A zaklatásokról beszélt a Resident Evil 4 Remake szinkronszínésze

2023. április 10.
25.6521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Botyi profilja, adatai
Botyi
Lily Gao a Resident Evil 4 Remakeben Ada Wong hangját szólaltatja meg, a trollok és az ízléstelen kritikák után egy kivételével minden posztját törölte az Instagramról, most a színésznő nyilatkozott a játék megjelenése után őt ért zaklatásokról.

2022 végén kiderült, Lily Gao helyettesíti Jolene Andersont, aki a 2019-es Resident Evil 2-ben töltötte be a szerepet. A kínai-amerikai színész kiválasztása a szintén kínai-amerikai Ada Wong szerepére egyesek számára egyértelműnek tűnt, mások azonban felháborodtak a változtatáson és a dolgok csak rosszabbra fordultak, amikor pár hete megjelent a játék.

A zaklatásokat és a netes visszavonulást követően kicsivel több mint egy héttel később a színésznő új posztot tett közzé. Azt írta, "bár a kritika várható, nem ez az első alkalom, hogy egy színes bőrű színész rasszista és szexista zaklatással szembesül", amiért egyszerűen csak részt vesz valamiben. Közölte, támogatja a hiteles szereposztást, vagyis olyan színészek alkalmazását, akik pontosan tükrözik az általuk játszott kultúrát és szerepet.

Gao szerint az ellenkezője "tovább dehumanizálja azt a közösséget, amelyet tükrözni próbálnak" és az általa ábrázolt Ada Wong több, mint egy "szexualizált, erotizált és titokzatos ázsiai nő", valamint "egyáltalán nem sztereotípia". Az alakítására ért kritikákra nem reagált, ez szubjektív dolog, ami ellen egy színész nem feltétlenül szólalhat fel, de akárhogy is, senkit sem szabad olyan mértékben zaklatni, hogy úgy érezze, el kell tűnnie a közösségi médiából.
Resident Evil 4 Remakeben Ada Wong hangját szólaltatja meg, a trollok és az ízléstelen kritikák után egy kivételével minden posztját törölte az Instagramról, most a színésznő nyilatkozott a játék megjelenése után őt ért zaklatásokról.'>
4 hozzászólás

muki

1 éve, 4 hónapja és 16 napja

Ez a csaj se szinkronizál többé játékot! röhögő smiley

válasz erre

Patrik94

1 éve, 4 hónapja és 16 napja

Jajj egyem a lelkét de érzékeny kislány. röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

1 éve, 4 hónapja és 16 napja

Sajnálom, hogy zaklatják, nem érdemli meg, de a rasszista és szexista kártyát elővenni... Annyira színesbőrű, mint egy "fehér". röhögő smiley Persze tudom, "actor of color" azt jelenti, hogy bármi más, csak ne egy mocskos fehér. röhögő smiley
Azért zaklatják, mert nagyon más az új szinkron, mint a régi és amúgy is tele van köcsögökkel az internet, akik bármivel betalálnak.

válasz erre

fighterlaci

1 éve, 4 hónapja és 17 napja

Én sajnálom meg minden, de egy színésznő csak tisztában van vele hogy kap negatívat és pozitívat is, nem roppanhat ez alatt össze. A zaklatások ügye meg a rendőrség dolga. Ne menjen ilyen pályára aki gyenge.

válasz erre
Resident Evil 4 Remake
24.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások