Új biztonsági hálózati processzor az AMD-től

2004. február 26.
1.8131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az AMD piacra dobja Alchemy Au1550-es biztonsági hálózati processzorát, amely kielégíti az ügyfeleknek a vezetékes és vezeték nélküli alkalmazások biztonsága iránt egyre inkább megnyilvánuló igényét.

A processzor felgyorsítja az olyan hálózati és távoli hozzáférési alkalmazásokat, mint az átjárók (gateway-k) és a hálózathoz csatolt tárolóegységek (NAS-ek), a vezeték nélküli hozzáférési pontok és a VoIP környezetek.

Az AMD Alchemy Au1500-as processzor nagy teljesítményű, alacsony energiaigényű és magas fokon integrált funkcionalitását növelő Au1550-es processzor lehetővé teszi az ügyfelek számára a SafeNet kimagasló biztonsági funkcionalitásának integrálását. A SafeNet a magán- és nyilvános hálózatok egyik legjobb biztonsági megoldása, amely a VPN technológia és a biztonságos üzleti kommunikáció egyik alappillérévé vált.

Az AMD Alchemy Solutions termékcsaládjának új tagja egy integrált biztonsági feldolgozó rendszert (security engine) is tartalmaz, amely a hardverben végrehajtja az egész VPN csomag protokollt, így mentesíti a CPU-t attól, hogy a szoftverben kelljen megoldania ezeket a feladatokat.

Az Au1550-es processzor felgyorsítja a hardverben a komplett IPsec csomagfeldolgozási feladat végrehajtását, így a többi hálózati processzorhoz képest jelentős mértékben javítja a biztonsági teljesítményt. (A többi hálózati processzor csak néhány titkosítási és keverési funkciót lát el.) A processzor a VPN protokollok IPsec és SSL típusait egyaránt támogatja, és tartalmaz egy véletlenszám-generátort (RNG) is. Az Au1550-es processzor arra is képes, hogy korlátlan számú VPN csatornát tartson fenn egyidejűleg. Mindezt a SafeNet licence alapján használt SafeXcel IP technológia teszi lehetővé, melynek révén az AMD jól bevált
biztonsági képességekkel ruházza fel a hálózati eszközöket. Ezek a megoldások azoknak a hálózati környezeteket kialakító vállalati ügyfeleknek az igényeit elégítik ki, akiknek rugalmas biztonsági platformra és nagy teljesítményű, alacsony energiaigényű és kis költséggel üzemeltethető processzorra van szükségük.

Az AMD Alchemy Au1550-es biztonsági hálózati processzor fő funkciói:

biztonsági feldolgozó rendszer
támogatja mind az IPsec, mind az SSL VPN szabványokat
felgyorsítja az egész VPN csomagfeldolgozást a hardverben
végrehajtja az alábbiakat: DES, 3DES, AES, ARC-4, SHA-1, MD5
valódi véletlenszám-generálást biztosít
DDR/SDR memóriavezérlő
támogatja a DDR-t és az SDRAM-et (DDR400-ig)
nagyobb rugalmasság a sebesség, ill. sávszélesség összehangolásában
Deszkriptor alapú DMA (DDMA)
a DMA műveletek kapcsolt listájára tervezték
16 csatorna
statikus vezérlő
támogatja a NOR-t és a NAND Flasht
támogatja a PCMCIA-t és Compact Flasht
Operációs rendszer támogatás
Windos CE.NET
Linux
VxWorks
kis energiafelhasználás
támogatja az akkumulátoros és Power-Over-Ethernet alkalmazásokat

A SafeNet CGX Mobile Library termékével az Au1550-es processzort alkalmazó ügyfelek az ár és a teljesítmény többfajta kombinálásával tervezhetik meg biztonsági megoldásaikat, miközben ugyanazt a szoftver alkalmazásprogramozási interfészt (API) használják. E széles körben elterjedt API segítségével az AMD Au1500-as processzoron alapuló RDK hozzáférési berendezéseket használó ügyfelek a szoftver módosítása nélkül vagy apró módosításával könnyen átállhatnak az Au1550-es processzoron alapuló platformra.

A hálózati biztonság elengedhetetlen követelménnyé vált, hiszen a vezeték nélküli kommunikációra és az internet sokoldalú alkalmazására történő átállás arra készteti a gyártókat és a felhasználókat, hogy a PC-n túl is gondolkozzanak.

A fél watton működő Au1550-es biztonsági hálózati processzor rugalmas hálózati biztonságot és teljesítményt kínál meglepően alacsony áron. Az Au1550-es processzor 333, 400 valamint 500 megahertzes sebességen érhető el. (400 megahertznél az energiaigény 500 mW.)

10 ezer egységes mennyiségben az Au1550-es biztonsági hálózati processzor árai a következőképpen alakulnak: a 330 megahertzes változat 21,26 dollárba, a 400 megahertzes változat 26,57 dollárba, az 500 megahertzes változat pedig 33,75 dollárba kerül. Jelenleg az Au1550-es processzor mintacsomagjainak szétosztása folyik, a termék 2004 második negyedévében jelenik meg a kereskedelmi forgalomban.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaManiac profiljaKisember001 profiljamarco profiljaBotyi profilja