Advertisement

Következő generációs lapkakészletek: Intel i915 és i925x

2004. január 21.
2.5621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Következő generációs Intel lapkakészletek megkapták kereskedelmi nevüket, az Intel Grantsdale lapkakészlet család hivatalos neve i915, míg az Alderwood lapkakészleté i925x.
 

A lapkakészletek a második negyedévben érkeznek, támogatják a DDR-II memóriát, a PCI Express buszt, az Azalia hang-alrendszert és egyéb fejlett technológiákat. Mind a két lapkakészlet több változatban lesz kapható, melyek mindegyike nagy teljesítményű asztali PC-kben használható.

Az Intel Grantsdale-P (Intel 915P) az 533MHz-es és 800MHz-es busszal rendelkező LGA775 processzorokat támogatja és kezeli a DDR-II memóriát (max 533MHz-ig), valamint a PCI Express x16 kaput. A Grantsdale-G (Intel 915G) lapkakészlet magába foglalja az Intel Extreme Graphics 3 grafikus magot. A Grantsdale-GV (Intel i915GV) az előbbihez hasonló, de nem támogatja a PCI Express x16 grafikus határfelületet, míg a Grantsdale-GL (Intel i915GL) nem rendelkezik grafikus kapuval és nem támogatja a DDR-II memóriát, csak az 533MHz-es QPB-t tartalmazó következő generációs Celeron processzorokat.

Az Intel Alderwood (i925X) lapkakészlet az i915P- lapkakészlethez hasonló jellemzőkkel rendelkezik (DDR-II lapkakészlet és PCI Express Technológia támogatása), de az i875 lapkakészlethez hasonló képességeket is magába foglal (Performance Accelerating Technology = PAT = teljesítménynövelő technológia).

Mind a két következő generációs Intel lapkakészlet néhány új I/O képességgel is rendelkezik. Ilyen például a 4 soros ATA-150 kapu, a 4 PCI Express x1 kapu és a kiváló minőségű, Azalia hang-alrendszer, valamint az ICH6 vezérlők új családja. Az Intel a lapkakészlet ütemtervet kibővítette az ICH6W-Caswell eszközzel, amely engedélyezi az Intel integrált AP technológia használatát. A Caswell 10-15 dollár költségtöbbletet jelent a felhasználóknak.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

italianman

10 éve, 3 hónapja és 17 napja

Ma már azért bőven 1000mhz fölött vannak.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaiPet profiljaManiac profiljaKisember001 profilja