Merevlemez nélküli noteszgépeket hoz forgalomba a Hitachi

2005. február 20.
1.4181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Hitachi a biztonságosság jegyében olyan új noteszgépeket hoz forgalomba vállalati ügyfelei számára, amelyek nem rendelkeznek merevlemezes meghajtóval, így azokon keresztül semmilyen fontos információ nem kerülhet illetéktelenek kezébe.

Az új mobilterminálról minden feladatot a céges szerverek adatbázisát felhasználva bonyolítanak le az adott vállalat alkalmazottai, míg magukon a noteszgépeken semmilyen adat nem kerül tárolásra.

Ezáltal elkerülhető, hogy bizalmas, például az ügyfelek adatait vagy a cég pénzügyeit és üzleti terveit tartalmazó információk illetéktelen kezekbe jussanak abban az esetben, ha a hordozható PC-k netán elvesznének vagy valaki ellopná őket.

Az új, merevlemezes meghajtó nélküli Hitachi noteszgépek először Japánban lesznek kaphatók, átlagosan 260 ezer jen (463 ezer Ft) körüli áron. A gyártó egyelőre semmilyen egyéb adatot nem közölt a készülékekkel kapcsolatban. Terveik szerint márciusban 2000, az év végéig pedig további 8000 darabot szeretnének értékesíteni az új modellből. A Hitachi két év alatt 30 millió jenes (53 millió Ft) bevételre számít az új noteszgépek forgalmazásából.

Kapcsolódó linkek:
Hitachi Corporation
1 hozzászólás

AngryKnight

11 éve, 7 hónapja és 15 napja

hát ez hülyeség nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja