Microsoft: ingyenes Zotob féregvírus-eltávolító

2005. augusztus 20.
5.3121
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Windows 2000 operációs rendszert futtató felhasználók a múlt hét óta erőteljes vírusinváziónak vannak kitéve.

A Microsoft elemzései azt mutatják, hogy a jelentésekben szereplő férgek mind a már ismert Zotob nevű féreg variánsai. A Microsoft elérhetővé tett egy ingyenes alkalmazást, melynek segítségével a felhasználók a biztonsági frissítés telepítését követően automatikusan el tudják távolítani a Zotob férget és variánsait a fertőzött számítógépekről.

A Zotob csak a Windows 2000 rendszereket támadja. Azok, akik már frissítettek Windows XP-re, valamint akik már telepítették a Windows 2000 MS05-039 biztonsági frissítését, védve vannak ettől a támadástól. Az MS05-039 biztonsági tájékoztató a http://www.microsoft.hu/biztonsag/2005/ms05-039.mspx címen érhető el. A felhasználók a Windows Update vagy a Microsoft Update használatával is hozzáférhetnek a legújabb biztonsági frissítésekhez.

A Microsoft szorosan együttműködik a bűnüldöző szervekkel, hogy segítsen azonosítani és bíróság elé vinni azokat, akik ezért a rosszindulatú féregvírusért felelősek. Ezzel egyidejűleg a Microsoft a vírusvédelmi közösséggel és más iparági partnerekkel is szorosan együttműködik, hogy segítsen megvédeni az ügyfeleket. A tűzfalat használó ügyfelek jellemzően védve vannak a Zotob féregvírus által jelentett fenyegetéstől.

Más hálózati féregvírusokkal szemben a Zotob mindeddig csak alacsony arányban fertőzött meg számítógépeket. A Microsoft szerint ez az alacsony számarány annak köszönhető, hogy egyre több ügyfél tartja fontosnak a frissítések mielőbbi telepítését, a rendszerek folyamatos karbantartását, és a programok újabb és biztonságosabb verzióinak használatát.

Az a több mint 200 millió felhasználó, akik a http://www.microsoft.hu/security/protect címen leírt lépéseket követve engedélyezte az Automatikus frissítéseket, már védelmet élvez az újonnan felbukkanó fenyegetésekkel szemben, hiszen az MS05-039 frissítést automatikusan meg kellett kapniuk. A Microsoft továbbra is azt javasolja, hogy valamennyi ügyfél keresse fel a http://www.microsoft.hu/security/protect címet, ahol három kulcslépéssel fokozhatják számítógépeik védelmét. Ezek az alábbiak:

Minden PC-n és hordozható számítógépen legyen használatban internetes tűzfal: Az internetes tűzfalak segítenek megakadályozni, hogy kívülről, az interneten keresztül illetéktelenek férjenek hozzá számítógépéhez. Ha Microsoft Windows XP-t használ, engedélyezze a beépített tűzfalat.
Frissítse számítógépét: A Windows tartalmazza az automatikus frissítés lehetőségét (Windows Update), amely automatikusan le tudja tölteni a legújabb Microsoft biztonsági frissítéseket, valamint a havi rendszerességű rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszközt, amely a rendszeres online biztonsági karbantartás részeként fokozza a védelmet.
Használjon naprakész vírusvédelmi szoftvert: A megfelelő vírusvédelem telepítése, konfigurálása és karbantartása egyértelműen elengedhetetlen.

Kapcsolódó linkek:
Zotob eltávolító
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljaMonyo profilja