Kibővíti tagjai sorát a Blu-ray szövetség

2004. május 24.
1.5351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A kéklézeres optikai lemezek egységes technológiai alapokon való közös fejlesztésére a Sony és 12 másik tag részvételével létrehozott szervezet, a kizárólag az alapítókat tömörítő BDF most nevet változtat, egyúttal pedig kibővíteni szándékozik tagjai sorát.

Az új Blu-ray Disc Association ("Kéklézeres Lemez Szövetség"), röviden BDA a korábbi BDF kiterjesztése, amely utóbbi egyúttal beleolvad majd jogutódjába. Az új tagokkal kibővülő testület továbbra is céljának tekinti, hogy az általuk kifejlesztett Blu-ray kéklézeres technológia legyen az alkalmazott szabvány a következő generációs optikai adattároló és szórakoztató multimédiás lemezek területén.

A Blu-ray lemezek jelenleg 25 GB kapacitással rendelkeznek, ám ez még az idén a duplájára emelkedhet az új, kétrétegű megoldásnak köszönhetően. Eközben a DVD Forum is kidolgozta saját kéklézeres eljárását, amely, a Blu-ray-jel ellentétben kompatibilis a régebbi DVD technológiával. Ez azt jelenti, hogy egyrészt az ő kéklézeres lejátszóikon nézhetők a korábbi, vörös lézeres eljárással készült DVD lemezek is, másrészt pedig a gyártóknak is könnyebb az új technológiára való átállás.
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 16 napja

5-10 év és átveszi a sima dvd-k szerepét.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja