Advertisement

Letartóztattak Amerikában egy fogyasztást megtagadó WiFi felhasználót

2006. június 26.
1.7101
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az amerikai Washington államban letartóztattak egy férfit, miután hónapokig használta egy vendéglátóhely WiFi szélessávú internetes kapcsolatát anélkül, hogy eközben bármit is fogyasztott volna.
Advertisement

Az Alexander Smith nevű renitens egyén három hónapon keresztül a helyi "Brewed Awakenings" ("kb. erjesztett ébredések") nevű vendéglátóhely parkolójában, autójában ülve, laptopjáról vette igénybe a hely vezeték nélküli WiFi internetkapcsolatát, és rendőri felszólításra sem hagyott fel ezzel a tevékenységgel.

Smith abban az esetben, hogyha eljárás indul ellene, olyan jogszabályok alapján lehet büntethető, amelyeket elsősorban étteremből fizetés nélkül távozók, vagy mondjuk kábeltévé adástolvajok ellen szoktak alkalmazni.

Az ügy mindenképpen precedens értékű lehet a tengerentúlon, szakértők szerint ugyanis jelenleg nem egyértelműen tisztázott, hogy egy nyilvános vendéglátóhely (étterem, szálloda, stb.) közelében a nem vendégként érkező személyek igénybe vehetik-e a WiFi forró pont szolgáltatásait, illetve ha nem, milyen szabályok alapján vonhatók ezért felelősségre.
Advertisement
nincs még hozzászólás


 
 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

LindaGirl84 profilja