Szerdán nyit az összezsugorított E3 videojáték-seregszemle

2007. július 09.
1.8071
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Szerdán nyitja meg kapuit a hagyományosan legfontosabb videojáték-seregszemle az E3, amely idén új helyszínen és a nagyközönség helyett a játékfejlesztőkre összpontosítva kerül megrendezésre.

A 2006-os, a Los Angeles-i konferenciaközpontban rendezett E3-nak még 400 kiállítója és mintegy 60 ezer látogatója volt, az idén azonban új helyen, Santa Monicában, elszórt helyszíneken várják főként az észak-amerikai piacra fejlesztő szoftvercégeket. A megjelenés meghívásos alapon történik, ami azt jelenti, hogy a nagyközönség nem juthat be a kapukon. Nekik egy külön rendezvényt szerveztek ?Entertainment for All Expo? néven, amely október 18-21. között kerül megrendezésre Los Angelesben. Előzetes beszámolók szerint a fentiek miatt igen sok kis cég, a legtöbb európai és ázsiai játékfejlesztő, valamint a hardvergyártók távol maradnak majd az idei E3-tól. Pedig tavaly éppen a hardverszektor kínálta a legnagyobb szenzációkat a Sony PlayStation 3 és a Nintendo Wii képében.

Phil Elliot, a brit GameSpot magazin szerkesztője a BBC-nek adott interjújában elmondta, hogy ezentúl minden valószínűség szerint a lipcsei Games Convention veszi majd át az E3 helyét, mint a világ vezető videojáték-kiállítása, és a távol-keleti tokiói, sanghaji és szöuli kiállításoknak is nagyobb figyelem jut majd.

Az idei E3 így is több régóta várt új videojáték bemutatkozásának ad majd helyet. Ilyen például a Ubisoft keresztes háborúk idejébe helyezett Assassin's Creed játéka, a Grand Theft Auto IV, a megújuló Liberty City, vagy a Killzone, a Guitar Hero III és a Rockband. A legtöbb új videojáték egyszerre több, PC, PS3, Xbox 360 és Wii platformon is megjelenik.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja