Logitech Video Effects: megváltoztatja a felhasználók arcát internetes videókonferencia közben

2005. augusztus 21.
4.9551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Logitech Video Effects elnevezésű szoftverrel a felhasználók szórakoztató és újszerű módon tehetik még személyesebbé internetes videóhívásaikat.

A Logitech új QuickCam Fusion webkamerájával együtt megjelenő szoftver képes arra, hogy a felhasználók számítógépen megjelenő képmását egy olyan animált, háromdimenziós karakterre cserélje, ami pontosan követni és utánozni tudja gazdája arckifejezéseit. A QuickCam Fusion felhasználói a szoftver segítségével animált, virtuális kiegészítőket - például szemüveget - is tehetnek saját képernyőmásuk fejére.

A Logitech Video Effects szoftver minden népszerű webkamerás alkalmazással együttműködik, beleértve az MSN Messenger Video Conversation, az AOL Instant Messenger (AIM) és a Yahoo! Messenger programokat is.

A Logitech Video Effects szoftvere felismeri az arc egyes részeit, és az internetes beszélgetés közben hozzárendeli azokat a háromdimenziós animált karakter - úgynevezett "avatar" - arcához, vagy éppen egy kétdimenziós kiegészítőhöz. A szoftverhez öt előre gyártott avatar tartozik (köztük például egy űrlény és egy cápa), plusz négyféle virtuális kiegészítő, mint például szemüveg és korona. A QuickCam Fusion webkamera tulajdonosainak további avatarok és kiegészítők lesznek majd ingyenesen letölthetők a Logitech internet oldaláról. A Logitech Video Effects figurákat tartalmazó fényképek és videók el is menthetők, és e-mailben továbbküldhetők.

A Logitech Video Effects a Logitech arckövető szoftverének továbbfejlesztett változata, mely eredetileg arra szolgált, hogy a webkamera képes legyen megtalálni, követni és képben tartani egy emberi arcot, miközben az a kamera látómezejében mozog. A kaliforniai Neven Vision vállalat mozgáskövető és arckifejezés-felismerő technológiáját használva ez az új szoftver le tudja képezni az élő arc rezdüléseit. Ehhez 22 különböző pontot használ az arcon, a szemek körül, a szemöldök vonalában és a szájnál. Az avatar ezeknek a pontoknak az elmozdulásait követve, azokat folyamatos mozgássá alakítva utánozza gazdája mimikáját, miközben internetes videóhívásban vagy szöveges üzenetváltásban vesz részt. Az avatarok használatakor a felhasználó videóképét teljes egészében az animált figura helyettesíti. Ugyancsak a nyomon követett pontok segítenek a szoftvernek elhelyezni a virtuális kiegészítőket, például egy szemüveget a szemek előtt. Ebben az esetben a felhasználó eredeti videóképe megmarad, és kiegészül az animált tartozék képével.

A Logitech Video Effects szoftvert egyetlen kattintással be lehet kapcsolni a Logitech Quick Assistant webkamera-szoftver ablakából. Ekkor megjelenik egy második ablak, az összes kiválasztható avatar és felhasználható kellék képével. Ezekből választva, a felhasználó videóképe az avatarnak vagy kiegészítőnek megfelelően azonnal megváltozik, függetlenül attól, hogy éppen melyik videókonferencia- vagy üzenőprogram fut. A Logitech Video Effects ablakot nyitva lehet hagyni a háttérben, hogy könnyen ki- és bekapcsolható legyen, vagy gyorsan lehessen avatart illetve kiegészítőket cserélni akár egy videóhívás kellős közepén is. Egyetlen kattintás a Logitech Video Effects ablakban, és a felhasználó máris a Logitech internet oldalán találhatja magát, ahol további figurákat és arckiegészítőket tölthet le ingyen.

A Logitech Video Effects szoftver ettől a hónaptól kezdve a Logitech QuickCam Fusion webkamerával együtt lesz megvásárolható az Egyesült Államokban és Európában egyaránt. A szoftver árát a webkamera csomag ára már tartalmazza, nem kell érte külön fizetni.

Kapcsolódó linkek:
Logitech
2 hozzászólás

Vendég

15 éve, 9 hónapja és 3 napja

én is ezt kérdezem

válasz erre

Vendég

17 éve, 17 napja

hogy kell ezt le tölteni?

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt