Munkát kereső felhívást rejtettek el a legújabb MyDoom vírus kódsoraiban

2004. szeptember 13.
1.6501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A brit Sophos antivíruscég technikusai nyilvánosságra hozták, hogy egy munkát kereső hirdetésre bukkantak a MyDoom féreg legújabb, MyDoom-U és MyDoom-V verzióinak kódjába rejtve.

A hirdetés szövege szerint a vírusprogramok szerzői "munkát keresnek az antivírus-ágazatban", azt azonban nehéz eldönteni, hogy komolyan gondolták, vagy pedig csak tréfának szánták-e a szöveget. Az ominózus sor mindenesetre a vírusprogram kódjában volt elrejtve, így az csak a szakértők számára felfedezhető.

Ráadásul az ilyen férgek létrehozói gyakran valóban szegény, munka nélküli programozók. Graham Cluley, a Sophos vezető technológiai munkatársa ugyanakkor elmondta, aligha valószínű, hogy az iparágban bárki segítő kezet nyújtana hasonló hackereknek.

A MyDoom legújabb variánsai e-mail formájában terjednek, amelynek fájlmellékletét letöltve megbénulhat a felhasználó hozzáférése több antivíruscég weboldalához, a fertőzött számítógép pedig spam-küldő gépezetté változhat. A MyDoom-U és a MyDoom-V ezért elég veszélyes, emellett azonban viszonylag lassan terjed, ami persze csak a munkát kereső hackerek számára rossz hír.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja