Szupergyors XDR DRAM memórialapkák a Toshiba-tól

2005. március 31.
1.5851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Toshiba bejelentette, hogy megkezdte a világ jelenleg leggyorsabb, 4,8 GHz-es, 512 MB-os XDR DRAM memórialapkáinak tesztelését.
 

A termékek 2005 második felében lesznek kaphatók. A Rambus által kifejlesztett XDR technológiát alkalmazó Toshiba DRAM chipek 4,8 GHz-esek, vagyis 12-szer gyorsabbak a jelenlegi átlagos PC-memóriáknál. A lapkák 12,8 Gbit/s-os adatátvitelre képesek, ami ideálisan alkalmassá teszi őket a számítógépek mellett digitális televíziókba történő beépítésre is.

Az új Toshiba XDR DRAM chipek megnövelt feszültség mellett 6,4 GHz-re is képesek. A versenytárs Samsung és Elpida is tervezi hasonló, 512 MB-os termékek sorozatgyártását az idei évre, előbbi szintén 12,8 Gbit/s-os adatátvitellel, ám egyelőre úgy néz ki, hogy a Toshiba az első cég, amely már a mintadarabok tesztelésénél tart.

Szakértők szerint a nagyteljesítményű memórialapkák nem elsősorban a hétköznapi PC-knél, hanem inkább a multimédiás és játékközpontú, fejlett grafikus alkalmazásokkal ellátott számítógépeknél, a drágább munkaállomásoknál, illetve egyes hálózati eszközöknél kerülnek majd alkalmazásra. Az XDR, mint elsődleges memória elterjedése ezen eszközök esetében 2007-re várható. Ezen kívül más speciális, ám népszerű felhasználási területek is szóba jöhetnek: a Sony például négy darab 256 MB-os XDR chipet tervez beépíteni következő generációs, PlayStation 3 játékkonzoljába.

Kapcsolódó linkek:
Toshiba Corporation
1 hozzászólás

LolZ

9 éve, 9 hónapja és 15 napja

Hát ez akkoriban nem semmi teljesítmény

válasz erre

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Bezárva

Bezárva

Fekete telefon

Fekete telefon

Az északi

Az északi

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profilja