Újabb 2 milliárd dolláros beruházás Írországban

2004. május 22.
1.4391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel egyezményt kötött az Ír Fejlesztő Hatósággal (IDA), amelynek értelmében további 2 milliárd dollárt ruház be írországi gyáraiba.

A vállalat a tervek szerint az összeget a 65nm-es technológia bevezetésére és a Fab 24-2 üzem felépítésére fordítaná a már meglévő írországi gyár területén. A beruházás keretében az Intel egy további, több mint 6000 m2 területű tiszta-szobát épít (itt folyik az integrált áramkörök gyártása) és megvásárolja, valamint telepíti a 65nm-es technológiához szükséges litográfiai- és egyéb termelő-berendezéseket az új Fab 24-2 és a már működő Fab 24 jelű üzemben.

Az új modulban - előreláthatóan - 2006 első felében kezdődik a termelés. A Intel a Fab 24 gyárban nemsokára megkezdi a 300mm-es szilíciumlemezek használatát. A legkorszerűbb technológia bevezetése azonban további beruházást igényel. A gyorsan növekvő igények kielégítésére az Intelnek szüksége is lesz a nagy 65nm-es gyártókapacitásra 2006-ban. Az IDA-val kötött egyezmény szerint itt "nem áll meg az élet", az Intel további beruházásokat tervez, amelynek költségeit a 2004. évre tervezett, 3,6-4 milliárd dollár beruházásra szánt összegből fedezi. Az Intel 1989 óta megközelítően 6 milliárd dollárt fordított írországi gyárai felépítésére és a termelő berendezések megvásárlására. Az írországi Leixlipben felépített gyárakban 4700 fő dolgozik. Itt található a Fab 10 és a Fab 14, valamint az új Fab 24 gyár és itt épül a Fab 24-2. Az Intel Shannonban egy áramkör-tervező központot működtet, ahol kommunikációs termékek készülnek.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 16 napja

Itt is jó lenne valami hasonlói.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja