Portal 2: Az első scan képek és információk

2010. március 08.
3.3991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Valve a múlt hét folyamán rendesen feltüzelte a kedélyeket, és bár sajnos nem a Half-Life 2: Episode Three került bejelentésre műhelyükből - amiért továbbra is átok szálljon rájuk -, a Portal 2 készülte így is hivatalossá vált, amely legalább olyan pozitív információ, mint Gordon Freeman új kalandjai.

A hivatalos leleplezéskor sajnos vajmi keveset tudtuk a PC-re, Xbox 360-ra, és mint utólag kiderült, Mac-re is készülő alkotásról, meg kellett elégednünk annyival, hogy találkozni fogunk többek között új játékmechanikával, sztorival és meglepő fordulatokkal. Óriási!

Szintén a bejelentés információja volt, hogy a GameInformer magazin következő számából értesülhetünk majd bővebben a Portal második részéről, azonban nem kellett sokáig várni az ilyenkor szokásos szkennelt oldalakra, lévén a vasárnapi napon már be is futottak a GI Portal 2-ről szóló lapjai, és bár az illetékesek mindent megtettek az eltüntetésükért, most itt vannak, és magatok is áttanulmányozhatjátok őket, rajta az első izgalmas képekkel a játékból, amelyek az új helyszíneket, a játékmechanikát, és egyéb apróságokat prezentálják számunkra. Pazar!

Legalább ennyire izgalmasak viszont azok az információk, amelyek a néhány scan kép mellé érkeztek hozzánk. A legfontosabbakat kiszemezgettük nektek, így itt és most magad is elolvashatod ezeket. Nos, a cikk szerint a Portal első része volt a tesztelési környezet, aminek következtében a Portal 2 lesz az igazi játék, amely már bejáratott és tökéletes. GlaDOS természetesen ismét jelen lesz a programban, és nem mint "puszipajtás", hanem mint ellenfél. Chell is visszatér, így természetesen vele már játszhatunk is majd. A Portal 2 története az első után több száz évvel zajlik, a kissé már romos, de ismert komplexumban.

A hangok az írás szerint nagyon kiválóra sikeredtek - sok kicsillagozott kifejezés -, a jól ismert Portal gun pedig semmit sem változott az eredetihez képest. A fizika most a feladványok és rejtvények szerves részét képezi majd, az új játékmechanizmusok között pedig fellelhető lesz amolyan színekkel, festékkel kapcsolatos puzzle, amelyek színenként más és más hatást fejtenek ki a játékosra. A cikk írója elárulta, hogy az általa látott demóban egy narancssárga anyag volt a padlón, amely képes volt Chellt a magasba repíteni, de szó esett tükrökről is, amelyek szintén egyes feladványok megoldását fogják megnehezíteni vagy éppen megkönnyíteni.

Megerősítést nyert továbbá az írásból, hogy lesz kooperatív kampány, amelyet betöltve jelenleg annyi biztos, hogy egy robotot fogunk irányítani, feltehetően egy vagy több társunkkal karöltve, aminek hatására mindegyikünk egy-egy végtagért, illetve csak a mozgásért vagy a felső testrészek használatáért lesz a felelős. Szintén hivatalossá vált továbbá az osztott képernyő megléte, amelyet bizonyos co-op játékmódok használnak majd, és itt is rengeteg újítás várható a jól bevált recepthez képest, így például a kép a képben funkció, és a többi.

Egyelőre ennyi, ami a tudomásunkra jutott a Portal folytatásáról. Annyi szent, hogy a Valve nem önmagát másolja most - á lá Left 4 Dead -, hanem valóban megpróbál újdonságokat csempészni az általuk valaha is készített legeredetibb játékba. Kíváncsian várjuk a további információkat vele kapcsolatban, de addig is, ne szalasszuk el az első scan képeket róla, amelyeket alant magad is megtekinthetsz.


Portal 2: Az első scan képek és információk - 2. kép


Portal 2: Az első scan képek és információk - 3. kép


Portal 2: Az első scan képek és információk - 4. kép


Portal 2: Az első scan képek és információk - 5. kép


Portal 2: Az első scan képek és információk - 6. kép


Portal 2: Az első scan képek és információk - 7. kép


Portal 2 készülte így is hivatalossá vált, amely legalább olyan pozitív információ, mint Gordon Freeman új kalandjai.'>
2 hozzászólás

Shade

15 éve, 4 hónapja és 4 napja

Fú bekell már szereznem a sima portalt de seholsem találom.

válasz erre

marco

15 éve, 4 hónapja és 5 napja

A multiplayer végtagmozgás nagyon érdekesen hangzik, erre kíváncsi leszek!meglepett smiley

válasz erre
Portal 2
2.599 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja