Advertisement

Megváltozott a több CPU magos Itanium kódneve

2004. január 04.
1.4451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Tanglewood, amely a két CPU magot tartalmazó Montecito processzort követi, új kódnevet kapott, és most "Tukwila" néven ismert.
Advertisement

Tukwila egy város Washington államban, Seattle-től 12 mérföldre, déli irányban. A Tukwila név néhány héttel ezelőtt bukkant fel, amikor az Intel elnöke bejelentette, hogy probléma van a Tanglewood név használatával, mivel ez védett. A lapkagyártó óriás konfliktusba keveredett a Bostoni Szimfonikus Zenekarral, amely ezt a nevet már sok-sok évvel ezelőtt lefoglalta fesztiválja számára.

De a ezt a nevet használja Massachusettsben a népszerű Tanglewood Zenei Központ is.

Az 1980-as évek második felében a massachusettsi Digital Equipment 64 bites processzorok fejlesztésébe kezdett. A mérnökök az egyik, több CPU magot tartalmazó lapkát Tanglewood kódnéven fejlesztették. Ez a mérnökcsapat először a Compaqhoz, majd az Intelhez került, és magával vitte a Tanglewood lapka terveit. Az ezen alapuló Itanium az első olyan lapka, amelynek fejlesztésében és tervezésében az Alpha mérnökök is részt vesznek.

Az Intel az első Tukwila lapkát 8 - majd később 16 - CPU maggal, 2005 után szállítja. A 8 CPU magot tartalmazó Itanium lapka teljesítménye a jelenlegi Madison Itanium 2 6M lapkáénak közel nyolcszorosa. A Tukwila jelenleg a Itanium család legérdekesebb tagja. Ennek ellenére az Intel az Itaniumtól az x86-64 irányába mozog, ami még sok meglepetést okozhat.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
Advertisement
1 hozzászólás

italianman

10 éve, 3 hónapja és 25 napja

Már halluma volt a volt info tanárom szavait;sok tüske sok baj

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt