Látványosan növekvő noteszgépeladások Európában

2005. március 23.
1.7761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Context brit piackutató cég felmérése szerint idén januárban 16%-kal több noteszgépet értékesítettek az öreg kontinens 8 gazdaságilag legerősebb országában, mint 2004 azonos időszakában.

A nyolc legnagyobb európai gazdaság közül egyedül Németország produkált kisebb mértékű, 1%-os fogyasztáscsökkenést a területen. A többi hét állam mindegyikében viszont kétszámjegyű volt éves szinten a forgalomnövekedés: Franciaországban például 40,5%, Spanyolországban 33,2%, a harmadik Svédországban pedig 32,6%.

Az eltérő adatokat indokolhatja, hogy a rosszabbul szereplő Németországban már most 62,5% Olaszországban pedig 53,1% a noteszgépek részesedése a teljes PC-forgalomból, míg a leglátványosabb növekedést produkáló Franciaországban és Svédországban még az asztali PC-k vezetnek 58,4, illetve 63%-kal. Ami a mind a 8 országra vonatkozó összképet illeti, a Context szerint a hordozható PC-k még az idei év folyamán átvehetik a vezető szerepet az eladások tekintetében.

A noteszgépek egyébként nemcsak Európában, hanem világszerte is igen jól szerepelnek: a Gartner előrejelzése szerint idén 17%-kal több ilyen készüléket fognak értékesíteni, mint 2004-ben, míg az összesített PC-eladások csupán 6%-kal nőnek majd a tárgyalt időszakban.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja