 11.
1.9071
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az IBM bemutatta Think Centre S 50-es asztali számítógépének legújabb, gabonapelyhes doboz méretű változatát, amely kisebb felülete révén kevesebb helyet foglal el az íróasztalon, mint jó néhány laptop.

A 28 x 26 x 8,4 cm-es, 5,9 kg súlyú új IBM PC 35 %-kal kisebb elődjénél, ami a gyártó szerint igen hasznosnak bizonyulhat a manapság meglehetősen zsúfolt irodai környezetben. Az IBM illetékesei a termékről tartott sajtókonferencián ki is jelentették, hogy az új Think Centre S 50-est elsősorban a pénzügyi és az egészségügyi szektorban való felhasználásra szánják.

Felmérések szerint egyébként az egy dolgozóra jutó irodai terület a nagyvárosokban fokozatosan csökken, így egyáltalán nem mindegy, hogy abból mekkora hányadot foglal el a számítógép.

A kis mérete ellenére teljes konfigurációval ellátott asztali számítógépben egyebek mellett egy 3,5"-es merevlemezes és egy másik, optikai lézeres (CD/DVD) meghajtó, egy Intel Pro-1000-es Ethernet kártya, valamint egy teljes magasságú CPI kártya is elfér. Az új modell Intel Celeron, vagy Pentium 4-es processzorral kerül forgalomba. Csökkentett méretei mellett további újdonsága elődjéhez képest, hogy annál jóval csöndesebb, illetve processzorhűtése is hatékonyabb. Ezen kívül USB portjai egymástól távolabb helyezkednek el, így lehetőség van további memória-bemenetek kialakítására is. Praktikus megoldás még, hogy a merevlemezes meghajtót egy úgynevezett "doboz" veszi körül, amelynek segítségével az könnyedén, csavarozás nélkül eltávolítható, illetve vissza is illeszthető a helyére. Az IBM az új Think Centre S 50-esnél is alkalmazta saját Think Vantage technológiáját, sőt azt egy új funkcióval, az Access IBM elnevezésű megoldással ki is bővítette. Így a felhasználók ezentúl amellett, hogy egy gombnyomással helyreállíthatják esetleg sérült rendszerüket, egy másik billentyű segítségével azonnal elérhetik az IBM technikai támogatást nyújtó portálját.

A gyártó illetékesei szerint az új számítógép augusztusban kerül majd valódi kereskedelmi forgalomba, ígéretük szerint legolcsóbban 600 dollár alatti áron.

Kapcsolódó linkek:
IBM Corporation
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljaKisember001 profiljamarco profilja