Advertisement

Megközelítőleg 75 ezer forintba kerül a gyártónak minden egyes Nintendo Switch

2017. április 06.
3.4121
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A japán Formalhaut Technoi Solutions csapata úgy döntött a minap, hogy darabjaira kap egy Nintendo Switch konzolt annak érdekében, hogy kiszámolják, körülbelül mekkora költséget jelent a gyártónak egy masina elkészítése.
Advertisement

A japánok úgy találták, hogy az Nvidia processzora a legdrágább az egész szerkezetben, így csak ez, a képernyő és a dokkoló önmagában 167 dollár körüli összegbe kerül, ami mellett meglepően drágák a Joy-Con kontrollerek is, amelyek darabját 45 dollárra számolták a szakemberek.

Ez utóbbi azért különös, mert a konzolgyártók rendszerint a kontrollereken jól szoktak keresni, de a Joy-Con-t 50 dollárért adja a Nintendo, szóval ha pontosak a számítások, akkor alig pár dollárt kereshetnek rajta a japánok.

A teljes konzolt egyébiránt 257 dollárra számolták ki, vagyis ezen sincs sok haszna a Nintendónak a 300 dolláros ár mellett, ami azt is jelenti egyben, hogy nem mostanában számolhatunk árcsökkentéssel.
Advertisement
4 hozzászólás

WarriorAutobot

7 éve, 2 hónapja és 19 napja

Kicsit magas az ára a cuccainak, de van ott pénz nem kell őket félteni.

válasz erre

totyak

7 éve, 2 hónapja és 19 napja

Vagy akár az is lehet, hogy butaság, amit kiszámoltak és sokkal olcsóbban kihozza a gyártást a Nintendo. Összeadogatni alkatrész árakat és az alapján kalkulálni nem lehet, ez annál bonyolultabb. Eleve a nagy tételes rendelés miatt már minden alkatrészt olcsóbban kapnak szerintem.

Megvan nekik a pénzük, nem kell őket félteni. Azt sem hittem el, amikor az a hír járta, hogy veszteséggel árulnak PS-eket.

válasz erre

muki

7 éve, 2 hónapja és 19 napja

Hát ezek szerint van olyan cég amelyik korrekten számol...

válasz erre

rDAVE

7 éve, 2 hónapja és 20 napja

Ezt mondjuk pontosan nem lehet kiszámolni, ahhoz a Nintendonak kellene megszólalnia vagy legalább a partnereinek. Ha tényleg 257 dollár, akkor ahhoz még jönnek az egyéb költségek is (fejlesztés, reklámozás, szállítás...). Az sem tiszta, hogy ebben van-e gyártás vagy csak az alkatrészek feltételezett árait adogatták össze, szóval még a gyártás is rájöhet. Végén megsajnálom őket.

válasz erre

 
 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja